За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 30 279
  • 742
# 15
здр може ли да ми кажете с какво друго може да се маже питката преди печене освен с жълтък?

Жълтък и малко олио и прясно мляко, вместо жълтък и цяло яйце може.......Може и със захарна вода......
Виж целия пост
# 16

искам и другата рецепта за кекс Peace  Ще изпробвам и двете и ще видя дали някоя от двете ще е "вървежна"...
    Тули,кекс Зебра ли търсиш?Пробвай този,ако искаш.
Виж целия пост
# 17
Иамм 2 броя нар, искам да ги направя на сок. Мога ли да ползвам някаква сокоизстисквачка и коя, тази за портокали или тази за ябълки? Притеснявам се да не се разхвърчат наясякъде семки.
И по принцип някакви идеи за какво мога да използвам нар, като малка обичах да чопля семките една по една и да си ги хапвам, но сега много ме изнервя точно това.
Виж целия пост
# 18
Иамм 2 броя нар, искам да ги направя на сок. Мога ли да ползвам някаква сокоизстисквачка и коя, тази за портокали или тази за ябълки? Притеснявам се да не се разхвърчат наясякъде семки.
И по принцип някакви идеи за какво мога да използвам нар, като малка обичах да чопля семките една по една и да си ги хапвам, но сега много ме изнервя точно това.
Нар се изцежда като портокалите.Внимавай че пръска, и после трудно се пере.
Виж целия пост
# 19
 Hug
Виж целия пост
# 20
здр може ли да ми кажете с какво друго може да се маже питката преди печене освен с жълтък?

Жълтък и малко олио и прясно мляко, вместо жълтък и цяло яйце може.......Може и със захарна вода......

Каква е тая захарна вода?
Виж целия пост
# 21
В момеента нямам какво да питам, но искам да ви чета.
Виж целия пост
# 22
Иамм 2 броя нар, искам да ги направя на сок. Мога ли да ползвам някаква сокоизстисквачка и коя, тази за портокали или тази за ябълки? Притеснявам се да не се разхвърчат наясякъде семки.
И по принцип някакви идеи за какво мога да използвам нар, като малка обичах да чопля семките една по една и да си ги хапвам, но сега много ме изнервя точно това.
Влез в темата "Ти какво сготви, снимай и покажи" Anuck е дала рецепта за зимна лимонада, където участва и нар:)
Виж целия пост
# 23
Привет.
Споделете някоя сполучлива рецепта за шоколадови мъфини?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 24
Привет.
Споделете някоя сполучлива рецепта за шоколадови мъфини?  Rolling Eyes
Мъфини


250 гр. брашно
60 гр. каф. Захар
100 гр. кристална
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
250 мл. прясно мляко
125 гр. масло
2 яйца
1 ванилия
150 гр. шоколад или стафиди / аз слагам шоколадови дражета/

В купа се смесват брашното с бакпулвера,солта.В друга разбъркваме яйцата със захарта, разтопеното масло,мляко и ванилията. Смесваме двете смеси.Слагаме шоколадовите трохи и в намаслени/ стават приятно ароматни на масло и хрупкави/  купички печем  при 180 гр.

Виж целия пост
# 25
здр може ли да ми кажете с какво друго може да се маже питката преди печене освен с жълтък?
С кисело мляко.
Виж целия пост
# 26
здр може ли да ми кажете с какво друго може да се маже питката преди печене освен с жълтък?
С кисело мляко.

отговорите на този въпрос ме вкараха в голям размисъл  newsm78
захарна вода,кисело мляко
моля,обяснете подробно
Виж целия пост
# 27
здр може ли да ми кажете с какво друго може да се маже питката преди печене освен с жълтък?
С кисело мляко.

отговорите на този въпрос ме вкараха в голям размисъл  newsm78
захарна вода,кисело мляко
моля,обяснете подробно
Предполагам ,че от захарната вода освен ,че сладнее, се придобива и гланц.С кисело мляко не съм мазала.
Виж целия пост
# 28
3xi, аз понякога мажа домашния хляб с разбито кисело мляко. После изглежда като купешкия.
За захрната вода и аз чакам отговора.
Виж целия пост
# 29
захарната вода - това обясява вида на купешките козунаци - леко лепнещи и лъскави
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия