за "марципана" и шоколада

  • 13 586
  • 108
# 75
Аз пак от Лидъла /на нас ни е квартален магазин просто, за единия хляб си щъкваме до там, на една спирка разстояние сме  Laughing/ купих такъв някакъв щолен и повторихме.  Laughing

Търсих "парципан", но не открих нищо. Sourcherry, заинтригува ме. Аз съм любител на сладките произведения, предимно на шоколад и обсъжданото тук такова. Не ме дръж в напрежение! Cry
Виж целия пост
# 76
Джу, заповядай: http://ru.wikipedia.org/wiki/.
Във Виена опитах нещо такова.
Като дете си спомням, че имаше такива бонбони и тук.

Виж целия пост
# 77
Имам приятел германец, та по Нова година ме почерпи с домашен марципан, приготвен от него. Не беше лош Laughing.[/b]
Аз също съм правила марципан. С бадеми, захар и розова вода, но си е голяма играчка. Бадемите се бланшират, пък се белят, пък ги суша, пък меля ....... отяжда ми се.
Виж целия пост
# 78
Да, Янтра. Забавно и трудоемко.
Особено беленето на бадемите.
Виж целия пост
# 79
Два пъти за проба ми стигат, сега си купувам от магазина Simple Smile
Виж целия пост
# 80
Имам една позната,която много обича марципан-така казва.Сега обаче ми е чудно марципан или "марципан"?
Виж целия пост
# 81

доколкото разбирам парципан е същото като марципан, само дето вместо бадемови ядки се използват ядките от праскови и кайсии..
Wink

предполагам, че е някакъв по-евтин заместител на марципана, но пък много интересно звучи и, естествено, ще пробвам веднага щом имам възможност! благодаря за тази информация, Sourcherry!

Мидичка, ако питаш мен - трябва да се поинтересуваш кой точно вид обича твоята приятелка!  Laughing
Виж целия пост
# 82

Търсих "парципан", но не открих нищо.

В Карфур и Метро продават от този вид. Може и в Кауфланд да има.

Виж целия пост
# 83
Тъкмо щях да се оплаквам, че не съм яла истински марципан и прочетох за бадемовия пълнеж на "Мерси".
Мерси, значи и този ми е гаден.  Confused
Виж целия пост
# 84
Благодаря аз за почерпките!
"Парци-" не съм опитвала, значи. Само "Марци".  Peace
Check Please , то това си е май пак марципан. Аз за другото се чудех, с "п"-то. Тоз, на картинката, изглежда да е като натурален, т.е. без шоколад.
Виж целия пост
# 85
Интересна дискусия!   Hug

Имам една теория (малко изсмукана от пръстите, но все пак теория). Доколкото си спомням "марципан Люлин" беше с високо съдържание на соя и според мен някой е експериментирал със соево брашно и захар и е постигнал нещо подобно на марципановото тесто, но по някаква причина, най-вероятно заради вкуса са прибавили и нискокачествено какао. Много е възможно, точно за това в началото да са го нарекли "марципан", а името да е останало и след прибавянето на какаото. Между другото, така нареченият "марципан Варна" с прибавка на бадемова есенция е много подобен на по-нискокачествените марципани (с по-ниско съдържание на бадеми) и за много хора почти неразличим вкус.

Според мен никога няма да разберем причините за наименованията на "марципан Люлин" и "марципан Варна" но и без това е по-правилно оригиналният марципан да се нарича бадемов марципан, което показва съдържанието на бадеми в него.
Виж целия пост
# 86
Имам приятел германец, та по Нова година ме почерпи с домашен марципан, приготвен от него. Не беше лош Laughing.[/b]
Аз също съм правила марципан. С бадеми, захар и розова вода, но си е голяма играчка. Бадемите се бланшират, пък се белят, пък ги суша, пък меля ....... отяжда ми се.

Не искам да омаловажавам усилията ти, но се продават и белени бадеми, и бадемово брашно.  Laughing
Виж целия пост
# 87
Имам приятел германец, та по Нова година ме почерпи с домашен марципан, приготвен от него. Не беше лош Laughing.[/b]
Аз също съм правила марципан. С бадеми, захар и розова вода, но си е голяма играчка. Бадемите се бланшират, пък се белят, пък ги суша, пък меля ....... отяжда ми се.

Не искам да омаловажавам усилията ти, но се продават и белени бадеми, и бадемово брашно.  Laughing
Shocked ooooh! Така като го каза..... права си... обаче кой да се сети...... Аз исках да пробвам за да покривам една торта и търсих рецепти в нета. И там пишеше - вземете сурови бадеми.... Аз последвах дословно указаните стъпки hahaha hahaha hahaha hahaha  chef
Виж целия пост
# 88
Обожавам Марципан...истински. )
Но само аз си го харесвам в къщи и ям....още по-добре разбира се, нямам конкуренция в лицето на мъжа и детето. )
В Пени бяха пуснали страхотен такъв, в комбинация със стафиди вътре.
Виж целия пост
# 89


Не е хуманно да публикувате такива снимки. Ще помоля модератор да го включи в правилата  Crossing Arms  Ше се разплача.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия