Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

след изкарана шарка-температура

  • 998
  • 5
Здравейте на всички!
Имам проблем.Дъщеря ми е на 3 годинки.Зарази се с варицела,от тогава минаха 12 дни,коричките на пъпките паднаха и всичко утихна-нито температура нито ,нищо!Но снощи изведнъж вдигна Т 38,4 -дадох Панадол.Сутринта имаше температура 38,6,след панадола спадна на 36,7!Сега спи,но казва ,че и студено ,а за сега няма температура!По време на шарката пихме Аугуметин ,за да няма усложнения!Та въпроса ми е дали още вдига Т заради шарката, т.е. не преминала или това е нещо друго?Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 1
Внимавайте ,след изкарана шарка имунитета пада драстично!Децата са много уязвими и лесно се поддават на болести!Трябва да се дават много имуностимуланти !Заведи детето на лекар ,най-вероятно е лепнала някой вирус или грип!Не подценявай температурата! Peace
Виж целия пост
# 2
и аз така мисля, най-вероятно се разболява. след като изкара варицела м.Юни цяло лято беше болна. питаш ли ме навън беше 30 градуса, а тя в къщи с 39,5 температура изкара едно след друго бронхит, гноен отит и гнойна ангина. просто имунитета им се срива за 6-8 месеца напред. просто трябва да пазиш детето повече особенно сега в този грип.
Виж целия пост
# 3
Вероятно е с ново заболяване, едва ли е пряко свързано с шарката. Освен с доста понижения от нея имунитет.
Виж целия пост
# 4
За пръв път чувам АБ за варицела. За скарлатина - да, но за варицела.... То едно от самата шарка пада имунитета, а от АБ още повече. Хванали сте нещо друго покрай всичко, за съжаление.
Виж целия пост
# 5
Моят син също пи АБ - и то доста по-силен от Аугментин - Панцеф, на втората седмица от боледуването с варицела. Изписа му го не педиатъра, а специалист - инфекционист, с който беше консултиран по спешност.
АБ се изписва не заради шарката, а при усложнения след нея. При синът ми усложненията бяха силно главоболие - инфекционистът каза, че след тежки вирусни инфекции се получават и отоци в мозъка, искаха да ни хоспитализират, но Слава Богу за ден-два отшумя главоболието. Освен това имаше много поддути лимфни възли, а за капак един пломбиран кътник направи гангрена и се наложи кошмарно вадене.... От първото вдигане на темп. до напълното оздравяване при нас минаха точно 3 седмици.
velyana, варицелата и състоянията след нея никак не са за подценяване - детето трябва да се прегледа от лекар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия