Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

атрезия на хранопровода

  • 5 334
  • 8
да попитам имали майки с деца с атрезия на хранопровода
Виж целия пост
# 1
Здравейте, моето момченце не е родено с атрезия на хранопровода, но на 11 месеца получи сериозни увреждания. Така че, може би имаме някои общи неща...
Виж целия пост
# 2
Моят син е с вродена стеноза и стриктура на хранопровода.На 12 март 2012 го оперираха в Пирогов,в детска-гръдна хирургия.Оператори му бяха професор Бранков и доктор Шивачев,невероятен екип.Сега сме добре,само веднъж се задави след операцията,но преди да отидем на преглед не искам да си втълпявам разни гадни неща.
Ще се радвам да пишем в темата,нека и други майки да се включат.
Виж целия пост
# 3
И аз да се запиша тук след 5 годишно отсъствие...
Да, моята принцеска е родена с атрезия на хранопровода. Нищо страшно на второ четене, важното е да преодолееш по-бързичко първоначалния шок. Тези деца в действителност не са болни, нито обречени в наши дни, благодарение на съвременната медицина. Друг е въпросът доколко в Бг  имаме хирурзи, които имат средства и желание да се развиват в тази насока.
Малко са и родителите, които споделят този проблем. А всъщност би трябвало да е обратно, колкото повече споделяме, толкова по-леко ще преодолеем първоначалния стрес в такава ситуация (имам предвид момента, в който ти съобщят, че детето ти е с атрезия на хранопровода. На мен лично това ми звучеше като нещо не до там сериозно).
Истинският шок настъпва след като се поразровиш в нета и не откриеш нещо, което да ти вдъхне поне малка надежда.
Общо взето пътят е един и същ: в най-лошият случай (ако първата операция за свързване на хранопровода и стомаха е неуспешна, както беше в нашият случай), се поставя гастростома (едно маркуче), през която бебето се храни с помоща на спринцовка. На вратлето се прави дупчица, през която се изтича слюнката.
И така до 9-10-11-12 месеца в зависимост, от това как наддава детето. След което се извършва пластика, най-често в България се прави със стомах. Стомахът се вдига нагоре и се свързва със хранопровода.
Мили хора, не се предавайте, чудеса стават всеки ден. Борете се и не се предавайте...
Имам най-прекрасното дете на света и мога да кажа най-силното... Peace
Ако някой има нужда от помощ- аз съм насреща...
Виж целия пост
# 4
Здравейте,
На 10.11.20016 се родиха моите момчета Simple Smile Първия близнак е с атрезия на хранопровода. След 2 неуспешни операции му поставиха гастростома. Вече е на 8 месеца. Много бих искала да знам как се справяхте с храненето и с дупчицата на вратлето? Какво се случва след операцията за възстановяване на хранопровода?  Ще се радвам ако някоя мама сподели своя опит.
Виж целия пост
# 5
Здравей Марги. Доста време е минало от раждането и се надявам бебко да наддава добре, защото колкото повече килца трупа - толкова по-близо е пластиката. След 1г. или 10кг. би трябвало да е готов за реставриращата операция. Единият вариант е повдигане на стомах, тоест зашиват хранопровода за стомаха. Моята Виолетка е с пластика на дебело черво, тоест отрязаха от нейното дебело черво и го наставиха на мястото на хранопровода. На дупчицата на вратлето отначало слагах марли, после минах на носни кърпички (имах около 50 броя и през час ги подменях като ги подпъхвах под бодито и нищо не се виждаше. Всичко ще мине и ще бъде забравено - не се притеснявай - гледай с надежда в бъдещето и се радвай и усмихвай, въпреки свитото сърце, живей с надеждата, защото бъди сигурна, че бебко няма и да разбере през какво си минала. Виолета е  вече на10 - за четвърти клас и бих казала, че се справя отлично, имаме някакви нещица върху, които работим, но те по никакъв начин не променят качеството й на живот - най-важното е, че е жива, а оттам нататък всичко е пред нас и ще го преборим. След това, което ми се случи, аз умозаключих, че на всеки от нас е писано нещо и не може да се избяга от това - прави каквото можеш,а те нещата ше се случат както им е било отредено. Не се обвинявай за нищо - всичко се случва с причина в този живот и е за добро! Обади се, ще се видим и ще разкажа повече.
Виж целия пост
# 6
Здравейте! Миналия месец нашият син също се роди с атрезия на хранопровода с фистула. Оперирахо го в Пирогов на 2рия ден от раждането и после последва възстановяване. Прибрахме се след 2 седмици в къщи, но една вечер започна да се дави и пак се върнахме в Пирогов. Указа се, че има стеснение, но не подлежи на разширение. Поставиха му гастростома и беше на постоянна аспирация за лигичките и ни казаха, че ще има пластика. Викнаха ме да лежа и аз там и да се грижа за него, но един ден започна да повръща. Направиха му нова снимка и се указа, че е имал само възпаление. Постояхме малко още там да се стабилизира и ни изписаха за да натрупа някое колце горница и след това пак ще се мъчат да му направят дилатация. За сега се храним през гастростомата и за щастие си гълта сам лигите. Като имаме развитие пак ще се включим.
Виж целия пост
# 7
Здравейте,
Бебчо е добре Simple Smile на 8 месеца е 8500 и 73 см, разлика с брат си има само в кг и то 200гр.
Днес бяхме на преглед септември месец ще ходим на контролен преглед да говорим вече за операцията Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Моето момче е с артрезия на хранопровода.Сега е на 8 месеца всичко минава нормално но понякога като спи се задавя незнам дали има нещо общо с артрезиата.Има ли майки с който мога да обменя  опит.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия