Емпанада

  • 2 135
  • 3
Правилили ли сте някога Емпанада и знаете ли някакви рецепти?
Виж целия пост
# 1
  Аз помислих че темата дава рецепта, защото за въпроси нали има тема! newsm78
Виж целия пост
# 2
Ами аз знам една, но не съм я пробвала:

Емпанада с миди

500 г брашно
1 с.л. бяло вино
5 с.л. зехтин
1 с.л. разтопено масло
сол и черен пипер
1 ч.л. захар
125 мл хладка вода
500 г миди с черупките
2 глави червен лук, нарязани на кръгчета
2 ситно нарязани скилидки чесън
1 ситно нарязана зелена чушка
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 жълтък

Сипете брашното в купа и направете кладенче в средата. Сипете виното, 4 с.л. зехтин, маслото, солта, захарта и водата. Разбъркайте добре, за да получите гладко, еластично тесто. Оставете в хладилника за 30 мин. Предварително загрейте фурната до 150 градуса. В голям тиган запържете мидите на средно силен огън, докато се отворят. Извадете вътрешността и изхвърлете черупките. Запържете лука и чесъна в 1 с.л. зехтин за 2-3 мин. Добавете чушките и магданоза и запържете на силен огън за 5 мин. Върнете мидите в тигана и свалете от огъня. Разделете тестото на две равни части и ги разточете. Прехвърлете едната част в намазана с масло форма за пица (30 см). Поръсете с мидената плънка и покрийте с второто парче тесто. Запечатайте ръбчетата, като ги защипете с пръсти. Намажете с жълтъка и печете 30 мин. (докато стане златистокафява).
Виж целия пост
# 3
И аз имам една рецепта, която ми даде преди време приятелка от Еквадор

5 ч.ч. брашно
4 ч.л. бакпулвер
4 с.л. мас (масло)
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. сол
2 с.л. захар

Плънка: сирене 250г, малко прясно мляко, червен пипер по желание.

Замесва се тесто, което се оставя да почине десетина минути. Разточва се на кора с деб. 4-5 мм, режат се кръгчета с диаметър около 10 см, слага се плънката, оформя се полугръгче, на което се прищипват крайчетата и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия