За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 44 583
  • 736
# 600
Зелен дух аз имам замисли да правя плънка с ядки/ по ориг. са орехи /  Peace за мен това са старите кошнички  Peace.
Ако те интересува тази рецепта пиши ще ти я дам, но с маслени кремеве и бонбони лакта нямам идея  Rolling Eyes.
Интересува ме, благодаря. Ако нямаш нищо против, можеш ли да я напишеш тук да не разводняваме темата.
Сисак, нещо не ми излиза линк към рецептата за кошнички.
http://www.mycookingbookblog.com/?p=1804
 Joy,как ще ти излезе като не съм го сложила,извинявай
Виж целия пост
# 601
Коя неподсладена течна сметана се разбива хубаво до твърди връхчета?Досега съм разбивала само подсладена сметана и се тревожа, че неподсладената няма да стане на хубав , гъст крем Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 602
досега не съм работила с бутертесто,трябва д анаправя банички със сирене,малки,кръгли като онези - тип Форнети.Как се процедира?
Ако бутер тестото е от Лидъл се разточва.Българското не.
Аз режа на правоъгълници слагам плънка от сирене, гъсто домашно сладко или ябълки с канела/ предварително термично обработени/. Леко намазвам краищата с водичка и защипвам. Може и с вилица да натиснеш. Отгоре мажа с разбито яйце или жълтък,иначе ми стоят бледички след като се изпекат.Печеш според указанията на упаковката.
Дано съм била полезна.Ако има друго питай.
 Друга форма не съм правила.Ако са кръгли ще отиде много фира от тестото.
Виж целия пост
# 603
Да попитам и аз нещо - една суха мая на половин прясна ли се равнява?  newsm78
Виж целия пост
# 604
Ако сухата мая е 7 гр., се заменя с половин кубче жива мая - цялото кубче е 42 гр..Съотношението суха:жива мая е 1:3.
Виж целия пост
# 605
Зелен Дух , готова си  Wink.рецептата те чака на посоченото място   bouquet.
Ева на третия етаж, аз съм приготвила едно готово маслено тесто и най- вероятно ще се пробвам пък после ще пиша резулататите  Laughing. Бадемите са малко на по приемлива цена от орехите  Mr. Green, ама като цяло за 2 ч ч като количество не ми се дават толкоз пари.
Ще видим с фъстъците какво ще стане  Peace
Мерси все пак   bouquet
Виж целия пост
# 606
Как се маринова джинджифил за суши?

Виж целия пост
# 607
Направих сладкиша, за който питах по-рано. Стана невероятно вкусен, но на външен вид на нищо не прилича  Confused Разпадна се на някаква кашава маса и се яде само с лъжица. Нищо общо с красотата на Венета. Имате ли предполжения защо така?

Как се маринова джинджифил за суши?


http://www.recipemagician.com/recepti/turshii-i-sladka/surov-dom … novan-djindjifil/
Виж целия пост
# 608
Благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 609
Тя, благодаря ти....точно от Лидъл е тестото,някакво немско...А винаги ли бутертестото е така ронливо след изпичане
Виж целия пост
# 610
Правя  ментови бисквитки по Златната книга на шоколада.
Самите бисквитки се слепват с крем - 125 мл течна сметана се загрява и се слага 200 гр начупен бял шоколад. И трябва да се сгъсти .... но при мен изстива вече два часа, а още не се е сгъстил ... мога ли да го спася  Praynig
Виж целия пост
# 611
Тя, благодаря ти....точно от Лидъл е тестото,някакво немско...А винаги ли бутертестото е така ронливо след изпичане
Да не си го препекла? Пече се в предварително загрята фурна на 200* .
В къщи много ги харесват бутерките с това тесто, не е мазно като бела.
Виж целия пост
# 612
............И трябва да се сгъсти .... но при мен изстива вече два часа, а още не се е сгъстил ...

toniak, и в хладилника ли не се сгъстява? newsm78
tuly, по принцип коричката на изпеченото бутертесто е хрупкава и се рони, но вътре става мекичко. Peace
Виж целия пост
# 613
............И трябва да се сгъсти .... но при мен изстива вече два часа, а още не се е сгъстил ...

toniak, и в хладилника ли не се сгъстява? newsm78
tuly, по принцип коричката на изпеченото бутертесто е хрупкава и се рони, но вътре става мекичко. Peace

Не, но в хладилника го сложих, не във фризера   Crossing Arms ще му сложа малко желатин , дано стане нещо .... хич не ми се хвърля  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 614
Направих кексчетата,но в единия белтък имаше нещо съмнително,съответно ползвах едно яйце от пресните,сега ми остана жълтък.Въпросът ми е него мога ли да го замразя?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия