За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 44 564
  • 736
# 630
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet
Виж целия пост
# 631
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet
...

Знам, че при варенето на яйцата във водата трябва да се сипе сол. Сипвам, когато се сетя, и така, на око, колкото ми дойде - поне две-три щипки.
Мисля, че работи. Рядко пукам яйца. Simple Smile
Виж целия пост
# 632
Още едно въпросче имам ,веяната скумрия топло или студено пушена е  Blush ?

Нито едното, нито другото  Wink Тя е просто веяна. Но като ориентир- повече се доближава до вкуса на студено пушената.
При топло пушената месото се отделя много лесно от костите, при студено пушената и веяната си е зор, а и те са по-солени.
Това го разбрах вече  Grinning .

Отново правя опит за торта ,но този път проблема е в крема .Нещо се получи много течен .Дали ще се попрецака нещо ,ако излея желатин отгоре  newsm78 .Тортената форма ми трябва и затова ми е наложително да се стегне бързо.

Тортата пак е тази http://thegingercookies.blogspot.com/2012/03/blog-post_04.html?u … Ginger+Cookies%29 .



П.П. отговорих си на въпроса за скумриите  Crazy .
Според мен вкусово ще се промени, обаче като си на зор...що си мисля, че заквасената е било добре да не се разбива с миксер... Сипи но малко желатин щом нямаш време за чакан. Но и желатина трябва да изчакаш да стегне...

Не съм я и разбивала с миксер ,по-скоро течната нещо не се получи и тя втечни и заквасената Sad .
Още се чудя за желатина  newsm78 .Ще я оставя поне още половин час ,дано се по-стегне ,а ако не ,ще заливам с желатин Sad .
Виж целия пост
# 633
Знам, че при варенето на яйцата във водата трябва да се сипе сол. Сипвам, когато се сетя, и така, на око, колкото ми дойде - поне две-три щипки.
Мисля, че работи. Рядко пукам яйца. Simple Smile
Много благодаря Геррри   bouquet
Виж целия пост
# 634
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet
...

Знам, че при варенето на яйцата във водата трябва да се сипе сол. Сипвам, когато се сетя, и така, на око, колкото ми дойде - поне две-три щипки.
Мисля, че работи. Рядко пукам яйца. Simple Smile
Освен сол ,яйцата трябва да са на стайна температура и на дъното на танджерата аз слагам парче плат.
И въпреки това имам пукнати яйца, не много ,но по 2-3 се пукат.

Моля за рецепта за франзели.
  bouquet
Виж целия пост
# 635
Момичета, имам към 350 гр. свинска мас, седи ми от Коледа. Моля, дайте идеи как да я оползотворя. Нещо лесничко и вкусничко, което да забъркам, ако може Simple Smile
Виж целия пост
# 636
Онзи ден в мола ядох такова изкушение ЦЪК . Някой от правил ли е? То си е целувчица, но масленият крем беше супер  Heart Eyes
Виж целия пост
# 637
пусни търсене на френски макарони и ще попаднеш при Ирина. Там има много  Peace че и с видео са едните
Виж целия пост
# 638
Мерси, ще се уча да ги правя   bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 639
Момичета, имам към 350 гр. свинска мас, седи ми от Коледа. Моля, дайте идеи как да я оползотворя. Нещо лесничко и вкусничко, което да забъркам, ако може Simple Smile
рогчетата на пина
Виж целия пост
# 640
Тя, заповядай!

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9F&id=1503
Виж целия пост
# 641
Ако забъркам сместа за картофени кюфтета , оформя ги и ги оставя до утре преди обяд в хладилника, ще им стане ли нещо?  newsm78 Да ги покривам ли с фолио или няма значение?
Виж целия пост
# 642
Момичета, имам към 350 гр. свинска мас, седи ми от Коледа. Моля, дайте идеи как да я оползотворя. Нещо лесничко и вкусничко, което да забъркам, ако може Simple Smile

Ето една много вкусна и лесна рецепта:

http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
Виж целия пост
# 643
Ако забъркам сместа за картофени кюфтета , оформя ги и ги оставя до утре преди обяд в хладилника, ще им стане ли нещо?  newsm78 Да ги покривам ли с фолио или няма значение?
Забъркай сместа и си я остави така в хладилника. Аз оформям  непосредствено преди пърженето.  После с брашно , яйце и галета.Овалвам всичките и тогава в тигана ,че бързичко се пържат.
Стават с хрупкава коричка. Но трябва веднага да се пържат защото галетата се навлажнява.


Благодаря!
Виж целия пост
# 644

Забъркай сместа и си я остави така в хладилника. Аз оформям  непосредствено преди пърженето.  После с брашно , яйце и галета.Овалвам всичките и тогава в тигана ,че бързичко се пържат.
Стават с хрупкава коричка. Но трябва веднага да се пържат защото галетата се навлажнява.


Мерси!!!  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия