За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 44 564
  • 736
# 645
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet

Слагаш яйцата в студена вода.Включваш котлона и като заврят хубаво изключваш.Местиш от котлона и слагаш капак и така ги оставяш за 10 минути.
По този начин варя яйца от доста години и никога нямам пукнато яйце.
Виж целия пост
# 646
Момичета, имам към 350 гр. свинска мас, седи ми от Коледа. Моля, дайте идеи как да я оползотворя. Нещо лесничко и вкусничко, което да забъркам, ако може Simple Smile
Лесни и вкусни сладки на Лабрекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13571775#msg13571775

Рецептата е с масло, но аз съм ги правила с мас, стават чудни.
Виж целия пост
# 647
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet

Слагаш яйцата в студена вода.Включваш котлона и като заврят хубаво изключваш.Местиш от котлона и слагаш капак и така ги оставяш за 10 минути.
По този начин варя яйца от доста години и никога нямам пукнато яйце.
Като се варят по този начин рохки ли остават или са твърдо сварени?
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 648
Искам да попитам майсторките на кекс къде бъркам та винаги след като извадя кекса от формата той спада.Докато се пече се надигне до края на формата,а след това спада.Дано някой ми каже къде ми е грешката.
Виж целия пост
# 649
Не съм голяма майсторка  Laughing, но и при мен така се е получавало, като пека на по-силни градуси. Отвън изглежда готов, а вътре не е. И като го извадя спада. Сега намалавям фурната като се надигне кекса и пека на по-слаби градуси, по-дълго време. Фал не съм имала.
Виж целия пост
# 650
Аз правя кекс с бакпулвер и не ми спада, само дето за вчерашния рожден ден на мъжа ми , кекса се счупи и се наложи да правя нов. Освен орехи сложих и парченца локум и някои бяха залепнали за дъното. Може би ако го бях оставила да поизстине и тогава да го вадя от формата щеше да излезе цял. Добре, че имах продукти и забърках нов , този път без локум!
Забравих да кажа, че първо го пека на долен реотан докато се надигне и спука/за пукането слагам парченца масло/ и след това на двата реотана.
Виж целия пост
# 651
И аз да кажа за кекса. Откакто обърнах внимание какво пише за печенето в рецептата,кекса ми става идеален. А именно-слага се в студена фурна и се пече около 50 минути САМО на долна фурна.После за около 5 минути само на горна. Формата я слягам долу върху скарата. Ако вратичката на фурната ви е прозрачна,когато кекса се надигне  малко над ръба на формата,тогава се превключва на горен реотан.

Сега един въпрос. Някой гледа ли снощи "черешката на тортата" и запомни ли рецепта за домашния хляб на Гого,че много ми хареса?
Виж целия пост
# 652
коя марка бисквити предпочитате да ползвате за бисквитена торта?
Виж целия пост
# 653
коя марка бисквити предпочитате да ползвате за бисквитена торта?

Различни стават, преди най-често ползвах Закуска, и белите, и какаовите, напоследък купувам тези:

Виж целия пост
# 654
Сега един въпрос. Някой гледа ли снощи "черешката на тортата" и запомни ли рецепта за домашния хляб на Гого,че много ми хареса?

Ако ползваш фейсбук, там на бележки качват рецептите. На Гого все още не са написани, но предполагам по-късно ще ги добавят.
Виж целия пост
# 655
Не съм фен на Фейсбук. Моля те,ако я видиш,дай я тук!
Виж целия пост
# 656
Мацки, трябва да нагостя един човек, обаче пари няма - действайте е моята работа. Дайте идея за евтино, но ефектно ястие. И ако може да има свинско. Благодаря   bouquet

Зана, ето малко предложения, особено първото масово се харесва от мъжете около мен, но ти си прецени, ако някое ти допада. Peace

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И БИРА ПО НЕМСКА РЕЦЕПТА

ЛИБЖЕ (задушено месо по кабардинска рецепта)

ВКУСЕН ГУЛАШ

СВИНСКО ПО КИТАЙСКИ

Благодаря labrex!   bouquet

Спечели ме с ЛИБЖЕ-то и пържолките с тъмна бира, а китайското свинско съм го правила и става... ммммммммм!
Виж целия пост
# 657
.......и пържолките с тъмна бира,......

Пържолките си стават чудесни и със светла бира! Grinning Peace
Виж целия пост
# 658
Не съм фен на Фейсбук. Моля те,ако я видиш,дай я тук!
Разбира се, няма пробелем. Другият вариант е да го изгледаш пак от тук .
Виж целия пост
# 659
Момичета и момче има страхотни портокалчета та искам да си захаросам корички за великденските козунацо , моля да бутнете едно рамо как става тази фатка?
Благодаря
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия