Великденска трапеза 2012!

  • 75 280
  • 513
# 150

благодаря за идеята, Джемма, май наистина това е варианта... на такава хартия не съм попадала никъде дори и в българските интернет магазини за сладкарски материали!
 Hug
Виж целия пост
# 151
Момичета ,мога ли да ви помоля да препоръчате лесна рецепта за козунак.За пръв път ще правя ,нямам и машина за хляб ,така че ще меся на ръка  Grinning .Моля ,помагайте  Grinning !
Виж целия пост
# 152
Момичета ,мога ли да ви помоля да препоръчате лесна рецепта за козунак.За пръв път ще правя ,нямам и машина за хляб ,така че ще меся на ръка  Grinning .Моля ,помагайте  Grinning !
Като за начало започни с този:
http://mcneall.blogspot.com/2011/12/venetta_12.html
Виж целия пост
# 153
Моят първи козуначен опит беше миналата година. Пробвах козунака на Венета и съм много доволна!  Peace

Момичета, някой пробвал ли е да слага по капка сладкарски бои във вече разтворените бои за яйца. Струва ми се, че доста ще подсилят вкуса!  newsm78
Виж целия пост
# 154
Здравейте, момичета! Включвам се, ако разрешите, в прекрасната ви темичка, да събирам идеи за Великден Simple Smile Пускам 2 колажа - на първия е един мол в Карлсруе, който беше украсен миналата година по случай Великден. Толкова ми хареса, че се върнах специално с фотоапарат да го снимам  Mr. Green Може на някого да даде идеи или пък просто да ви внесе още капчица великденско настроение   bouquet



На втората снимка са мои неща от миналата година - яйчица (не обичаме шарени и почти не правя) и козунаци - козунакът е по рецепта на natalyna, само че аз намалих захарта, че ми се видя много, а не трябваше. Извинете за тавите, тогава хич не се вглеждах как снимам  Whistling . А козунакът е така огромен, защото разполагах с общо 2 тави, виждат се на снимката, просто нямаше начин  Joy Имаше и конци, но откъде да знам, че трябва тях да снимам, тогава бях съвсем начинаещ, първи козунак ми беше  Mr. Green



Тази година мисля да се спра на козунака на Venetta, всички много го хвалят, даже мисля първата проба да е днес-утре, ще се похваля какво е станало  Grinning

PSM+, и аз мисля като danidji, с козунаци нямам опит, но с питки и други тестени - да, когато сложа повече тесто и не го преценя добре като количество, се цепва точно по този начин. Гъстотата влияе (поне според мен) по-малко, а пък и ти си го правила по някаква изпитана рецепта, все пак, така че гъстотата сигурно си е наред  Hug
Виж целия пост
# 155
Моят първи козуначен опит беше миналата година. Пробвах козунака на Венета и съм много доволна!  Peace

Момичета, някой пробвал ли е да слага по капка сладкарски бои във вече разтворените бои за яйца. Струва ми се, че доста ще подсилят вкуса!  newsm78

Аз.  Mr. Green Става идеално. Само да вметна, че моите са на прах. С геловите не съм опитвала, но идеята е добра!
Виж целия пост
# 156
Моят първи козуначен опит беше миналата година. Пробвах козунака на Венета и съм много доволна!  Peace

Момичета, някой пробвал ли е да слага по капка сладкарски бои във вече разтворените бои за яйца. Струва ми се, че доста ще подсилят вкуса!  newsm78

Аз.  Mr. Green Става идеално. Само да вметна, че моите са на прах. С геловите не съм опитвала, но идеята е добра!

Бе дай ми на мен идеи да давам  Mr. Green!
И си покажи сладкото зайче - може да не е за Великден, ама е Великденско!
Виж целия пост
# 157

Бе дай ми на мен идеи да давам  Mr. Green!
И си покажи сладкото зайче - може да не е за Великден, ама е Великденско!

 Показвам си го http://slavinimaistoriiki.blogspot.com/2012/03/blog-post_16.html, ако ме баннат за извън темата, ще те държа теб отговорна  Laughing
Виж целия пост
# 158
СлаБе, очите ми останаха в това зайче! Даже и дантелка си има на рокличката Simple Smile

И аз, май ще се пробвам с едно панетоне. Миналата година не се престраших, но тази сигурно.
Ама много скъпи тези хартии  #Crazy

Ето нещо, което на някого може да е интересно


Това е Kugelhopf, може да се каже, че е елзаски козунак. Прави се с едно втасване, но по вкус не се отличава по нищо от нашенския козунак. С учудване забелязах, че има и конци.
Виж целия пост
# 159
СлаБе, супер ти е зайчето, браво  Peace

Да ви попитам, прочетох какво сте написали за отглеждането на истинска тревичка за Великден, обаче не схванах като намокря памучето, отгоре да сложа зрънца леща така направо от пакета извадени  Shocked или специални лещени семенца трябва да търся  Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 160
СлаБе, супер ти е зайчето, браво  Peace

Да ви попитам, прочетох какво сте написали за отглеждането на истинска тревичка за Великден, обаче не схванах като намокря памучето, отгоре да сложа зрънца леща така направо от пакета извадени  Shocked или специални лещени семенца трябва да търся  Embarassed Embarassed
едно време по трудово,така се казваше предмета,не като сега труд и творчество,ни караха да посяваме бобени зърна,върху памук Mr. Green
да,директно върху мокрия памук ги слагаш,като трябва да ес следи,памука да не изсъхва,а винаги да е влажен за да покълнат семенцата
Виж целия пост
# 161
chrissy, аз миналата година пробвах с обикновена леща, но не стана. Покълнаха около 30% от зрънцата. Купи си специални зърна за покълване от магазините за здравословни храни.
Виж целия пост
# 162
Хартиените формички са 100, 200 и т.н броя. Ако искате може да се разделят на 2-3 човека. Peace
Виж целия пост
# 163
Цитат на: danidji
да,директно върху мокрия памук ги слагаш,като трябва да ес следи,памука да не изсъхва,а винаги да е влажен за да покълнат семенцата
- много ти благодаря, сега ми напомняш, че и ние покълвахме някакви бобчета, но, ако правилно помня, ги слагахме в пръст...  newsm78 Знам ли и аз...

chrissy, аз миналата година пробвах с обикновена леща, но не стана. Покълнаха около 30% от зрънцата. Купи си специални зърна за покълване от магазините за здравословни храни.

Благодаря ти, ellyganova, ще видя какво ще намеря тук, ако не, както някой предложи, ще сложа райграс Grinning
Виж целия пост
# 164
Котешка трева - расте много бързо!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия