Великденска трапеза 2012!

  • 75 244
  • 513
# 285
Ето две нови идеи от мен:

Кокосови гнезда


Кроасанови моркови с пълнеж от яйчена салата
Виж целия пост
# 286
Леле, by, направо ми скри шапката! Страхотни неща!

Джемма  hahaha Ми как - той за какво е министър, ако не да ни учи!  ooooh!
Виж целия пост
# 287
Момичета,изчетох тази ,и 2 теми назад и не открих отговор на простия въпрос-как да сваря яйцата без да се спукат.Слагала съм ти в чорапогащи,слагах,сол,слагах оцет-винаги поне една трета са спукани.Тези ,които правих с кристали  пък стават много меки и крехки.При сегашните цени на яйцата е важно да знаем как да намалим загубите. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 288
Момичета,изчетох тази ,и 2 теми назад и не открих отговор на простия въпрос-как да сваря яйцата без да се спукат.Слагала съм ти в чорапогащи,слагах,сол,слагах оцет-винаги поне една трета са спукани.Тези ,които правих с кристали  пък стават много меки и крехки.При сегашните цени на яйцата е важно да знаем как да намалим загубите. Rolling Eyes
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=179680
Аз ги изваждам да седят на стайна температура поне 3часа преди това. Слагам кърпа на дъното на съда + сол.
Виж целия пост
# 289
Слагам яйцата в студена вода и ги оставям да заврат, след което намалявам котлона и отварям леко капака на тенджерата. Когато водата ври много силно ,има повече загуби. Белите яйца са с по- крехки черупки и по-лесно се чупят.
Виж целия пост
# 290
http://www.international-handmade.info/?p=2450 - указания за оцветяване с лук. Peace
Виж целия пост
# 291
Цитат
Варене на яйца без да се пукат и с жълтък в средата
Приготовление
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата стават перфектно сварени и с жълтъка в центъра.

Така ги правя вече 3 години.
Виж целия пост
# 292
Благодаря за отговорите и линка,много полезна тема   chef
Виж целия пост
# 293
Цитат
Варене на яйца без да се пукат и с жълтък в средата
Приготовление
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата стават перфектно сварени и с жълтъка в центъра.

Така ги правя вече 3 години.

И аз така процедирах миналата година.  Яйцата бяха бели и въпреки че са с по крехка черупка от червените, нямах нито една жертва.
Виж целия пост
# 294
От мен едни мъфини-зайчета с ушички -котешки езичета. самите мъфини са мноооого ароматни и сочни  bouquet

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg24970.html#msg24970
Виж целия пост
# 295
Момичета извинявам се за нахлуването в темата,но искам да ви попитам пуснали ли са вече бели яйца по хипермаркетите,за Пловдив ме интересува,моля ако някой вече си е купил да пише.
Виж целия пост
# 296
Джема, Tatitt, безценни сте   bouquet Много ви благодаря за идеите. Това с пресата за чесън ме устройва идеално, а и за ганаш не се бях сетила  Hug Освен да го направя с бял шоколад и после да добавя зелена боя. Ето затова обичам да влизам в темата и да се консултирам с вас   bouquet
Виж целия пост
# 297
Джема, Tatitt, безценни сте   bouquet Много ви благодаря за идеите. Това с пресата за чесън ме устройва идеално, а и за ганаш не се бях сетила  Hug Освен да го направя с бял шоколад и после да добавя зелена боя. Ето затова обичам да влизам в темата и да се консултирам с вас   bouquet
Имай предвид, че боите могат да пресекат шоколада. Оцвети самата сметана, перди да залееш шоколада  Peace
Виж целия пост
# 298
Искам да споделя с вас една идея за декорация с декупаж.
http://iliannas.blogspot.com/2012/04/blog-post_06.html

 Дано поне до Великден да успея да направя достатъчно и да ги сложа в купа Simple Smile
Виж целия пост
# 299
Цитат на: medlab
Момичета,изчетох тази ,и 2 теми назад и не открих отговор на простия въпрос-как да сваря яйцата без да се спукат.
Извадени на стайна температура се варят с оцет и вода на слаб котлон за половин час. Онзи ден ги правих по този метод и ни едно не ми се спука.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия