Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частен учител по английски език - подготовка за FCE. Препоръки.

  • 82 353
  • 69
Здравейте, усилено търся частен учител по английски език, който може да подготви курсист за Cambridge English First (FCE). Аз потърсих доста, но все пак не съм убедена, че се ориентирам добре в обстановката, за това бих била благодарна, ако можете да ми препоръчате някой от собствен опит или имате добри отзиви за него/нея. Нямам особени изисквания, освен да е педагог с опит и да е подготвял вече курсисти за този изпит. Като удобни райони това са: София, Център (ориентир Софийски университет), х-л Плиска, пътят на метрото от Младост до Люлин, Горубляне също е удобно.
Благодаря ви предварително за препоръките.
Виж целия пост
# 1
Аз съм безкрайно доволна от Анна Иванова, преподава в "Престиж", но съм почти сигурна, че поема и "частни уроци". Живее в центъра, доколкото знам. Координати вероятно можете да намерите в школата, аз имам визитка само с телефони в офиса.
Виж целия пост
# 2
Аз едно време смених 2-3 школи. Накрая попаднах в Училищата за Европа, където ме сгърчиха от учене, но за сметка на това пък взех и FCE и CAE. Не в една година, да не помислите, че чак пък толкова нещо...Grinning
В този ред на мисли - силно се надявам да попаднеш на точен преподавател, щото иначе няма смисъл.
Виж целия пост
# 3
 Grinning
Както казва мъжът ми : За всичко си трябва правилният човек  Wink
Виж целия пост
# 4
Извинете ми глупавия въпрос, но каква е печалбата от тези тапии?
Виж целия пост
# 5
Смисълът е основно при кандидатстване за работа, защото сам можеш да си дадеш каквото ниво искаш, но не можеш да го удостовериш. Малко фирми имат достатъчно квалифицирани хора, които да изготвят и преценят какво точно е нивото на владеене на езика и разчитат да имаш "тапия". За професии, в които езикът е решаващ е добре да имаш такъв сертификат. Не служи за кандидатстване в университети, обаче. Там изпитите са други (IELTS, TOEFL).
Виж целия пост
# 6
Ако не греша CAE и CPE също те вкарват в чужд университет или колеж, но май само в Англия, за САЩ със сигурност искат TOEFL, GMAT и/или др.
Виж целия пост
# 7
Някои университети, но много малко на брой, признават и CAE/CPE, действително. Първо трябва да се видят конкретните приемни процедури за всеки университет. А и структурата на изпитите е различна. TOEFL и IELTS са т.н академични изпити, т.е текстовете и задачите са сходни на тези, които ще трябва да изпълняваш в университета - слушане на лекции, писане на репорти, академични текстове. Докато обикновените сертификати тестват "общ английски", заради което не навсякъде ги признават при прием на студенти. Но вършат страхотна работа за работа, например. Зависи от специалността може да е по-лесно да проверите дали няма специализиран изпит в конкретната сфера. Има ILEC за правен английски, тестове по бизнес, военен, медицински английски. Те биха тежали още повече в една автобиография.
Виж целия пост
# 8
Ако някой все пак има някакви координати на добри преподаватели/ки моля да ми ги изпрати на лични.
Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 9
Аз познавам перфектната учителка, която преподава в апартамента си в горната част на Витошка, до Южния Парк. Готви за сертификати, както и за TOEFL i Ielts. Има невероятно произношение, поръчва най-новите материали от Англия, а от нейните ученици (измежду които и аз) ще чуете само суперлативи. Ако някой се интересува, да пише на лични.
Виж целия пост
# 10
Здравейте отново на всички.
Намерих едни мъдри слова в нета и исках да ги споделя точно в тази тема.

"Много хора основателно търсят обучение на ниска цена. Ако имате финансови ограничения, по-добре се запишете на курс. Все пак трябва да знаете, че в група ще имате възможност да
оползотворите в най-добрия случай 20% от времето (или по-малко, ако групата е голяма).
Ако изберете да се обучавате при частен учител, ще чуете за цени, вариращи от 4-5 лева на час, до 12-15 лева на час. Никой квалифициран преподавател не работи за 5 лева на час.
Ако се ориентирате към средната и горната граница на ценовия диапазон, проучете с какъв преподавател си имате работа, задайте най-общите си въпроси по телефона и поискайте среща.
Ако си уредите среща, задавайте много и смислени въпроси, за да си изградите мнение за този срещу вас като човек и специалист. Квалифицираният, уверен в себе си специалист ще отговори на вашите въпроси директно и убедително.
Квалифицираният и опитен специалист със сигурност си заслужава парите, които ще му платите."
Виж целия пост
# 11
Здравей, аз отдавна не съм влизала в тази тема, за да дам отзиви. Евиан, обадих се на учителката по английски, която ми препоръча, аз й се обадих. НО за мен взима много скъпо - 30 лв. за 1:30ч. Може би така вървят цените, но толкова пари не мога да отделям, пък и живее доста далечко от Петте кьошете и само пътя ще ми бъде 40мин-1 час в едната посока. Сестра ми доскоро взимаше частни уроци при една много симпатична преподавателка - младичка, завършила в САЩ, но замина извън България. Идваше вкъщи за 1:30ч и 25лв. - доста прилично според мен. Тя ни прехвърли към една нейна колежка, пак на същия принцип - идва вкъщи за 30 лв.; малко по-скъпичко. И затова реших засега сама да си се готвя + записах се на онлайн разговорен английски; пък ще видя какъв ще бъде ефекта.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 12
Може ли да ми дадете координати на преподавател, който дава частни уроци по бизнес английски. Навсякъде в Интернет има курсове, но те не са интензивни. Интензивните са по общ английски. А и преподпочитам да имам отзиви за преподавателите.
Благодаря ви   bouquet
Виж целия пост
# 13
Здравейте! Искам да си намеря частна учителка по английски език. Ще ми препоръчате ли някоя готина учителка?
Виж целия пост
# 14
Здравейте,

Аз си чета по никое време думи, сега е тихо и хладно. Интересувам се от TOIFEL. Ако има такава тема, моля ви, някой да ми даде линк. Иначе много ще се радвам, ако някой сподели, как се е подготвил, трудности, намерил ли е желаната реализация, след това. Ей такива.

Намерих един блог на много мило момиче, което подробно описва изпита и трудностите. Много малко хора, споделят за това, повечето мълчат.Което не го разбирам. Има и сайт с онлайн изпити. Ако някой в момента минава през това, моля споделете.

На мен ми трябва за да запиша магистратура, в Германия. На всякакви насоки ще съм благодарна, а и на нови познати, които минават през това.  smile3547
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия