Вегетарианска Втора - Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес?

  • 50 021
  • 748
# 30

Момичета, идейки как да сготвя просо?


аз само го варя.
после правя зеленчуци със сос, правя от просото гнездо, вътре соса и това е.
ако остане от просото може да се сложи в супа, да се направи салата от пресен спанак, просото и дресинг, в сарми може да го сложиш...
аз много го харесвам  Mr. Green
Виж целия пост
# 31
И аз се включвам с молба за съвет: за пръв път ще готвя кускус и на опаковката пише, че се вари. Аз обаче си спомням, че баба ми го правеше на пара, в специална тенджера за кускус. Аз имам приставка за пара, която си слагам върху тенджерата и мислех нея да пробвам...  newsm78 Та се чудех ще стане ли така и изобщо на пара ли се прави или се вари? 

И още едно въпросче, отделно съм взела нахут - та каква е технологията там? Знам че се накисва, ама за колко време, сменя ли се водата, после вари ли се допълнително... ?  Blush

Виж целия пост
# 32
има различни видове кускус, така че може би трябва да следваш указанието на опаковката. Аз взимам от най-мързеливия, дето само се залива с гореща вода  Rolling Eyes

нахутът обикновено се накисва за една нощ, на сутринта се сменя водата и се вари като боб, и като изстине, му се претриват люспите.

аз съм на картофени кюфтета и зелена салата. И мутабел, но купен.
Виж целия пост
# 33
Кус-куса го заливах с гореща вода и престояваше, но не помня колко време. Само веднъж съм купувала. Не съм варила.
Нахута накисвам за около 12 часа, че и понякога повече. Като го залея с вода от вечерта и на другия ден може и следобед да го готвя. Веднъж му сменям водата, в която кисне. А отскоро сменям вода и по време на готвенето.
Много го харесвам и така само накиснат, дори повече от сварения, но не смея да ям в големи количества - ръсвам една шепа в салати.

Виж целия пост
# 34
На обяд беше супа лапад, вечеря - каша коприва.
Виж целия пост
# 35
Хиър, как го готви този кейл с яйца? Задушаваш кейла и бъркаш яйцата ли?
Купих значително количество и сега се чудя как да го оползотворя.
...
Пица (с купено тесто); таратор; бял боб; (купувах дип от бял боб миналата седмица и много ми хареса).
Приготвила съм тиквички. (на фурна мисля да ги готвя).
Виж целия пост
# 36
Благодаря за идейките за просото, момичета!

Аз сложих малко просо в кюфтенцата от овесени ядки. Стана супер!
Виж целия пост
# 37
И аз купувам кус-кус, който само се залива с гореща вода. Даже не знаех, че има друг (изключвам макаронения).

Просо много обичам, много. Ям ядки от просо (такива като овесените) директно с лъжицата от пакета. Mr. Green Освен вече споменатите варианти вкъщи го обичаме и с много подправки на тиган - запичам на тиган в малко мазнина кимион, синапено семе, пресен джинджифил, чесън, куркума, някаква готова къри-смес и т.н. (всеки път май различна комбинация се получава) и добавям сварено просо. Разбърквам и изчаквам просото малко да се запече. Сервирам с нарязани на кубчета пресни домати. Правя и ориз басмати по същия начин.

Днес: сандвичи с домати и моцарела, зеленчуково къри (моркови, броколи, алабаш) с кокосова паста и тофу.
Виж целия пост
# 38
Хиър, как го готви този кейл с яйца? Задушаваш кейла и бъркаш яйцата ли?

Тонто ги прави отделно и послед нареди 1 филия затоплен пумперникел хляб, отгоре кейл задушен с лук и чесън и и отгоре едно яйце на око. Гризеш както децата ядат филиите. Аз бих пробвала и бъркани с кейл. Според мен ще станат вкусни.

Какво е пърленки?

Врътнах един грах с моркови и неистинска наденичка с надежда да е на вкус като една бърза вечеря, която баща ми правеше като бях малка. Тц. Нито е грах като грах, нито морков като морков, нито наденичката е кремвирш.

Измислих един много бърз обяд за офиса - кутия нахут със сол, зехтин, пипер и лимонов сок. Лесно и чисто за обяд, засища.

В събота ще правя постните катми. Катми не съм яла от поне 20 години.
Виж целия пост
# 39

плоски хлебчета от тесто с мая, изпечени на грил тиган или на барбекю.

вчера правих замразен микс зеленчуци (хич не ги харесвам, ама мъжът ми ги е купил и ми заемаха място само  Whistling) със сос
днес ще правя спагети с домати и искам и спаначената торта да направя, но бебо е доста ревлив днес  Tired и незнам дали ще успея Whistling
Виж целия пост
# 40
Вчера: лапад с ориз и тиквеник.
За днес още не съм го измислила...
Виж целия пост
# 41
Салата с рулца от раци и микс от зеленчуци.
Виж целия пост
# 42
Вчера: зеле с моркови, праз и ечемик; запеканка с ориз, праз, картоф, сирене, кашкавал, розмарин и риган + таратор и едни не много сполучливи кошнички с бананово-шоколадов крем
Днес: пенне с песто Дженовезе + салата от рукола и чери домати(обикновените домати бяха толкова ужасни, че едва купих 2 Sad); за довечера нещо със спанак.
Виж целия пост
# 43
Кускусът ми стана супер, с картофи, моркови, нахут и чили.
Тити, мерси за съвета, опитах да сготвя и малко кускус на пара, но не стана. Както и да е, инструкциите на опаковката на всичкото отгоре са и по - лесни.

Днес - паста с броколи, сметана и синьо сирене мммм  Whistling
Виж целия пост
# 44
Не съм готвила от 2 седмици, майка ми е "дежурна" по кухня, брат ми помощник-готвач. Гол запис от мен.

Някой знае ли как да търся просо на английски? Proso millet? Препоръка за марка?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия