Изпробвани и одобрени от Галче:)

  • 3 620
  • 2
Кокосово-плодови "яйца"

Не знам дали е авторска рецептата, но аз лично не съм гледала от никъде, за да я направя.


Продукти:
по половин купичка замразени плодове /ягоди, боровинки, киви и манго/
по половин купичка кокосови стърготини
по 2 купички вода
по 1ч.л. мед /на вкус/

Плодовете поотделно се смесват с кокоса и водата и се блендират. Прецеждат се през тензух. Месото от кокоса и плодовете се смесва с малко мед и се оформят "яйца". След това се сушат на най-слаба фурна до достигане на желаната твърдост.

Сложих ги върху подложка от петмез от фурми с набучени тиквени семки като "тревичка" отгоре Flutter
Виж целия пост
# 1
Нахутени палачинки в пиперени гнезда

Използвах кръстоска от нахутени бъркани "яйца" на asyalein и една снимка, която ми попадна наскоро за приготвяне на яйца на очи и ...ето го резултата:



Рецептата колкото лъжици нахутено брашно, толкова лъжици вода /с гъстота на палачинково тесто/, подправки на вкус.
Пиперка /тип камба/ се нарязва на тънки кръгчета. Слагат се на леко намазнен тиган на не много силен котлон. Пълнят се с нахутената смес. След няколко минути се обръщат от другата страна и се пържат до готовност. По желание се заливат с доматен сос  chef
Виж целия пост
# 2
Днешният ден мога да го нарека "Същото, но ...не съвсем", защото от рецептите, които изпробвах, но не ми се получиха както трябва си сътрових съвсем различни от първоначално замислените нещица:)

Ето ги и тях    chef





Първата е пак с нахутено брашно, но с добавка на пюре от тиквички вместо вода. Резултатът след изстиването им, имат вкус на стандартни картофени кюфтета Wink Определено пак ще ги правя.

Втората е от неуспешен опит за нахутени крекери. Неуспешен, защото май в този вид не ми харесва нахута, пробвах да направя нахутени ньоки и се получиха доста добре. Смесих нахутено брашно с пюре от тиквички:) и добавих пшенично брашно за доомесване.

Третата е от неодобрената от дъщеря ми пукана киноа:) Смелих я на брашно. С малко бадемово масло и вода се превърна в нещо средно между чипс и крекер. Вкусът на пуканата на сух тиган киноа много плилича на този на печения сусам.

Четвъртата е от едни неуспешни сладки без печене. Използвах малко захар разтворена в гореща вода, после добавих пшеничен зародиш и овесено брашно и малко бадемово масло. Стана голшма вкусотия.

Последното ми творение за днес е още във фурната и плод на неодобрен опит за бадемова сметана. Не ми хареса зърнестата структура и смесих "сметаната" /накиснати обелени бадеми направени на пюре с малко вода с намачкан банан. Изсуших на слаба фурна и се получи нещо с вкус на банановия чипс, който продават по магазините.

За довечера ще направя леща, там няма как да сбъркам hahaha

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия