БУТЕР КОШНИЧКИ с крем патисиер и плодове.(Стъпка по стъпка).

  • 20 115
  • 89
# 30
Селма,ти си невероятна   bouquet
Аз не съм правила още от тея кошнички,но редовно си купувам .Но тези ,който взимам са с крем и ягоди отгоре.Предполагам,че тестото се пече само с крема и допълнително се слагат ягодите.
Има ли вариянт ако се изпекът по тоя начин да се повреди кошничката?
Голяма вкусотия са.
 Heart Eyes
Виж целия пост
# 31
Mariposa maravillosa,еими,благодаря ви за милите думи!  Hug

еими,не вярвам кошничките да се повредят,но не знам самите ягоди,дали ще имат хубав вкус,като се изпекат така отгоре.
   Бих ги сложила след изпичането на кошничките,да са сурови ,и бих ги обработила с желатин,да не увяхват.  Peace
Виж целия пост
# 32
Това горе не е Наполеон , а ако не се бъркам се казва Хилядолистна торта . Една приятелка си играе да я прави, с много тънки разточени кори.
Виж целия пост
# 33
LizaK,корите за Наполеони се правят от хилядолистно тесто,тоест бутер тесто.
Има и различни разновидности на Наполеони с кори от маслено тесто,например,или от точени кори,които пак се наслагват една в/у друга да образуват няколко слоя.....

   не знам каква точно разновидност на тази торта прави твоята приятелка.Ако искаш ,разбери повече подробности и ни ги сподели.Аз лично съм любопитна.  Simple Smile  Hug
Виж целия пост
# 34
Mariposa maravillosa,еими,благодаря ви за милите думи!  Hug

еими,не вярвам кошничките да се повредят,но не знам самите ягоди,дали ще имат хубав вкус,като се изпекат така отгоре.
   Бих ги сложила след изпичането на кошничките,да са сурови ,и бих ги обработила с желатин,да не увяхват.  Peace

Именно това имах предвид,че се слагат след като се изпекът.Май найстина са обаработени с желатин.Скоро ядох и кроасан по същия начин пак с крем и ягоди  Heart Eyes
Виж целия пост
# 35
Ще я питам за рецептата и ще докладвам.
Но това горе не е Наполеон. Това , което продават в България в онези опаковки под името Наполеон е някаква българска измислица.
Истинския Наполеон се прави с ронливо маслено тесто. Дори скоро го гледах по Фиеста.
С домашно бутер тесто се прави крем пита.
Виж целия пост
# 36
    Laughing

    Бутер тестото е доста по-трудоемко и затова руските домакини(случайно познавам немалко такива  Wink ) са измислили по-лесен вариант на тази торта с кори от маслено тесто(пак "бутер" ,но не и хилядолистно.)
    Казала съм вече, съществуват доста разновидности на Наполеон.
    Но не настоявам да наричаш горното с това име.   Wink Peace

    Ще чакам рецептата.  Flutter Hug

   
   
Виж целия пост
# 37
Хареса ми идеята да се слагат ягоди след изпичането! Обичам ягоди и мисля, че ще стане много вкусно така. Следващата седмица очаквайте включване и от мен!  Mr. Green
Виж целия пост
# 38
  Петя,чакам и ти пожелавам успех!  Hug

  Аз пък направо съм запленена от това тесто.  Crazy Вчера още една торта врътнах от бутер-кори.Тооолкова сполучливи стават!Невероятни!  Heart Eyes
   По-късно ще постна и снимки.  Peace
Виж целия пост
# 39
Моето момченце днес стана на 3 годинки и направих кошничките да почерпя в работата. Излезнаха ми 31бр, което идеално ме устройваше. Много ни харесаха, леки и приятни! С ягодите станаха страхотни на вкус!!!


Виж целия пост
# 40
Това, което не харесвам в подобни десерти (Селма, не към твоята, а по принцип  Hug) е, че има доста площ само от тесто, което като го захапеш се рони навсякъде и полепва по устата ти, т.е. за изтънчена почерпка не е особено подходящо, и че вкусното и сочното на десерта е само в средата, където е кремчето  Simple Smile
Виж целия пост
# 41
  petia_tag, радвам се,че ви харесаха кошничките!Много нежни иглеждат.  Heart Eyes
Да ти е жив и здрав порасналия юнак!   bouquet  bouquet  bouquet
  

      Блонди,правиш средата по-голяма като площ (както съм показала на моите снимки) и готово!  Wink Hug
Виж целия пост
# 42
Селма, благодаря ти!  Simple Smile



Да си призная, аз също си мислех, че ще е сочно само в средата. Обаче ягодите си бяха пуснали сока през нощта и стана разкошен, сочен сладкиш!  Peace определено пак ще го направя!  Wink
Виж целия пост
# 43
    Да,и самият крем,и плодовете "овлажняват" пастичките.И според моя вкус стават разкошни,Петя! Hug
Виж целия пост
# 44
Здравейте. Мисля утре да направя кошничките и имам няколко въпроса Simple Smile
1. Никога не съм работила с бутер тесто и ме интересува, след като изрежа кръгчета от тестото, какво се прави с остатъците? (събирам ги на топка и пак ги разточвам на кора?)
2. Варианта с пресните ягоди- плодовете ги слагам след опичането? И ако се правят с желатин, за да не увяхват как точно се прави? Защото кошничките ще се ядат на другия ден и искам да изглеждат добре Simple Smile
Благодаря за отговорите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия