Фъч

  • 122 455
  • 160
# 15
Ммм, таzи вечер ще го спретна. Simple Smile Напоследък много ми се ядат сладки неща.
А откъде му идва името? Знае ли някой?
Виж целия пост
# 16
Ако знаете само колко много ме е яд  smile3515
И колкото повече мисля  newsm78 май не изчаках шоколадовата смес да изстине достатъчно  #Cussing out Другия път повече търпение ще заделя.
Виж целия пост
# 17
А откъде му идва името? Знае ли някой?
С общи усилия, от които по-рационални бяха тези на Margarita, се добрахме до произхода на наименованието на този десерт - идва от английското "fudge" - "фъдж", което означава меко, трошливо, лепкаво захарно изделие, което се прави от мляко, захар, масло и пр. В друг смисъл думата означава бонбони лакта.
Виж целия пост
# 18
А откъде му идва името? Знае ли някой?
С общи усилия, от които по-рационални бяха тези на Margarita, се добрахме до произхода на наименованието на този десерт - идва от английското "fudge" - "фъдж", което означава меко, трошливо, лепкаво захарно изделие, което се прави от мляко, захар, масло и пр. В друг смисъл думата означава бонбони лакта.
Благодаря много zа интересната информация. Simple Smile Аz пък си мислех, че е нещо родопско.
Виж целия пост
# 19
Аz пък си мислех, че е нещо родопско.
Доста еднакви мисли сме имали Laughing
Виж целия пост
# 20
Браунис
Продукти:
50 г шоколад
2 яйца
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. маргарин
1/4 ч.ч. какао
1/2 капсула есенция ванилия /2 пакетчета на прах/
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
за фъдж:
50 г марагарин
1 ч.ч. пудра захар
1/4 ч.ч. какао
2 ч.л. прясно мляко
1/2 капсула есенция ванилия /2 пакетчета на прах/
Начин на приготвяне:
1. Размекнатият маргарин се смесва със захарта. Постепенно, като се разбива, се добавят яйцата. Ароматизира се с ванилията.
2. Пресятото брашно се смесва с пресятото какао, бакпулвера и солта. Добавя се в разбитите яйца, бърка се, докато стане хомогенна смес. Изсипва се настърганият шоколад. Изсипва се в подходяща за печене в микровълнова фурна правоъгълна тавичка, която предварително е намазнена и покрита с хартия за печене. Пече се на максимална мощност 3 минути и на средна мощност 10 минути. Оставя се 5 минути да престои във фурна.
3. Фъдж се приготвя, като разтопеният маргарин се смесва с пудрата захар и с какаото. Ароматизира се с ваниловата есенция. Налива се прясното мляко. С глазурата се покрива сладкишът. Преди да се сервира трябва да се охлади напълно.
Виж целия пост
# 21
Ние с моя мъж сме изправени пред голяма дилема. Не можем да решим кой е най-вкусният сладкиш на света: фъча или сладкиша "Агнес". newsm78 Мисля като остане време (че сега боядисваме) да спретнем един deathmatch и разбира се и победителят, и победеният да бъдат изядени с еднакво удоволствие.
Виж целия пост
# 22
Това е моята рецепта за фъч:

Блат:
3 яйца,
6 суп.лъжици олио,
6 суп.лъжици вода,
1,5 чаена чаша захар,
1 суп.лъжица какао,
1,5 чаена чаша брашно
1 ампула есенция ром

Пече се на около 180 градуса, след това се залива със сиропа.

Сироп: 10 суп.лъжици вода и 10 суп.лъжици захар

Глазура:
125 гр. краве масло,
2 суп.лъжици какао,
2 суп.лъжици вода,
2 суп.лъжици захар

Прави се кашчка /на слаб котлон/ и докато е гореща се залива изстиналия сиропиран блат.
Дано ви хареса и моя вариант Heart Eyes
Виж целия пост
# 23
Това е моята рецепта за фъч:

Блат:
3 яйца,
6 суп.лъжици олио,
6 суп.лъжици вода,
1,5 чаена чаша захар,
1 суп.лъжица какао,
1,5 чаена чаша брашно
1 ампула есенция ром

Пече се на около 180 градуса, след това се залива със сиропа.

Сироп: 10 суп.лъжици вода и 10 суп.лъжици захар

Глазура:
125 гр. краве масло,
2 суп.лъжици какао,
2 суп.лъжици вода,
2 суп.лъжици захар

Прави се кашчка /на слаб котлон/ и докато е гореща се залива изстиналия сиропиран блат.
Дано ви хареса и моя вариант Heart Eyes

Само да попитам - блатът горещ ли се залива със сиропа или трябва да е изстинал?
Виж целия пост
# 24
    Фъч
    • 1 ч. ч. прясно мляко
    • 1 пакетче масло (125гр.)
    • 1ч. ч. захар
    • 5 с. л. какао
    • 1 ванилиева захар
    • 3 яйца
    • 1 1/2 ч. ч. брашно
    • 1 бакпулвер
    • орехови ядки или кокосово брашно за поръсване

    Прясното мляко, маслото, захарта, ванилията и какаото се разбъркват и варят на слаб огън докато се получи еднородна смес. 1/2 от сместа се отделя.
    Като поистине се прибавят добре разбитите яйца, пресятото брашно и бакпулвера. Всичко се разбърква добре. Пече се в умерена фурна. Без да се вади от формата/тавичката се нарязва на парчета и се залива с останалата шоколадова смес. Поръсва се с орехови ядки или кокосово брашно.
     Laughing  Laughing  Laughing [/list:u]

    Имаше период, в който това го правих през ден, защото се изяждаше аламинут, но у нас си му викаме "негърче" и ни е любимият семеен сладкиш.
    Виж целия пост
    # 25
    Момичета, реших и аз утре да го спретна, но нямам ванилиева захар Sad
    Става ли с обикновена  newsm78

    Едно време майка ни като направеше и  със сестра ми се състезавахме кой първи ще си изяде неговата част (т.е. половината) Mr. Green
    Виж целия пост
    # 26
    Ето и моята рецепта за Фъч

    Продукти
    1бр. белтък
    2ч.ч. захар
    1 кофичка кисело мляко
    1ч.л. сода
    1кафена ч. олио
    2ч.ч. брашно
    4 с.л. какао
    Белтъка се разбива със захарта,прибавя се киселото мляко със загасената в него сода.Постепенно се прибавя олиото,после брашното с разбърканото в него какао (на сухо).Сместа се изсипва в широка ,подмазана тавичка.Пече се в предварително загрята фурна,първо отдолу.Като се надигне се включва фурната отгоре.Поръсва се с кокосови стърготини или се маже с крем глазура.
    Крем глазура
    5с.л. прясно мляко,1к.ч. захар,25гр. масло,2с.л. какао. Смесва се всичко, и се слага на кутлона да заври.
    Важно
    Фъч не трябва да е повече от два пръста висок,след като е опечен.Маже се с глазурата (топла),след като е изтинал десерта.

    Да ви е сладко! Grinning
    Виж целия пост
    # 27
    ау,много вкусен този сладкиш,бе,девойки,в4ера го спретнах и стана ммммммм...направих го по най-първата рецепта и стана...да си оближеш пръстите
    браво  bouquet
    Виж целия пост
    # 28
    И аз тази сутрин направих сладкиша. Типично в мой стил, обърках пропорциите и тестото стана много твърдо, но го разредих с прясно мляко. Simple Smile
    Сега останаха няколко парченца, но няма да е за дълго. Наистина страхотна рецепта!
    Виж целия пост
    # 29
    Сега ще се опитам и аз да гонаправя, че никога не съм го правила. Joy
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия