Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 732
  • 1 064
# 435
TITANIUM серията залепват ли?
Пише, че са незалепващи, но някой ползвал ли ги е?

http://www.nvb-bg.com/index.php?see=browse&catid=21&p=0
Виж целия пост
# 436
Inessita ,

Maxeo Classic е с 2 години гаранция. Комфорт е с 5. Има разлика, нали?
Ho, kато цяло,  керамичните покрития, сравнени с другите материали са с по-кратък гаранционен срок.

Иначе, без да имам личен опит с Фислер, ми е един от фаворитите. Също и Силит. Със Силит имам 2 -годишен опит и съм изключително доволна до момента. Но ето, че има и негативни мнения за него.

С времето се убедих, че няма съд/ марка, за която да има само "+" или само отрицателни мнения. Винаги има и от двете, но за някои преобладават "+", а за други  "-".
Всеки взима решението си индивидуално според своите си критерии.
Някои са доволни от медните, други от стоманените, от анодирания алуминий, от керамиката, от чугуна...

Добре е да се избира от реномиран производител, който коректно е посочил основните параметри на изделието/материали, технология, гаранции/ и сертификати- да се гледа какви са-от кого са и за какво са. /подчертала съм коректно, защото често се ползват подвеждащи рекламни трикове- случаите са много, ето един пример: серията  Stoneline®
И след като е закупен продукта, да се спазват точно инструкциите за употребата му.
Може би звуча общо, но конкретиката всеки сам си я изкристализира спорде своите желания и проучване. Peace

peterky2002 , беше писал за минералите и силиция. Изброх 3 минерала без силиций/ а те са мноогоо повече/. Наистина ли не разбираш или просто ти се спами? Simple Smile

Да, качественият чугун е изключително дълготраен. На мен ми беше в първоначалният списък.
Capt_Flint и за 3-те модела вече съм срещала както позитиви, така и негативи. Фислер и Силит са сходни като категория и технолгия. СКК се отличава по технология - пластовете са повече, също и използваните материали. И трите се водят качествени, без вредности. Избирай смело един от тях според твоите лични критерии.  Peace
alpha_beta, по- напред в темата имаше оплакване, че дъното започнало да се бели. Срещала съм и в други, чужди  форуми разочарования. Но има и доволни.  Grinning
Виж целия пост
# 437
Въпреки, че се сдобих с тиган, продължавам да следя темата  Wink

Всеки един пост ми е интересен, с изключение на "запис" или "следя" и да не е само спам, от Fissler ми отговориха - всеки път като им задавам въпрос - отговарят, не са като от ВЕКА  Mr. Green
Бях ги питала какво значат четирите цифри, които са на дъното на тигана /понеже моите се различаваха от техните, който са на снимката в сайта им  Embarassed/ - били свързани с датата на производство ..., да не се притеснявам и да си ползвам тигана със здраве  Mr. Green 
Виж целия пост
# 438
Сега виждам серията Ceramic на SKK, изглеждат превъзходно (за моя вкус), някой има ли отзиви от тях? Предполагам са достатъчно безвредни, според описанието, въпреки, че не е описано каква е основата и какво точно се крие под  двуслойното покритие CeraPro.
http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=4729&catid=352
Виж целия пост
# 439
В момента има промоция с точки в Карфур за съдове Pensoral. Искам да си взема тавичка, някой да има идея какво им е качеството ?
Виж целия пост
# 440
Нещо не обсъждано

http://www.facebook.com/pages/Demeyere-Cookware-Bulgaria/328082283957674

Някой да е запознат? newsm78
Виж целия пост
# 441
Момичета, моля за малко помощ. Купих си ЕТО този комплект на Фагор. Въпреки всички препоръки тук в темата, аз се хвърлих на него и сега ми е кофти. Нито имат гаранция, нито пишеше съдържание, технологии, ами и цената е далеч от хубавите марки. Ама  ooooh! Прочетох добре книжката с инструкциите. Нищо особено не пишеше, освен да не се мият с абразивни препарати и гъби.
Значи още при първото ползване вижте какво стана:
- На снимка 1 варих боб на газов котлон. Мих го 2 пъти с веро и мекото на гъбата. Като изсъхне така изглежда:

Май не е нормално.  newsm78
- На снимка 2 варих вода за чай в друг от съдовете, после сложих самата билка за 2 минути да пусне цвят и веднага изпразних съда и го измих с веро и мекото на гъбата. Появиха се едни ситни точици, които не се мият. 2 пъти опитах.


Значи по друг повод скоро се обаждах в комисията за защита на потребителите и ми казаха, че мога да връщам стока само ако е дефектна. Това според вас дефектно ли е. Така ли се получава по принцип със стоманените съдове или не е нормално? На първата тенджера има сега и лилав оттенък на светлина. Не ми е до красотата на съдовете, искам да готвя безвредно.

Кажете според вас да ходя ли да се разправям?  Thinking
Виж целия пост
# 442
Галя, първото го виждам като много почерняло, не мога да повярвам, че е от 1 употреба и то варене на боб? Загорял ли е ?

Аз моите стоманени тенджери си ги търкам с CIF и с грапавото на гъбата и блестят, не са се надрали.
Понякога като пържа месо ми дава потъмняване, но при изтъркване с CIF пада.
Виж целия пост
# 443
Не, не е загорял и почернял, а всъщност е побелял и все едно съм си замазала отпечатъците.  Thinking

А за търкането нали не е хубаво, за да не започне да пуска вредни вещества в храната при готвене?  newsm78
Виж целия пост
# 444
Не, не е загорял и почернял, а всъщност е побелял и все едно съм си замазала отпечатъците.  Thinking

А за търкането нали не е хубаво, за да не започне да пуска вредни вещества в храната при готвене?  newsm78
Не мисля, че при търкане ще пуска вредни вещества, пък и се презастраховат фирмите с това търкане.
Грапавото на гъбата – от тези най-разпространените - е съвсем безобидно, а CIF е много много фин абразивен крем и не надрасква. Ако искаш пробвай така, то и без това тенджерата вече на нищо не прилича!
Виж целия пост
# 445
Ние имаме също Фагор. Явно е от стоманата и при нас при варене на боб (леща) иска търкане с Циф. Същото побеляване се получава. От години го правим няма видими последствия. Интересно защо при Фишлера не се получава така?   newsm78
Виж целия пост
# 446
Моята тенджера е на Фислер и се получава същото на дъното, без да е загоряло яденето Sad След повечко търкане с абразива на гъбата се маха. В началото се ядосвах, но вече претръпнах
Виж целия пост
# 447
Нищо особено не пишеше, освен да не се мият с абразивни препарати и гъби.
Значи още при първото ползване вижте какво стана:
- На снимка 1 варих боб на газов котлон. Мих го 2 пъти с веро и мекото на гъбата. Като изсъхне така изглежда:

Май не е нормално.  newsm78
- На снимка 2 варих вода за чай в друг от съдовете, после сложих самата билка за 2 минути да пусне цвят и веднага изпразних съда и го измих с веро и мекото на гъбата. Появиха се едни ситни точици, които не се мият. 2 пъти опитах.


Това според вас дефектно ли е. Така ли се получава по принцип със стоманените съдове или не е нормално? На първата тенджера има сега и лилав оттенък на светлина. Не ми е до красотата на съдовете, искам да готвя безвредно.

Кажете според вас да ходя ли да се разправям?  Thinking
Отговарям подред на твоите изречения, маркирани от мен в червено
1. правилно - без абразивни препарати. В противен случай рискуваме качеството и безопасността на изделието.
2. при готвене на газов котлон рискът от резки температурни разлики /рязко силно нагряване/ за съда е завишен. Именно от тях е възможно да е появи в стоманата оцветяване с цветовете на дъгата-лилави, преливащи , нефтени.
3. напротив, напълно е нормално. Тези оцветявания често се случват при стоманениете изделя. Най- често причина са :
-слагане на солта в яденето преди да е завряла водата. Най- добре е да бъде разтворена предварително в малко вода. Същото важи и за други подправки;
-ползване на твърда ( нефилтирана) вода;
-излагане на съда на резки Т разлики без плавен преход.
-след измиване, съдът не е подсушен, а оставен да се отцеди и изсъне сам.
4. Както са споделили по-напред и други, с киселина може да бъде почистено подобно оцветяване. Оцет, лимонена к-на. Може да се кипне киселината в съда. Триене/полиране  с вълнен плат също.
5. Такива оцветявания не нарушават качеството на изделието.  Не са дефектни и са безвредни.

Не се получват при всички стомани, защото съставът и структурата на стоманите е различен и най- вече причината е в крайното им полиране. Някъде напред в темите бях споменавала за това, че полирането е различно./ А то оказва влияние на качеството и безвредността на изходния продукт./  При стомани, които при закупуване са с особен, огледален блясък,  обикновено е приложена галванизация. При тях често се среща появата на петна и потъмнявания.
 


Виж целия пост
# 448
Още съм в
мисли за тиган,от изчетеното до тук
- Силит Дурадо- да и не
-La creuset- da
-ficler maxeo classic -da
-cilargan-da
-pensoafar-ne
-beca-ne
-lodre-da
termolon-ne
email.chugun-da
дуракс-не
биокерамик-не
бианети-не
фислер-не
делимано-не
сола-не
le creuset-?
Maxeo komfort-da
alluflon-da
cerapedler,ceratal,ceradur-ne
 това извадих от мнения,може и да съм сгрешила/моля за извинение/ поправете ме?
доста съм объркана,то си и личи де Laughing
Виж целия пост
# 449
мм, от около седмица се радвам като малко детенце на тиган Lе creuset, не съм виждала другите, но аз също мнооого дълго обмислях покупката му, като колебанията ми бяха между Fissler, Silit и този. Засега съм много, много доволна от избора си Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия