За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 759
  • 742
# 675
Здравейте! Аз търся бърза и лесна рецепта за сладкиш. Понеже не ми се ходи за продукти,разполагам с яйца,косело мляко,какао,краве масло,конфитюри! И малко прясно мляко имам.
Предложете нещо! Благодаря!
Виж целия пост
# 676

С олио вместо масло ще стане ли?   bouquet
Виж целия пост
# 677
Здравейте! Аз търся бърза и лесна рецепта за сладкиш. Понеже не ми се ходи за продукти,разполагам с яйца,косело мляко,какао,краве масло,конфитюри! И малко прясно мляко имам.
Предложете нещо! Благодаря!

Брашно и захар имаш ли ?  Thinking

Ето един супер бърз кекс с конфитюр.
Виж целия пост
# 678

Pure Adoration, ще станат, ама няма да миришат на масълце. Маргарин нямаш ли  Simple Smile

Здравейте! Аз търся бърза и лесна рецепта за сладкиш. Понеже не ми се ходи за продукти,разполагам с яйца,косело мляко,какао,краве масло,конфитюри!

Кексчета в чашки много е лесно и винаги става. Може да не са в чашки, в тавичка, във форма - каквото имаш  Simple Smile

Виж целия пост
# 679
Блонди, направо масло ще използвам тогава. Благодаря!  Hug Маргарин не обичаме.  Peace

Ще направя половин доза, нали абсолютно всичко се дели на две??? Само ще използвам едно пакетче суха мая.   bouquet
Виж целия пост
# 680
Моля,някой да каже: как да подредя различните видове месо и зелеви сърми в глинен гювеч,предварително трябва ли да го мариновам това месо?
Месото е свинско ,телешко и пилешко.

А и гювеча е нов,трябва ли някаква предварителна подготовка,освен щателно измиване?

Месото не е нужно да се маринова. Ако имаш цяло пиле го пълниш с ориз и дреболии. Най-отдолу се слага нарязано зеле, върху него - сармите, след това месата. Добавя се олио и вода. Освен тези меса, които имаш може да сложиш и наденица, пушени гърди.
Чесно казано мислех точно обратното да направя: най-отдолу да сложа свинското ,после пилешкото (не е цяло пиле) и най-накрая сармите.
А трябва ли да се запържат парчетата месо преди да се наредят в гювеча?
Виж целия пост
# 681
Слънчев_лъч,благодаря! А ти правила ли го,имаш ли рецепта на български? Маслото не разбрах колко е?

Блонди,благодаря и на теб! Отивам да правя твоите кексчета! Ще кажа после какво стана!
Виж целия пост
# 682
Моля,някой да каже: как да подредя различните видове месо и зелеви сърми в глинен гювеч,предварително трябва ли да го мариновам това месо?
Месото е свинско ,телешко и пилешко.

А и гювеча е нов,трябва ли някаква предварителна подготовка,освен щателно измиване?

Месото не е нужно да се маринова. Ако имаш цяло пиле го пълниш с ориз и дреболии. Най-отдолу се слага нарязано зеле, върху него - сармите, след това месата. Добавя се олио и вода. Освен тези меса, които имаш може да сложиш и наденица, пушени гърди.
Чесно казано мислех точно обратното да направя: най-отдолу да сложа свинското ,после пилешкото (не е цяло пиле) и най-накрая сармите.
А трябва ли да се запържат парчетата месо преди да се наредят в гювеча?
Сурови се слагат. Пече се повече време (около 5-6 часа) на 180 градуса. Гърнето първо го намажи с олио.
Виж целия пост
# 683
   Разполагам с кило настъргана размразена тиква,какво да направя с нея освен тиквеник?
   Имаше един сладкиш с пр.мляко и орехи,но как беше  newsm78
      Благодаря!
Виж целия пост
# 684
Крем с тиква

1 кг тиква
150 г захар
500 мл прясно мляко
250 г орехи
канела
5 яйца
Млякото се сварява със захарта и тиквата, докато се получи еднородна смес. Охлажда се. Прибавят се разбитите жълтъци, счуканите орехи и белтъците, разбити на сняг.
Виж целия пост
# 685
 Благодаря Ваня!
    а това после пече ли се?
Виж целия пост
# 686
   Разполагам с кило настъргана размразена тиква,какво да направя с нея освен тиквеник?
   Имаше един сладкиш с пр.мляко и орехи,но как беше  newsm78
      Благодаря!

Още тиквени предложения:

СЛАДКИШ С ТИКВА И ОРЕХИ

СИРОПИРАН СЛАДКИШ С ТИКВА И ГРИС

СЛАДКИШ С ТИКВА, АНАНАС И СУШЕНИ СИНИ СЛИВИ

МНОГО ВКУСЕН СЛАДКИШ С ТИКВА
Виж целия пост
# 687
  Благодаря ти Лабрекс,чудни са и твоите,но аз искам да използвам всичката тиква наведнъж.


    сложих да се пече товаhttp://www.mycookingbookblog.com/?p=2186  после ако не ме мързи да снимам,ще пиша в отчетната   chef
Виж целия пост
# 688
Благодаря Ваня!
    а това после пече ли се?


iva.a, съжалявам. Чак сега видях въпроса ти, но все пак да отговоря, че кремът не се пече.
Виж целия пост
# 689
Здравейте, момичета! Утре отивам за манатарки като предварително съм предупредена,че има много  Mr. Green Въпросът ми е как да ги изсуша и колко продължително тези мои ненабрани манатарки Simple Smile Пробвала съм бланширани, но то се губи чара на гъбата. Искам да пробвам да ги изсуша, но се притеснявам да не ги похабя. Благодаря предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия