Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Поредният случай на Дискриминация на дете с Дислексия в 81 СОУ - репортаж по ТВ

  • 2 004
  • 3
http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/prvoklasnik-otpraten-ot-uc … i-disleksiya.html
В същото време училището показва на страницата си във Фейсбук грамота от фондация за най-активно училище в столичен район „Младост” по програмата „Превенция на дислексията”.
Виж целия пост
# 1
Според мен родителите на деца с проблеми трябва да се обединим и да инициираме кръгла маса по тези въпроси, защото много учители не са подготвени. Синът ми е 2 клас в 39-о училище в "Младост" и годината беше много тежка откъм отношение на учител, което пък рефлектира и върху децата.
Виж целия пост
# 2
А в 39-то няма ли ресурсен учител?
Хубаво е масовите учители също да бъдат в някаква степен обучавани как да действат с деца със СОП. Понякога, те действат неправилно от липсата на умения. Образователната система не е мръднала въобще от доста години насам и самите учители, за да станат такива, биват обучавани по много остаряла система, което няма как да даде добри резултати, защото днешните деца са с по-различни потребности, макар и не специални образователни. В крайна сметка, светът се развива и ние трябва да се движим успоредно с това.
Допълнителната квалификация на учителите за работа с деца със СОП, според мен, трябва да стане задължителна, иначе си остава въпрос на добро желание.

По този повод искам да споделя с вас един кратък филм за умнието на децата да бъдат истинските ни учители:
http://www.facebook.com/photo.php?v=1524044699935
Виж целия пост
# 3
 Nincho, клипчето не е публично и не мога да го споделя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия