Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на Котки Тема 61

  • 42 934
  • 739

Анкета

На каква възраст беше котето ви, когато го взехте?

Опции:

# 690
И моите котки никога не сме ваксинирали.Живеят в апартамент,никъде не излизат (ако не избягат,разбира се).
Виж целия пост
# 691
Бу, в твоята ситуация бих завела котето за общ преглед на 3м. + кръвна проба задължително, ако всичко е  чисто, стриктно домашна котка е и се спазва нормална хигиена в къщата, както и средата е с нормални нива на стрес за животното, мисля че могат да се избегнат ваксините отговорно, вместо със стиснати палци и 'на нас няма да се случи'.

 profesorkata_1 да, напълно възможно е от кучето на съседите при вас да има бълхи, те не се делят на подвидове, в интерес на истината може в целия блок да се завъдят, не са  от хвърчащите валма, просто са толкова много в другия апартамент, че мигрират в търсене на нови жертви. Ако не искат да си обезпаразитят апартамента и животното миролюбиво, повдигни въпроса пред събрание на входа, въпрос на време е да плъзне навсякъде.

Делфи жива и здрава да е рожденничката!

Дидитка, да, ако систематично преяжда до такава степен котката ще има по-сериозни последици.

buttinsky Беконче даже не чака да свърша. Сместа за тоалетната стои в кофа с капак и пълня тоалетната с голяма чаша. Веднъж се случи, обръщам се, загребвам пълна чаша и със замах лисвам във тоалетната - Беконче вътре вече накундрен да си върши работата, и право в муцуната му го засилих, стои и ме гледа изненадано и обидено. Няколко пъти се е вмъквал и в кофата докато пълня, готов там на чистичко и дълбоко да действа.

 
Виж целия пост
# 692
Да, отговорно ще бъде гледано, най-малкото имаме добър ветеринарен кабинет на края на улицата и това е лесно.
Боледуването на малката котка от котешка чума беше за първи път сериозна болест сред всичките ни котки през годините. Реагирахме навреме и всичко беше наред; бяс не сме чували да има наоколо никога. Винаги сме имали здрави и бодри котки Simple Smile За излизащите животни е друга бира, но пък котките са на нашите, така че те отговарят как ще бъдат гледани.
Виж целия пост
# 693
Делфина, здраве и щастие за момичето ти!  Hug

Беконче ме ухили до ушите!  Grinning

Танче, на мен само средната снимка ми се вижда размазана. Другите даже са по- хубави от моите най- хубави.  Crossing Arms
Ма аз се оправдавам с детето  Joy- нали то ги прави повечето.
Виж целия пост
# 694
Трето бягство в дневника на Мацухи.
Вече взе да ми писва.
Добре, че имаме една малко лудичка от блока, че да ми го покаже къде се е скрил от едни други котки, но голямо търсене падна пак.
Почвам да си мисля, че май не е създадено за апартамент това животинче. От друга страна е свикнал да спи с нас. Интересно, че досега като е бягал винаги сме го намирали и не знам всъщност дали изобщо има някакво намерение да се върне като си поскита малко.
Смятаме да се преместим да живеем в една моя наследствена къща и мислех, че тогава можем да го оставяме да се разхожда на двора. Но той щом се разхожда на двора, ще се разхожда из цялата махала и вече съвсем ще е брутално да го пускаме да ни се разхожда по масата, както прави сега. Отделно, че ще е застрашен от всичко останало, от което са застрашени уличните котки.
А дори и да не се преместим, както му стана навик да си бяга от апартамента, ще продължаваме да си играем на котка и мишка, или по-точно на котка и двуноги идиоти...
Виж целия пост
# 695
ще продължаваме да си играем на котка и мишка, или по-точно на котка и двуноги идиоти...
Joy Ох, на теб сигурно не ти е смешно, ама така си го описала  Laughing
Това е рискът от разходките - ако му хареса, ще иска все навън и ще започне да бяга. Пък която не е излизала никога, не знае какво е навън и не напира да бяга (предимството на изцяло апартаментните котки). Но има и котки които излизат на разходка но ги е страх сами и не бягат. Въпрос на късмет. Ако се преместите, защо не пробвате да го оставяте за известно време на двора но вързан? Преди известно време разказвах как бях чела в друг форум една потребителка която така си връзва котката с нагръдник за разходки, но вместо каишката е едно дълго въженце, вързано за тел опъната от единия до другия край на двора, така че въженцето да се плъзга по телта като по корниз и да дава максимален обхват на котката. И тя си умирала да препуска из двора и да си гони мухи и т.н. но не може да излиза извън двора. На мен ми се стори доста добра идея-компромис.
Виж целия пост
# 696
Бутински, за съжаление това е в резултат на разходките, а не защото котето е свободолюбиво. Няма страх вече. Измисли начин да го стряскаш като тръгне да излиза и може да се укроти. А не се е връщал, защото липсва за прекалено кратко време. Връщат се като огладнеят. Говоря за котки, които излизат сами, а не за паднали или изгубили се случайно.

Дидитка ме е изпреварила.  Wink   Диди, прочете ли ми коментара в предишния пост за цвета на шарената котка като Зара на Близначе? В къщи спорим от какъв пол е.
Виж целия пост
# 697
Ами страх ме е да не се удуши с каишката. Или най-малкото ще се измъкне, както се е случвало и когато го разхождаме. Много изобретателен е станал.
Не знам дали му се излиза толкова, защото ние сме го научили или си беше такъв свободолюбив по принцип. Още преди да започнем да го извеждаме мякаше на вратата. Все пак на пътя го беше намерила тази наша позната, която ни го даде. Confused
Виж целия пост
# 698
Таня, за котето от снимките дето се боричка с оранжевото ли става въпрос? Ако е така, то със сигурност е женско. Тази разцветка като на Зара се казва костенуркова и такива са само женски. Това е същото явление като при трицветните - те също са костенуркови, само дето в добавка имат и бяло, и винаги са женски.

buttinsky, щом е бил намерен на улицата, значи вече е бил вкусил външния живот и затова е напирал на вратата. Не е въпрос на свободолюбивост, просто ако котката е била навън и е приела това като част от територията си, ако след това я затвориш вътре тя се дразни че й е отнета тази част от царството, и тогава наистина се чувства като затворник, или като наказана. Докато, ако никога не е излизала, навън е чуждо и не я блазни толкова (най-много да й е любопитно), защото не е нещо нейно, което й е отнето, както ако е излизала. Затова мисля че изцяло домашните котки, които никога не са били навън, не "страдат" както много хора си мислят. Първо защото не може да ти липсва нещо, което никога не си имал, и второ, защото не са приобщили двора/улицата като част от територията си чрез излизане и маркиране, и затова не я чувстват като своя и отнета. Според мен е много по-кофти за една котка да я пуснеш и после затвориш вътре, отколкото изобщо никога да не я пускаш... Но много хора мислят обратното и от чувство за вина пускат или извеждат котките навън, но така само се влошават нещата  Confused
Виж целия пост
# 699
Ами той така или иначе разходката си я знае почти всеки ден. Като кучетата.
И разбирам като духна поне да си играеше наволя на някоя полянка, ами се криеше под една кола от две други котки.
Виж целия пост
# 700
   Бабини имаха дворна котка, която държаха вързаха, като куче, на тел и въже.Тя отначало  живееше в апартамента, но наще  я занесоха на село.  Котката беше много кротка, но понеже се търкаляше в разсадите и ровеше да си върши нуждите там, дядо  не изтърпял и я вързал.Той не даваше котки да  припарят на двора, но заради  нас я  остави.Естествено така стана лесна жертва на котараците и роди на два пъти.Поне само по 1-2 котета раждаше, тя беше една много нежна, дребна котка.  После я занесоха на другото село и там стоя вързана, но нямаше нищо против.Нали я хранеха и глезеха, какво й е Simple SmileСтранна котка беше.
Виж целия пост
# 701
Диди, точно за костенурковата котка питах. И аз знам, че тази разцветка са само женски, но се биеше с оранжевия като мъжки. Определено не беше боричкане, а истински бой, и то нееднократен. Чудно ми е какво делят тогава? За оранжевия съм 100 % сигурна, че беше мъж:Цитат
buttinsky, щом е бил намерен на улицата, значи вече е бил вкусил външния живот и затова е напирал на вратата. Не е въпрос на свободолюбивост, просто ако котката е била навън и е приела това като част от територията си, ако след това я затвориш вътре тя се дразни че й е отнета тази част от царството, и тогава наистина се чувства като затворник, или като наказана.

Това важи само за възрастни котки. Всички котки, които съм гледала са взети от "свободата" и идеално са се приспособявали с живота в апартамент. Доколкото си спомням и Мацухи беше мъничък като го взеха. Не идва от това проблема.

На Джеси ѝ търсят дом.  Sad
Виж целия пост
# 702
Делфина, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!  Hug  
Да е жива и здрава рожденичката!   bouquet Момичета , имам спешно питане - моля за съдействие!  Praynig

Както знаете , нашите котки са при майка ми в съседния вход - тя живее на 1 етаж и излизането/слизането от терасата, е неизбежно

Имаме проблем със съседите!  Twisted Evil Искат да махнат дъската по която слизат котките! Тази дъска опита в един навес за асма(която почти не расте), и оттам по едно дърво слизат на земята. Терасата е остъклена и няма как директно да се качват

Та един съсед днес заяви, че входа не искал 'коткарник' и щях да махне дъската и картона на който си лежат в/у навеса!,..

Питането ми е - при условие, че котките са кастрирани, дават им се хапчетата п/в паразити, слагаме Фронтлайн, както знаете полагаме всички грижи , а те не са малко - може ли съседите да ни създадат някакъв проблем?
Нямаме паспорти , вета е кастрирал всички до една, и се питах - трябва ли като кучетата да се регистрират в общината? А чипове да им се поставят?  Thinking

За новите във форума - нашата история е следната:
Една бездомна котка роди 6 котенца на терасата ни - пред 4 години, .. Прибрахме ги, защото щяха да паднат от решетката направо,.. От това котило в Принцеската  Heart Eyes

Маца роди след това в мазетата под входа на майка ми - бяха на 30 дни и я  блъсна кола,.. Ние хранихме малките долу, сложихме тоалетна, но една съседка една вечер слезе долу и каза, че ако не ги махнем - ще го сложи в един кашон и ще ги удави в реката  Cry (същата тя има котка!?!)

Затова майка ми прибра малките,.. Как ще ги оставим да ги убие тази психясалата жена??
От това котило - кастрирани, са при нас Роко и Пуханка, а после една друга съседка ни подхвърли едно долу под терасата, друг пък - директно ни качи едно 30-дневно Пухче чак горе на терасата!  ooooh!

Нямат представа тези хора какви грижи иска едно животинче - всеки си мисли, че едната храна е достатъчна, но никой не знае и тя колко струва,..

А сега ревнали, че имаме котки!

Та затова бързам да попитам - Вашите  пухкави сладурчета имат ли паспорт, чипове? И могат ли да ни създадат проблеми нещо съседите? В крайна сметка ние сме се погрижили за тези бездомни създания и направо сме като една Организация за защита на животните

Моля за съвет!   bouquet

Виж целия пост
# 703
Тaня67 - територия? Женските могат да са много агресивни също, знаеш. Много от тях редовно се бият на общо основание с мъжките, когато не са в размножителен период.

Lady-B - според мен съседите ви са в правото си. Кастрирани, чипирани и каквито и да е животни остават де факто бездомни, щом ги гледате навън, както разбирам. Имат достъп до терасата ви, но повечето време са на двора/входа на блока?
Или са домашни, но могат да излизат понякога навън?
Между тези две неща е разликата.

Имаме няколко котки пред блока, които са кастрирани предполагам, защото не раждат. Няколко съседа ги хранят. Обичам котки, имам котки, но не съм съгласна с тази практика  Naughty Човек трябва да вземе животното у дома си, щом иска да го обгрижва, иначе не е правилно.
Виж целия пост
# 704
Таня, и аз мисля че (ако не е било на игра) са се сбили за територия. Женски, мъжки, всеки си живее някъде и си пази територията от натрапници. Женските котки на баба ми на село ако знаеш в какви битки влизаха с чужди котки припарили в двора  Laughing Вой, зъби, нокти, хвърчащи топки козина. Дори и когато са разгонени, женските общо взето търпят мъжкия само докато си свърши работата, после - марш, кой откъде е.

Lady-B
, не разбрах къде точно е проблема. Ако е в наличието или липсата на чипове и паспорти, не знам какви са изискванията за котки и дали това наистина е необходимо. Но ако е за отглеждането на животни в общите пространства, тогава и аз мисля че съседите са в правото си. Трудно е когато има много улични животни и искаме да помогнем, но ако котките са наши а не улични, тогава трябва да си стоят у нас, или някак ограничени върху нашата си собственост (балкони, дворове и т.н.) а не безпризорни навън по общи площадки, входове, мазета и т.н. Ако е твое, дръж си го у вас; ако е навън без надзор, значи е улично. Според мен обществените площи не са място за отглеждане на домашни животни, и както не е прието да си пускаш кучето само навън да кръстосва квартала, така не трябва това да се позволява и с котките. Не ме интересува колко "свободолюбиви" били, те нямат някакво свещено право да си ходят където им скимне навън и по чужди тераси и дворове. И на кучетата не им е голям кеф да стоят в апартамент или вързани, ама на, тях ги ограничаваме и те свикват и търпят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия