Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

А сега накъде?!

  • 1 199
  • 1
Здравейте момичета!

Виждам че темите за децата със СОП са от доста време, а аз не съм участвала тогава тук. Мисля, че трябва да обединим усилия и да актуализираме ситуацията с дечицата с проблем. Ето имало е кръгла маса прочетох, но преди години и състояла ли се е - не знам.

Аз съм журналист и мисля да не оставям повече нещата така, защото прекалено дълго страдах. Синът ми е 2 клас в 39-о Училище в "Младост", има разстройство в експресивната реч, класната отначало изглеждаше благоразположена, после се промени и започна да го неглижира пред класа, децата се настроиха, бият се  и т.н. да не ви занимавам - дълга и широка и много, много болезнена. Но мисълта ми е да направим кампания, ще поканим известни хора, кръгла маса пак ако трябва, поредица от материали в медиите, защото децата с такива проблеми стават все повече.

И изобщо ако се обединят родители, но в едно, а не както по традиция у нас организациите са по няколко, и се систематизират познанията в тази материя, а виждам че има много майки супер в час с нещата, можем заедно да помогнем на децата. Просто според мен трябва винаги да се опитва, да се шуми, да не ги оставяме на мира преподавателите без сърца.
Виж целия пост
# 1
Кръгла маса няма как да промени нагласите на учителите, защото голямата част от тях предпочитат да седнат пред телевизорите да гледат риалити шоута и турски сериали вместо да седнат да прочетат литература за това как да помогнат на децата със СОП в класовете си - въпрос на манталитет и устройство на личността, не толкова на заплата и мотивация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия