И да благодаря на Тя и Зелен Дух за идеите и да продължа да питам Пилешки пържоли (като в Пикадили от топлият шанд) е конкретната поръчка. Търся по разни фитнес сайтове рецепти за пиле и разбрах, че трябва да са пилешки гърди, които се намазват леко с мазнина. Обаче не знам колко време да ги пека и на каква температура, за да станат сочни - имам грил тиган и чугунен незалепващ.
Задължително измивам хубаво месото, и го варя, преди да правя каквото и да е! И моят мъж не понася сухо пилешко, така че цаката му е да го хванеш на време! С пържолите от бут е по-лесно.
Когато сваря месото, ХУБАВО ( в зависимост от колко е голямо парчето/цяло пиле - между 15 и 45 минути ), най-често го режа на малки парчета. ЛЕКО намазнявам грил-скара(може и тиган), и месото отива там. Понякога дори мазнина не е нужна. Повъртя ги малко, докато са на котлона, трябват им 5-7 минути, може би максимум 10 ( в зависимост от големината на парчетата - ако са цели пържоли, повече време ). Директно с шпатулата ги цепа на две, за да видя дали не са сурови, че мен ме е много страх от сурово пилешко. Това са моите "гениални" съвети.
П.П. Сол - след като са готови! Иначе "изсмуква" сочността на месото. Поне така знам
Благодаря за темата, Мама Цоцоланка!