мечтата ми е отворя пекарна/магазинче за хлебни изделия. Съвети?

  • 29 019
  • 41
искам да отворя пекарна или магазин за хляб и др.тестени храни (да ми доставят) в софия. Обаче има море от производители, доставчици. ...

някои ако има опит с това(бил или е в този бранш)  нека ме посъветва .

ще съм благодарна да чуя мнението ви и вашите съвети!

  bouquet
Виж целия пост
# 1
Нямам опит, но мога да помогна с мнение:

От логистична гледна точка не бих се разходила до магазин само за хляб, ако там ще се продава същия като в магазина за хранителни стоки.

Бих се зарадвала на магазин с прясно изпечен хляб на място.
Виж целия пост
# 2
Не мога да помогна със опит.
Но според мене трябва първо да започнеш работа в подобна пекарна. Поработи, виж как стават нещата - производство, продажба, отношение с доставчици и клиенти. Ще сметнеш също какви са разходите и приходите и ще решиш дали си струва реализация на мечтата.
За мене най-доброто училище е практиката.
Виж целия пост
# 3
Има една верига пекарни - имат на бул. Пушкин и в Иван Вазов, не съм сто процента сигурна дали се казваха De Paris или нещо в този дух. Те пекат някъде и доставят до магазините си.
Забелязвам, че цените там да значително по-високи и това отказва много хора да бъдат техни клиенти. Зарази високите цени има малък оборот, което пък ги кара да поддържат твърде малък асортимент...

Трудно нещо би бил билансът между цена/качество/асортимент така, че да се поддържат наем, заплати, някакви усилия за реклама на местно ниво.

За себе си лично - бих дори спирала или разхождала се специално до такъв магазин, но трябва да има достатъчно голям асортимент от солени и сладки неща, както и налини бройки от тях. Трудно е да се съгласиш на висока цена за кроасани с масло, например, да отидеш до магазина и да има един! Или да няма изобщо.

Не зная дали съм ти полезна, но това е моят опит като клиент
  chef

Виж целия пост
# 4
На мен понякога ми се дояжда страшно много милинка или баничка или някакъв вид закуска, обаче аз не консумирам бяло брашно. Веднъж се заинатих и обикалях по пекарни и баничарници да търся да ми направят по поръчка баница с алтернативно брашно, няма и няма. Ако имаше в моя град и на другия край на града да е, бих ходила понякога. А има достатъчно много хора още като мен, които поради една или друга причина не консумират бяло брашно. Вече има хлябове от какви ли не брашна, но закуски не съм намирала.
Виж целия пост
# 5
От месеци купувам хляб /живея в Лозенец/ само от Ма Бейкър на Раковска. Струва си да се направи подобна пекарна, отиди и разгледай. На ъгъла няколко номера по- горе има и една друга френска пекарна.
Виж целия пост
# 6
С какви пари започваш за да те посъветвам и с какво тесто мислиш да работиш, т.е. бутер ще правиш ли?
Също така в какви ценови клас ще се движиш, т.е. каква продукция ще произвеждаш-  стандартната или нещо по-иновативно Simple Smile. Ако е второто, то ти трябва и добър майстор, а такива не се намират лесно.
Виж целия пост
# 7
От месеци купувам хляб /живея в Лозенец/ само от Ма Бейкър на Раковска. Струва си да се направи подобна пекарна, отиди и разгледай. На ъгъла няколко номера по- горе има и една друга френска пекарна.
Софи е съседната пекарна, но не ме впечатлиха особено.
Ма Бейкър и на нас ни е фаворит /хлябът със семена ...мммм Heart Eyes/, понякога редуваме с холанската пекарна на Ангел Кънчев.
Виж целия пост
# 8
искам да отворя пекарна или магазин за хляб и др.тестени храни (да ми доставят) в софия. Обаче има море от производители, доставчици. ...

някои ако има опит с това(бил или е в този бранш)  нека ме посъветва .

ще съм благодарна да чуя мнението ви и вашите съвети!

  bouquet
Аз останах с впечатление, че ще се продава готова продукция  newsm78 Греша ли?
Виж целия пост
# 9
Аз разбрах, че иска да пече хляб, а други видове тестени да й бъдат доставяни.
Второто е къде, къде по-лесно осъществимо от първото.
Виж целия пост
# 10
А ако същите неща ги предлагат и по много други места, защо хората да предпочетат новото място? Особено ако ще се конкурира с продукти, които се предлагат и по веригите, как ще предложи конкурентна цена? Изобщо на какво залага за да привлече клиенти?
Може да се инвестира в добро отношение. Лично при мен, ако в няколко магазина се продават сходни продукти, посещавам този, в който хората комуникират най-адекватно. В някои малки магазинчета ходя най-вече заради хората, които обикновено са собственици и са зад щанда, личи си отношението към магазина, работата и клиента и на мен ми е приятно.
Виж целия пост
# 11
В София има доста такива.  При нас в квартала има едно малко, правят всичко на място и много върви.
Виж целия пост
# 12
Постът на Зелен дух е много добра идея. А ако заложиш и на носталгичните кифли с мармалад, милинки, ямболки, понички, осморки и снежно бели виенски кифли - ставам твой вечен клиент.
Виж целия пост
# 13
Постът на Зелен дух е много добра идея. А ако заложиш и на носталгичните кифли с мармалад, милинки, ямболки, понички, осморки и снежно бели виенски кифли - ставам твой вечен клиент.

Това при нас е точно такова - нищо общо с модните тенденции.
Виж целия пост
# 14
То, добрите намерения вървят с пари. Но авторката така и не казва, освен с мечтите си с какво друго разполага.

С горния асортимент, изброен от Котьо, фалираха не един и двама.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия