http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/2012/02/pecene-krofne-il … fne-iz-rerne.html
Печени понички
150 мл кисело мляко или прясно мляко
20 гр прясна мая
75 гр захар
2 яйца
1/2 чаена лъжичка сол
75 гр разтопено масло или маргарин
около 450 гр брашно
и още:
около 50 г разтопено масло
захар кристал
Начин на приготвяне:
10-20 мл хладка вода или квас или айран, се разтваря маята и захарта с една чаена лъжичка сол.
Когато шупне добавете брашното, яйцата, киселото мляко, разтопеното масло.
Замесете тесто, което трябва да е меко. След което го оставете да втаса, докато удвои обема си.
След това оформете тестото на малки кръгове, топчици с дебелина 1 см, но авторката ги предпочита, когато са малко по-дебели. Пекат се върху хартия за печене на 180°С в предварително затоплена фурна. Готовите понички, веднага след като се извадят от фурната, се намазват с разтопено масло и се овалват в пудра захар. Най-вкусни са, когато са топли.
Извинете, че нахлувам, но не разбрах за крема