Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всичко живо да се пази, февруарчетата вече ходят. - Тема 3

  • 58 246
  • 502
# 495
ЧРД, наборчета! Хубаво е да държим темата жива, за тези, които не са от фб "компанията" и за нови мами.

Аделката е мъничка, все още непроговорила, но много живо и артистично дете. Рисува, пее, танцува, прави кълбета, мостове и шпагати, без да сме я учили - в цирка ще я пращаме Simple Smile

А, или в залата на каката, че номер 2 нали е мъж и няма да имаме второ попълнение от нашето семейство  Wink Ади беше същата, каквато описваш Аделката, аз се дърпах, дърпах от ХГ, ама гледай я сега къде е (тук играят демонстративно в школата на Лили Игнатова  Wink ):

Виж целия пост
# 496
Браво на адашчето! Страхотни са и двечките. Ти от колко годишна я пусна?
Виж целия пост
# 497
На ХГ от 6-годишна, защото нямаше кой да я гледа, докато ходех на гимнастика за бременни с февруарчето в корема. От 3-годишна ходеше на танци в ДГ - модерен и класически балет+народни танци. Всъщност първите й стъпки в балета са... от яслата - едната медицинска сестра им свиреше на йоника (свиреше на пиано и затова йониката я купихме родителите) и им показваше  Wink
Виж целия пост
# 498
Здравейте! Аз съм мама на февруарче 2012. Искам да ви попитам забелязали ли сте колко различни са водолейчетата. Моето първо дете е зодия лъв и силно експресивна и буйна личност. А малкото ми водолейче е един такъв мислител, съзерцател, изключително наблюдателен и умен. Много бързо сам проумява кое нещо за какво е и как се работи с него. Показваш му веднъж как се играе с играчка и то сякаш въобще не те вижда и като остане насаме го прави все едно го е правил хиляди пъти. Не е от приказливите, даже обратното, с което са свързани и терзанията ми. Тепърва сега започна да назовава целенасочено някои неща, допреди това китайски целодневно. Водихме го на всякакви специалисти и лека полека се поуспокоихме, понеже не откриха съпътстващи изоставания освен в говора. Та въпроса ми е: има ли нещо в характера или си втълпявам?
Виж целия пост
# 499
Че е характер - до характер си е, а дали е въпрос на зодия зависи от гледната точка  Wink Всяко дете е уникално, моите също в мн. отн-ия все едно не са от един баща и една майка  Simple Smile На логопед били ли сте? Като чета поста, според мен детето си е наред, но нито съм го виждала, нито съм специалист... Иначе в нашия квартал има и една специализирана ДГ за дечица с говорни проблеми  Peace
Виж целия пост
# 500
Специалист УНГ първо установи чрез изследване с пълна упойка, че слухът е наред. Консултация с психолог, от която не останах доволна (в Стара Загора няма голям избор). На невролог не сме ходили понеже и фината и грубата моторика са добре, както установи логопеда. 3 месеца ходи на логопед и сега по същите методики работим вкъщи. За 5 месеца от ноември има само прогрес. Преди 5 месеца не се обръщаше на името си дори. Сега освен това изпълнява прости команди и назовава разни неща. Казва как правят някои животни, като ги сочи в книжките. А иначе си е нормално момче: играе, радва се, гушка се, страхува се, всякакви емоции и то съвсем намясто. Съблича се сам, взима си сам чаша с вода от високия шкаф с една ръка без да разлее и пие, качва се и слиза по стълби без опора, скача с двата крака едновременно, реди пъзели от 3-4 части, сортери с формички реди светкавично бързо, мозайка боцка по дъската, рисува затворена крива, от едно клипче с букви и картинки е запомнил някои букви (намира от магнитните букви на батко му някоя, която знае и я казва "И кратко Йори"). Играе баскетбол и футбол са бате и тате, играем всички "Балона се надува", танцуваме патешкия танц, имитира маймунките от песента "Скок подскок маймунките, чешат си кратунките", играем "Ходи, ходи баба Меца" .... Супер любвеобвилен...обожава да се гушка и то истински...идва при теб, гушка те и допира бузка до твоята и се гали в нея... Нормален човек бе...ама думите са малко, а не спира да бърбори на китайски иначе... Иначе ми казаха, че не е за специализирана градина  и наесен ще започва в градината на батко си. Нядявам се общуването с говорещи връстници да забърза процеса, понеже сега в яслата са повечето по-малки бебета. Отплеснах се... Извинете!
Виж целия пост
# 501
А, защо, тя темата си е за отплесване (те февруарки 2012 са масово във ФБ, а аз такъв в бач нямам  Simple Smile ). Щом е в ясла са по-малки нормално е да не му се разбира, защото той говори като тях, нищо че може да си говори нормално  Peace Нашият хубостник пък само в яслата ходи на гърне, вкъщи си иска памперс  ooooh!
Виж целия пост
# 502
Прашинка, това, което описваш е 1:1 с моята дъщеря, при все, че е момиче- говоря за съобразителността и бързината в нови дейности, изискващи вкл. фина моторика и успоредно с това- бавното проговаряне.

Моят големият също е лъв- 12 г. При все, че имам скепсис към историята със зодиите, определено намирам големи сходства с това, което описваш и дори и да няма нищо общо с тях, не виждам драма. Нали, все пак проговаря? Важно е да навързва макар и лек синтаксис на този етап. Поне от 2-3 думи. И да започва да прави ориентация по родове- напр. принцеса, принц.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия