Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

133 СОУ "Александър Пушкин"

  • 46 441
  • 103
Бях писала училището в заявлението защото видях, че бала за там е сравнително висок.Знаех за него само, че се намира в близост до метрото което ще е удобен вариант за пътуване на детето.
На първо класиране сина ми бе приет във френската паралелка и всички дружно се отправихме към учебното заведение като оставихме колите и се качихме на метрото.Спестихме си пътуването с автобус до там и наполовина се опитахме да изживеем това което трябваше отрочето да преживява всеки ден.Засякохме времето - супер! около 15 минути път.Слязохме на метростанция „СУ Св. Климент Охридски“ и от там до училището даже нямахме време да се захласнем колко е близо.От тук нататък, само суперлативи.Сградата ни хареса, местоположението още повече.Учителите които срещнахме бяха отзивчиви, дори случайно разговаряхме с директорката, според която разбира се това е най-добрия избор който можем да направим, още повече пък френската паралелка.Сина ми обаче предпочиташе да учи английски и пробвахме със следващо класиране което ни отведе в 35 СОУ и последващо трето класиране на което ура! се завърнахме в 133-то и то с английски.Ние с баща му определено клоним повече към френската т.к. би научил още един език, а английския ще продължава да го развива в хакерските форуми в които постоянно рови, но детето е щастливо защо ще си спести неудобството да учи непознат език Laughing.
Виж целия пост
# 1
В сайта на училището има само списъци от първо класиране. При положение ,че вече приключиха всички класирания  е логично да качат окончателните списъци. За местоположението на училището - едва ли бихме могли да желаем по-добро Simple Smile.
Виж целия пост
# 2
Да, така е  Simple Smile
Снимах списъка с учебниците които трябва да закупим, но телефона ми в момента не е в мен.По-късно ще ги впиша.Родителската среща до колкото разбрах е на 10 септември.
Виж целия пост
# 3
Аз бях раздвоена за второ класиране , защото в 133 дъщеря ми беше приета по 8 желание на първо класиране , но тя каза , че всъщност много иска да учи руски език и иска да се запише. Имаше реален шанс за по-предни желания но решението трябва да е нейно.
Виж целия пост
# 4
Учебниците които трябва да закупим са:
БЕЛ ЗП -  автор  Т. Ангелова и колектив на издателство "Просвета"
Литература - автор  О. Попова на издателство "Булвест-2000"
Инф. технологии - автор  И. Иванов и С. Кънчева на издателство "Нова звезда-2000"
Музика ЗП - автор  Ст. Георгиева и колектив на издателство "Просвета - София"
Изобр. изкуство ЗП - автор   Др. Немцов и колектив на издателство "Булвест-2000"
За учебниците по английски, френски, руски и математика ще получим информация в началото на учебната година.
Виж целия пост
# 5
Записвам се и аз в темата. Дъщеря ми е в паралелката с АЕ и РЕ.Още не е съвсем въодушевена от приема си в 133-то, но бавно приема идеята. Много се  надявам,на 17.09 като влезе вътре да си хареса училището.
Стискам палци,да се заформи добър колектив в паралелката! Praynig
Виж целия пост
# 6
Ние сме във френската паралелка. Искаше да учи френски, но балът не стигна за 9 ФЕГ. Но всяко зло за добро. Два пъти ходих до училището - за подаване на заявление за участие във второ класиране и за записване и съм с много добри впечатления.

И много бързо се стига от нас до него, т.е. детето ще е облекчено от гледна точка на ежедневното пътуване.
Виж целия пост
# 7
Знаете ли кога ще се проведе родителска среща?Дали не я пропуснах  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
Сигурно късно се включвам, но да, родителската среща беше в понеделник - 10.09.Нищо особено не ни казаха, освен цената на учебника по английски -  120 лв.
Виж целия пост
# 9
Може ли да ми кажеш повече за учебника?
Това ли е?
Виж целия пост
# 10
Да,това е - цената е за трите книжки.
Виж целия пост
# 11
Днес от 18.30 ще се проведе родителска среща.Ако желаете да се срещнете с учителката по английски, желателно е в 18.15 да сте там (8-а клас).
Виж целия пост
# 12
Записвам се да ви следя, защото съм му хвърлила око на училището, но не зная какви са учители, директор и т.н.Моля, споделяйте впечатления, ще съм много благодарна!
Виж целия пост
# 13
Сина ми е много доволен от училището и това при положение, че не искаше да се мести от старото.Харесва му отношението на учителите към тях, а за съучениците си говори само хубави неща.Разказва, че са много задружен колектив без изключения.Класната им е много "готина", а за строгата учителка по английски въпреки непрестанните наказания в началото на годината има само добри впечатления.
Ако училището ми беше близо, без да се замисля щях да запиша там и малкия си син.
Виж целия пост
# 14
Здравейте!
Имам желание да запиша детето си от първи клас в 133то, но чувам някакви ужаси, че трябвало да се спи пред у-щето направо, има ли някой, който да е минал по този път - да ми обясни конкретно каква е системата?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия