Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сънувате ли починали ваши близки? - 3

  • 169 671
  • 899
Сънувате ли ги и как?
Как тълкувате съня после?
Има ли нещо общо със самите "бивши" вече хора или е плод на въображението ни?
Има ли връзка с починалите по този начин?
 Изумителни факти за сънищата !

Слепите хора сънуват .

Хора, които са ослепели след раждането си, могат да виждат образи в сънищата си. Тези, които са родени слепи, не виждат образи, но сънищата им са също толкова реални, що се отнася до другите им сетива.


Всеки сънува
Всеки човек сънува (изключение правят някои хора с тежки психологически заболявания), но мъжете и жените имат различни сънища и различни физически реакции. Мъжете обикновено сънуват повече за други мъже, докато жените сънуват поравно за други мъже и жени. И мъжете и жените изпитват сексуални усещания в сънищата си, независимо дали самите сънища са от сексуален характер.

Сънищата предотвратяват психозата
В скорошно проучване, студенти са будени точно в началото на сънищата си, но след това са оставени да спят 8 часа. Всички те след това изпитват проблеми с концентрацията, раздразнителни са, получават халюцинации и признаци за психоза само след три дни. Когато най-после са оставени да спят нормално, мозъците им компенсират, като ги карат да сънуват по-дълго.

Сънуваме само познатото
Сънищата ни често са пълни с непознати, които имат някаква роля. Всъщност мозъкът ни не си ги измисля. Всички те са истински хора, които сме срещали, но вероятно не си спомняме. Всеки вижда безброй познати и непознати лица всеки ден, така че мозъкът ни има достатъчно материал за сънищата.


Не всеки сънува цветно12% от хората сънуват само в черно и бяло. Забелязват се и общи теми в сънищата на хората – че някой те преследва, че бягаш бавно на едно място, че падаш, че мъртвите оживяват, че летиш, сексуални преживявания и т.н. Не е ясно дали въздействието на сънищата са по-емоционални при хората, които сънуват цветно или при тези, които сънуват в черно и бяло.

Сънищата не са буквални
Ако сънят ви се отнася за някакъв определен обект, много вероятно е всъщност да не става въпрос точно за обекта. В сънищата важи езикът на символите. Мозъкът се опитва да ви каже нещо, като го представи за нещо друго.

Хората, които отказват цигарите имат по-ясни сънища
Хората, които са пушели цигари дълго време и ги отказват, имат по-ясни сънища. При проучване между 293 пушачи, които не са пушели между 1 и 4 седмици, 33% от тях са имали поне един сън за пушене на цигари. В повечето от тези сънища, субектите се виждат как пушат и усещат силно негативни емоции, като паника и вина. Тези сънища се дължат на отказването от зависимостта към никотина и 97% от субектите не са ги получавали преди.

Външно стимулиране на сънищата
Повечето от нас са изпитвали това, когато звук от реалността се пренесе в съня. По същия начин, ако сте жадни, мозъкът ви ще интерпретира това чувство в съня ви.

Докато спите сте парализирани
Тялото ви е буквално парализирано докато сънувате. Това вероятно е като защитен механизъм на тялото, за да не реагира на сънищата.

източник-   http://iskamdaznam.com/
 

Виж целия пост
# 1
Пожелавам ви все хубави срещи с отвъдното и вашите починали близки!

Виж целия пост
# 2
Да ви следя в новата тема.
Виж целия пост
# 3
  bouquet
Виж целия пост
# 4
Вчера моя мъж е сънувал,че умира и стига до светлината,но се сеща за мен и децата и се връща...дано е означава нещо лошо.
Виж целия пост
# 5
Снощи сънувах мама. Не е необичайно - аз си я сънувам през вечер, но по-често си говорим по телефона.
А снощи сънувах, че си седим тримата (аз, детето и мъжът ми) коментираме нещо, което гледаме по телевизията, и разговаряме. После чухме, че се отключва вратата на апартамента ни и ние много се стреснахме, защото освен нашите 3 ключа има още един, който така и не знаем къде е (беше у мама, но след смъртта й не го намерихме). Ииии, да, отключи се вратата и влезе мама. И започна да ни говори нещо. Но аз бях така стресната, че си повтарях, "събуди се, събуди се, няма връщане назад, не отивай в този сън..." и се събудих. Сега ми е криво, че не събрах смелост да остана в този сън...
Виж целия пост
# 6
И аз сънувам мои починали близки. Понякога натрапчиво често, понякога има дълга пауза, без да сънувам никой от тях. А ми се иска...
Виж целия пост
# 7
Запис в новата тема и благодарности за хубавото оформление, както и за интересните факти   bouquet
Виж целия пост
# 8
Страхотно оформена тема, благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 9
Здравейте! Понеже видях, че има точно такава тема, за починали хора, реших и тук да разкажа съня си, дано някой се включи и ми помогне в разтълкуването! Сънят ми започна странно не си спомянм много добре, но бяхме на вилата и баба ми (която е починала) копаеше с една мотика, аз стоях и я гледах и в същото време се появи кучето (което също вече не е сред живите)... И то застана пред нея и тя както си копаеше го удари с мотиката и му отсече левия преден крак от горе дето е гръдния кош  Crying or Very sad аз започнах да викам а тя така и не разбра какво е направила и се опита да го избута, защото и пречеше да копае! Ударих здрав рев, когато нашите се навиха да го закараме на лекар за операция, натоварихме се в колата - майка ми, баща ми, баба и дядо ( които са починали) и кучето в багажника. След дълго лутане из улиците и търсене на ветеринар най накрая го закарахме, когато баща ми го извади...... е тука вече беше много гадно - от всякъде излизаше кръв, даже вътрешностите му видях разпиляни, ох беше много гадно, а аз не спирах да плача. Дойде лекарския екип а аз вече знаех, че няма да издържи и все повтарях той умира, той умира (мъжко беше) И се събудих като се чух в съня си, че плача..след това доста трудно заспах, имах чувството, че има заметресение  Confused След като съм заспала пак сънувам друг сън, няма нищо общо! Сънувам че съм в колата, не бях сама, но не помня кой беше с мен, валеше дъжд и на някакво кръстовище имаше задръстване, реших да сляза и тука вече ми се губят моменти, когато си спомянм двама адски високи мъже, като великани, зад тях имаше също толкова високо дърво, нещо говорехме и единия ме вдигна на раменете си....умрях от страх от височината! Та това беше... извинявам се за дългото писане, но исках да споделя всичко и да кажете какво може да означава всичко това 
Виж целия пост
# 10
Здравейте и от мен...
снощи сънувах ужасен сън Cry
Чувствам се толкова гадно сега...като...изцедена...
смятам че на всички ви е познато.. Confused
Сънувах и мама и татко /и двамата са починали/
Седяха до един ковчег и а вътре в него лежеше жив, най-любимия ми човек...
Майка ми каза че ще ми го вземат...
Баща ми се  смееше и каза "само и виж реакцията, така като я гледаш дали го дава"
А аз бях избухнала в плач:(
Не мога да го свържа с нищо. Освен със страх. Защото от 2-3 дни не се чувствам никак добре. Изпитвам постоянен страх за близките си и най-веч(е за съпруга и детенцето си. Снощи даже в 3 часа станах да го търся /а той бил до тоалетна/ питах го дали не е болен, защо става по това време Cry Търся му и му измислям болести постоянно и си въобразявам че може да остана без него. И за капак в 2-та часа които успях да заспя, сънувах това. Сега вече тотално съм рухнала....
чувствам се адски зле....не знам дали някой го разбира...
кажете ми според вас какво могат да означават тези неща..?
Благодаря предварително...
Виж целия пост
# 11
Сега откривам темата и аз.

niama_me, смятам, че съня ти не е нищо повече от отражение на сегашното ти състояние, такива мисли явно силно те притесняват и когато си будна, най-вероятно съзнанието ти е реагирало на тях и по време на съня. Според мен в него няма нищо пророческо и не трябва да се търси тълкувание - просто явно си в някаква емоционална криза, която се отразява и на сънуването ти.

Аз, не често, но понякога сънувам един приятел, който почина преди повече от 11 години при нелепи обстоятелства, почина няколко дни, преди да навърши 15. Почти винаги, когато го сънувам, сънувам, че той всъщност е жив, че е станало някакво недоразумение и всичко е наред. Винаги го сънувам това толкова реално, че като се събудя чак ми се плаче. Този приятел ми беше много близък, дълги години мислех, че ако имам син, ще го кръстя като него, но се разубедих, заради разни суеверия. Кръстих сина си по друг начин, но той се роди на сащата дата, на която преди 10 години почина този мой приятел. Едва наскоро се сетих как на един по помените майката на моя приятел каза, че го е сънувала и той й е казал, че пак ще се срещнат, но той ще се появи след 10 години. Може би е просто съвпадение, но аз не мога да спра да вярвам, че моя син и този мой приятел са свързани по някакъв начин.

Сънувала съм друг приятел, наскоро починал в катастрофа, за което аз обаче не знаех, как постоянно се появяваше и изчезваше в съня ми, докато аз го търсех, накрая се появи пред мен и каза нещо от рода на това, че аз го виждам, но него всъщност го няма тук. След няколко дни като разбрах за смъртта му изтръпнах, такива неща не пожелавам на никого да сънува.

А чува ли ли сте това, че уж когато сънуваш свои починали близки, не трябва да говориш с тях насън и не трябва да тръгваш след тях? Това предполагам са разни бабини деветини, но откакто ми го казаха, почти винаги, когато сънувам починали близки и говоря с тях, и тръгвам след тях насън.
Виж целия пост
# 12
Благодаря ти за отговора.
Силно, много силно се надявам наистина в съня ми да няма нищо лошо....
а реално да е плод на съвсем съзнателните ми страхове Sad
Защото едно към едно така се чувствам реално...
Много ми е гадно Sad
Виж целия пост
# 13

niama_me този сън кога си го сънувала спомняш ли си?
Аз обикновено такива гадни сънища сънувам преди задушница  или празници Peace
Няма нищо лошо в съня ти просто иди на гробовете и на двамата и запали свещичка, забъркай  нещо  което са го обичали родителите ти и раздай за тяхната памет .
Всичко ще е наред няма от какво да се страхуваш  Peace Hug

Rois аз винаги говоря с мъртвите в съня си и не мисля ,че има значение това. Peace
Също ,че и близките ни помагат а не да ни пречат в това съм убедена защото имам много случаи когато са ми помагали и са ми го казвали,и всичко се нарежда .
В първите теми съм писала много мои такива истории съвсем реални и конкретни. Peace
Виж целия пост
# 14

niama_me този сън кога си го сънувала спомняш ли си?Снощи Cry
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия