Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Болки в мускулите след масаж

  • 6 689
  • 5
Здравейте:)
Искам да попитам тези от вас, които са ходили на масажи, дали е нормално след класически масаж на гърба да има болка като при мускулна треска? Вчера за първи път ходих на релаксиращ масаж (нямах конкретни оплаквания, просто исках приятно отпускане), но след едночасовия масаж се чувствах замаяна от лежането по корем,а сега не мога и да спя заради болка в мускул, който се намира в най-горната част на гърба, на нивото на раменете.Болката се появи след масажа и ми напомня като на болката след като съм спала накриво или съм го натъртила.Ядосвам се-вместо да получа облекчение, аз се чувствам зле след масажа!
Виж целия пост
# 1
И на мен ми се е случвало. Точно като при мускулна треска е. Минава за същото време. Аз го отдадох на това, че съм доста обездвижена /изобщо не спортувам/. А пък и на масаж не бях ходила от години...Неприятно е, но ще мине...
Виж целия пост
# 2
Не е нормално.
Понякога е възможно да се притисне нерв, ако масажистът не е опитен или ако имате шипове. Ще мине след няколко дни. Но със сигурност не  е нормално мускулите да болят след масаж.
Виж целия пост
# 3
Лека болка като от мускулна треска е напълно нормална за някои типове масаж. Кръвообращението се засилва като при тренировка, все едно натоварваш мускула, оттам и мускулната треска. Ефектът от масажа продължава до 48 часа след него. Но това съм изпитвала при специален, лечебен масаж, когато съм имала схващане, аз си имам хроничен проблем на гърба. От релаксиращ масаж не би трябвало да имаш тези екстри. Престарал се е масажистът. А болка в конкретен мускул като от спане накриво категорично не би трябвало да има.
Виж целия пост
# 4
След масаж е хубаво няколко часа да не стоиш на течение, да лежиш и почиваш.
Ако масажистът не е правил съвсем релаксиращ масаж, а по-спортен, също е възможно да получиш мускулна треска.
От типичния релаксиращ масаж би трябвало да се почувстваш "размазана" и да нямаш болка.
Виж целия пост
# 5
Мерси за отговорите:)Прави сте,че масажиста явно се е престарал Mr. GreenПо време на масажа,той ми спомена,че правел масаж на доста спортисти.Явно такава му е техниката.Вярно е също това,че съм много обездвижена в гръбнака и по-скоро возейки бебешката количка вече 2 години,чувствам,че съм изкривила стойката си.Все пак мисля,че един опитен масажист не би трябвало да натиска толкова силно,при положение,че му казах,че си правя за първи път в живота масаж.Предполагам,че не ми е счупил нищо по гърба Simple Smile,но като си пипам мускулите ме боли много неприятно.Освен това,усещам кожата си като "Ощавена".Той разтриваше с масло,но явно и тук се е престарал SadДругото,което ме ядоса,беше,че му казах масажа да продължи 30 мин.като за първи път,а той продължи 1час и 15 мин.Ясно е,че не съм случила на масажист,исках просто малко релакс(нямах проблемни болки),но се надявам,че ще ми мине за няколко дни.Поне синини не виждам,а само леко зачервена кожа(явно има "протъркване")на гърба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия