Коледа 2012

  • 86 085
  • 741
# 180
хайде и аз - цоп! тук

Тъкмо вчера си мислех за лешниковите топчета на Бианка - като знам какъв зор видях с меленето на лешниците -трябва отсега да ги захващам. Предполагам, че ако ги сложа във фризера (смлените вече), нищо няма да им стане!
Виж целия пост
# 181
mistery, страхотни снимки  Hug Мисля да пробвам и аз тая година елхичките и снежните човеци. Сега ще вляза да чета рецептата, която си дала. Само че и аз се чудех дали няма да са тежички и да се свлизат надолу по шишчето или още по-лошо, да се чупят  newsm78
Моите бяха около 6 см високи и 3-4см в основата. Използвах шоколада за слепване и с връзките отдолу станаха бетон.
Виж целия пост
# 182
mistery, красота! направо усетих Коледният дух Simple Smile
може ли да споделиш предпоследната рецепта? предполагам това са канели охлюви?
джемма, благодаря със закъснение за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 183
mistery, красота! направо усетих Коледният дух Simple Smile
може ли да споделиш предпоследната рецепта? предполагам това са канели охлюви?

И те са от блога на Ева. Ето http://evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=artic … shi&Itemid=12
Виж целия пост
# 184
а, сладки. вкусни ли са? Simple Smile
Виж целия пост
# 185
mistery, красота! направо усетих Коледният дух Simple Smile
може ли да споделиш предпоследната рецепта? предполагам това са канели охлюви?

И те са от блога на Ева. Ето http://evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=artic … shi&Itemid=12
Блога е страхотен.И двете сте големи кулинарки.Разгледах снимките ти и силно съм впечатлена от това, което си приготвила.Може ли да ми кажеш какъв е този десерт и рецептата , ако е удобно?

http://misterioen.snimka.bg/cooking/kulinarni-2.675160.27193186

Тази торта също е много, много красива.
http://misterioen.snimka.bg/cooking/kulinarni-2.675160.27856243
Моля и за нея рецетпа? Praynig Praynig
Виж целия пост
# 186
Петяя, ето рецепти:

1 вид:
360 гр брашно ( обикновено)
1 и 3/4 ч.ч. захар
2 ч.л бакпулвер
3/4 ч.л сода за хляб
1 ч.л сол ( еврейска, кашер, но може и обикновена, същата е)
16 супени лъжици разтопено масло ( не солено!)
1 ч.ч заквасена сметана
4 яйца
1 с.л екстракт ванилия

2 вид:
515 гр брашно
1 3/4 ч.л бакпулвер
щипка сол
315 гр масло
500 гр захар
5 яйца
310 мл мляко
ванилия

3 вид:
2 яйца
120 гр. масло /може и маргарин/
120 гр. захар
160 гр. брашно
1/2 бакпулвер

4 вид:
50 гр маргарин
50 гр захар
1 пак. ванилена захар
щипка сол
2 яйца
1 ч.л. ром
50 гр  смлени орехи
50 гр брашно
50 гр натурално нишесте
1 ч.л. бакпулвер
Виж целия пост
# 187
Джемма     bouquet  Hug
Виж целия пост
# 188
Amelie, като бисквитки са, не много сладки, подходящи за кафе.

Креми Анев, първата торта, за която питаш е пълна импровизация. Бяха ми останали едни кроасани, които разполових и наредих на дъното на тортена форма, приготвих ванилов крем(от пакетче), покрих ги с него, отгоре наредих пак половинки кроасани, и пак крем. Понеже беше сезона на ягодите, украсих с тях.
Втората торта е правена по тази рецепта: http://sunshineskitchen.com/chocolate-strawberry-cake-with-mascarpone-filling/, но с малки изменения. Сиропирах с карамелен сироп, а крема го направих само от маскарпоне и карамелено кондензирано мляко. Заливката отгоре е желе от разтворимо сокче.
Виж целия пост
# 189
Замириса ми на Коледа, само като отворих темата.   bouquet
Виж целия пост
# 190
БЛАГОДАРЯ!Тортата никак не е трудна.Смятам и нея да я включа към Коледно-Новогодишно меню.
Виж целия пост
# 191
Записвам се да ви следя   bouquet И за да не е гол запис,моля някой да ми каже за красиви коледни сладки освен формички за сладки(елхичка,дядо коледа,снежен човек) какво друго ми е нужно,за да декорирам сладките?
Например тези - http://www.picvalley.net/u/1222/1750702356.JPG - с какво и как е направен белия кант?
Виж целия пост
# 192
Замириса ми на Коледа, само като отворих темата.   bouquet
И на мен така и аз тук! Hug
Виж целия пост
# 193
Ето някои и от моите миналогодишни творения:





Виж целия пост
# 194
Ето някои и от моите миналогодишни творения:






Супер ИЗГлеждат!може ли малко по-голям размер на снимките, за да се насладим както трябва на произведенията?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия