Коледа 2012

  • 86 126
  • 741
# 45
Най-хубавата тема! От кога я чакам. Тази година едва ли ще мога да направя много неща, но ще почерпя множество идеи и се надявам да приложа някои.
Виж целия пост
# 46
Ау, каква прекрасна новина си имаме! Благодаря  Tatitt   bouquet
Виж целия пост
# 47
Аз имам същата силиконова форма като на Джемма, но не е кръгла, а првоъгълна. Купих я от домашни потреби в нашия град. Ще проверя дали има още PeaceИ аз я пазя за Коледни къщички под снега Grinning

Ooo, Lu4a, ще бъдеш ли така прекрасно добра, ако има такава форма при теб да ми вземеш. Ще ти пиша на лични да се разберем ако има. Може ли, може ли?   girluu
Виж целия пост
# 48
По аромата ви намерих!  Sunglasses Tatitt   smile3525 .
Виж целия пост
# 49
и аз да скоча тука,нищо че е 27º вънка Sunglasses
Виж целия пост
# 50
Снощи видях една светеща коледна украса на един стълб и така ми замириса на Коледа...
Хоп и аз при вас.
Виж целия пост
# 51
Закрепва се още в суровото тесто и се пече с нея. Peace

ами тогава изликва въпросът от какъв материал ще са? и къде ще ги намеря?  newsm78 моля, споделете  Praynig
Виж целия пост
# 52
Любимата тема, урааааа! Tattit, newsm51, на поста си! Тъкмо се чудех дали не е време вече. Аз започнах полееекичка да се приготвям - мъкна си масло при всяко ходене до супера и си го крия във фризера, че миналата година мъжката Туна намери в хладилника 4.5 кг масло и леко се шокира  Joy, купувам и сушени плодове и ядки вече. Ще трябва да пообиколя и за нови формички  Laughing
Виж целия пост
# 53
Уаууу, какво единомислиe! Тъкмо тези дни си мислех, че е време да планирам коледно-подаръчните пакетчета със сладости! Благодаря за темичката!

Задължително ще приготвя АКК на Джемма! Разкош за сетивата е просто!
Също линцери, меденки и бишкоти! Ароматите ще са канела, анасон, карамфил и т.н. и т.н.
Само като си представя и ми става топло и вкусно  Joy

Ето и малко снимков материал от предишни години:







Виж целия пост
# 54
Закрепва се още в суровото тесто и се пече с нея. Peace

ами тогава изликва въпросът от какъв материал ще са? и къде ще ги намеря?  newsm78 моля, споделете  Praynig

Дървени шишчета. Simple Smile

Любимата тема, урааааа! Tattit, newsm51, на поста си! Тъкмо се чудех дали не е време вече. Аз започнах полееекичка да се приготвям - мъкна си масло при всяко ходене до супера и си го крия във фризера, че миналата година мъжката Туна намери в хладилника 4.5 кг масло и леко се шокира  Joy, купувам и сушени плодове и ядки вече. Ще трябва да пообиколя и за нови формички  Laughing

 hahaha Му-ха-ха-ха-хааа, и аз така правя. Полееекинка, че  да не боли изведнъж. Laughing
Виж целия пост
# 55
Здравейте, вчера си мислих кога ли ще отворим новата тема и днес хоп, вече съм в нея. Tatitt, благодаря ти!   bouquet
Нямам търпение да започнат коледните вълнения и реших да направя линцерови сладки с есенна украска, тъй у нас са любими - http://prikachi.com/images.php?images/135/5352135o.jpg, http://prikachi.com/images.php?images/257/5352257N.jpg.
Правила съм ги по една и съща рецепта (може и някой да си я познае) няколко пъти и винаги успешно получаваща се - http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2011/12/blog-post_31.html, http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2010/12/blog-post.html. Сега вместо 3 жълтъка, сложих 2 цели яйца, не добавих ядки и смесих маслото и маргарин (пак според рецептата може да се заменя). Дали това може да е еветуално причината, че след изрязването им на хубави правилни кръгчета със специални форми за този тих сладки, всичките започнаха да се свиват и силно да се деформират под формата на елипса, докато чакаха да бъдат изпечени...едва избрах няколко за снимките - http://prikachi.com/images.php?images/143/5352143p.jpg., дори на вкус са глечави. Направо ми се развали удоволствието. Къде бъркам?!  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 56
  bouquet
Виж целия пост
# 57
Чудесна идея! Благодаря за темата.   bouquet  bouquet  bouquet

Аз миналата седмица вече открих сезона. Първите Linzeraugen.

Рецептата за който иска ето тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889



Виж целия пост
# 58
АЗ освен меденките на Джема съм се спряла и на тези сладки...
Начин на приготвяне и оформяне?
Обичам те, прекраснице!
А мен?  Crossing Arms  Joy
Татит  newsm51

Всичко това се смесва в голяма купа и се меси до хомогенизиране на сместа. От нея се оформят топчета с размер на средно голям орех и се редят в тавичка в/у хартия за печене. Фурната се загрява на 175С, пекат се 15 мин. Нареждат се по нарядко, че при печенето се разливат допълнително. Извадени от фурната се оставят да изстинат на метална скара и после в кутия за бисквити.


Kопирах това, което ми е обяснило момичето.Много общи приятели са ги правили и са останали очаровани.Аз миналата година не успях, но тази със сигурност ще се правят.Та в този ред на мисли що ли не ги врътна тези дни newsm78
Виж целия пост
# 59
Специално влязох давидя дали не е пусната коледната темичка и какво да видя  ...... има, че и на 4-та страничка се записвам Crazy
Благодарности на Татит   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия