Готвите ли със "запържване"?

  • 4 466
  • 35
# 15
Готвя със запържване, но гледам колкото се може по-рядко.
Виж целия пост
# 16
Аз мисля, че ако се сипе вода в олиото, или олио във водата, то задушаването в тази смес не е вредно, защото мазнината не се сгорещава на повече от 100 градуса. Затова така приготвям предварителните " запръжки" ......Вредно е когато се пържи в чисто олио. Тогава мазнината достига до 300 градуса се образуват разни вредни неща.....освен това на книжката към един зехтин пишеше, че пърженето в зехтин не е вредно, но кой знае, нали си правят реклама, няма да напишат , че е вредно я.....
Виж целия пост
# 17
Ами и аз не пържа каймата а размесвам с малко вода и слагам на котлона да се задуши и бъркам непрекъснато като се изпари водата е готава.  Добавям си ориз или картофи зависи какво ще готвя.
Виж целия пост
# 18
Ами и аз не пържа каймата а размесвам с малко вода и слагам на котлона да се задуши и бъркам непрекъснато като се изпари водата е готава.  Добавям си ориз или картофи зависи какво ще готвя.

Точно така правя и аз, задушавам с вода, но не запържвам Simple Smile
Виж целия пост
# 19
И аз знам че запържването в зехтин не е вредно, но само в един вид зхтин, студенопресован и незнам какво там  newsm78  Докато бях бременна готвих само с такъв зехтин и едно вкуса не е същия като с олио и второ разорих татито  Mr. Green
Виж целия пост
# 20
Аз мисля, че ако се сипе вода в олиото, или олио във водата, то задушаването в тази смес не е вредно, защото мазнината не се сгорещава на повече от 100 градуса. Затова така приготвям предварителните " запръжки" ......Вредно е когато се пържи в чисто олио.
И аз съм на това мнение.
Навремето, когато на майка ми са открили язва, баба ми си променя изцяло готвенето. Съответно и тя се е нау4ила да готви без запръжки и запържване. Аз също готвя като задушавам, но не слагам директно каймата във фурната, примерно. Става си даже много вкусно.
Виж целия пост
# 21
Ами и аз не пържа каймата а размесвам с малко вода и слагам на котлона да се задуши и бъркам непрекъснато като се изпари водата е готава.  Добавям си ориз или картофи зависи какво ще готвя.


  да, ама тогава се  губи аромата на пържена мръвка...Само се задушава.
  Понеже имам гастрит.. за да не пия лекарства след   кулинарните си  изцепки / мъжът ми няма никъкъв проблем/  Препичам каймата / замесена с подправки и лукче, престояла/
 на парти-грила/ и в микровелето става, но не е толкова пикантно, ароматно// , после раздробявам каймата с вилица  и хооп в манджичката.., мусаката, в пълнежа. Неповторим вкус-:-))

 Но когато ми се занимава.  Иначе Кавърдисвам на воля:-))
Виж целия пост
# 22
Мнооого, мноооого рядко, ако без това не може. И двамата със съпруга ми сме със слаби стомаси, пък и детето яде от нашата храна. Така, че като се замисля откакто се е родила не съм правила никакви запръжки. newsm78
Виж целия пост
# 23
Нищо не "запържвам", никога заради детето, което хапва от нашите манджи.
Дори супите не застроивам. Тук мамите ме научиха, да пасирам половината плодове, а другата половина, да остават така. Става чудна гъста супа, без яйце.
Виж целия пост
# 24
Нищо не "запържвам", никога заради детето, което хапва от нашите манджи.
Дори супите не застроивам. Тук мамите ме научиха, да пасирам половината плодове, а другата половина, да остават така. Става чудна гъста супа, без яйце.
Аз точно за това се чудех newsm78 Заради малката май ще трябва да си променя навиците. Rolling Eyes Защото аз запържвам яко Confused
Виж целия пост
# 25
Аз понякога запържвам, понякога не. Важното е да ми е вкусно, но и не обичам тежките яденета. Виж обаче мъжът ми най-редовно вдига гири, когато яденето не е запържено, все повтаря, че иначе му е безвкусно Как да му обясня, че заради тия вредни навици на хранене ни е такава голяма разликата в килограмите:roll:
Виж целия пост
# 26
Правя си редовно запръжки така ми е по-вкусно.   smile3505
Виж целия пост
# 27
Никога не съм запържвала, не понасям миризмата, предпочитам да задушавам
Виж целия пост
# 28
Много рядко пържа в олио/зехтин! Whistling  Използвам само тефлонови тигани и тиган-скара и слагам по мъничко масло или сметана, когато има нужда от малко мазнинка Wink(зависи от яденето). Като цяло ядем повече задушени и печени на фурна неща.
Виж целия пост
# 29
Правя си редовно запръжки така ми е по-вкусно. 

и аz така  Embarassed само да добавя че докато живеех оЩе в България получавах киселини от zапръжки, но тук нямам такъв проблем
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия