десерт със сладко от кайсии

  • 5 812
  • 14
Здравейте! Тази година направих повечко бурканчета със сладко от кайсии и ми се ще да направя някакъв десерт с него/нещо като плодова пита например/. Досега не съм правила затова искам някоя изпитана рецепта.
Благодаря предварително
Виж целия пост
# 1
Това, за което аз се сещам е една страхотна ябълкова торта със сладкарски крем и сладко от кайсии. Ако се интересуваш ще ти напиша рецептата   chef
Виж целия пост
# 2
Това, за което аз се сещам е една страхотна ябълкова торта със сладкарски крем и сладко от кайсии. Ако се интересуваш ще ти напиша рецептата   chef

Нчма да ми е излишна.
  bouquet
Виж целия пост
# 3
Бисквитена торта със сладко от праскови

Продукти:
2 пакетчета обикновени бисквити,
1 нишесте "сметана",
800 мл.мляко,
500 гр.захар,
сок от един компот от праскови,
1 бурканче сладко от праскови с парченца,
орехи,
2 лъж. ром,
кокосови стърготини.

Приготвяне:
Приготвяме нишестето по указанието на опаковката и започваме да подреждаме тортичката.
Ред нишесте, ред бисквити потопени предварително в сокчето от компота смесен с рома.По средата вместо нишесте изсипвате бурканчето от сладко, поръсваме с орехите и продължаваме да редим в същият ред като накрая завършваме с нишесте както се досещате.Още докато е топло поръсваме със кокосовите стърготини, за да се размекнат и да пуснат ароматчето си.Сервираме гарнирано със сосче и парченца от сладкото поръсени със стърготинки.

ето и източника:http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=10&page=33
Виж целия пост
# 4
Необходими продукти

 За тестото

200 гр. брашно
120 гр. масло
1 желтък
2 супени лъжици вода
1 лъжица захар
щипка сол

За крема

500 мл. мляко
100 гр. захар
4 желтъка
50 гр. царевично нишесте
кората на 1 портокал
кората на 1 лимон
1 ампула течна ванилия
 
За ябълковия пласт

3 - 4 ябълки златна превъзходна
 
За глазурата

250 гр. сладко от кайсии

Начин на приготвяне

Тестото - в купа се смесват брашното, захарта и солта. Разбърква се и се добавя мекото масло. Започваш са месиш докато не се получи еднородна смес. Добавяш желтъка разбит предварително със водата. Продължаваш да месиш още няколко минути. След което оформяш топка от полученото тесто и я оставяш да престои в хладилника за половин час. После я изваждаш и разстилаш върху тавичка за торта, която предварително е застлана с пекарска хартия. Разточеното тесто го набоцкваш с вилица и подреждаш върху него несварени измити бобчета, за да не се надуе и деформира, Печеш около 10 мин. на 200 градуса със бобчетата, махаш ги и след това още 5 мин.
Крема - технологията на варене на крема се същата като при домашен крем.

Сглобяване на тортата
След като крема е сварен и изстинал пълниш тортената форма, в която е блатът със обилно количество крем, нареждаш почистените и нарязани ябълки, печеш 30-40 мин. на  200 градуса. След изваждане на тортата от фурната се оставя напълно да изстине и се маже със сладко от кайсии.
Вкусът е божествен! Резултата, който трябва да постигнеш е ето този

Виж целия пост
# 5
Торта Сахер е със сладко от кайсии. Има много рецепти как се прави.
Виж целия пост
# 6
Тортите изглеждат страхотно вкусни и определено ще се пробват за някой празник. Моята идея беше за нещо по-лесно - нещо като кексово тесто и отгоре да изсипя сладкото. Но не знам дали ще се получи?
Виж целия пост
# 7
ПОСТЕН СЛАДКИШ С КОНФИТЮР ОТ КАЙСИИ /много сполучлива рецепта/

Продукти:
1 ч.ч топла вода /200мл./;
1 1/2 ч.ч захар;
1 бурканче конфитюр от кайсии или сливи/300-400гр. /За предпочитане домашен/;
1 ч.ч олио;
1 ч.ч орехи -нарязани;
1 ч.л сода ;
1/2 пакетче канела;
1 ванилия;
2 1/2 ч.ч пресято брашно.

В тази последователност се разбъркват всички продукти.
След като всичко се обърка се изсипва в намазнена и набрашнена тава.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 до готовност.

Тази рецепта също е много сполучлива! Peace http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B4%D0%B5%D0%BD
Виж целия пост
# 8
Пандишпанов блат
сладко
орехи - по-хубаво  е да са леко запечени предварително

става чуден сладкиш

Пандишпана се прави от 5 яйца+5с.л. захар разбити на крем с миксер(яко разбиване, поне 30-40 мин). Маже да се разделят на жълтъци + захарта, да се разбият на крем и към тях да се прибавят разбитите белтъци(така става по-бързо). На първа степен или разбърквайки с лъжица се прибавят една по една, до усвояване на предходната, 6 с.л. брашно. Може да увеличиш броя на яйцата ,но тогава трябва да помниш
закона на пандишпана , а той е -

Колкото е броя на яйцата толкова е броя на с.л. захар и плюс една брашно.
Напр. 6 яйца, 6 с.л. захар, 7 с.л. брашно
         или 7 яйца, 7 с.л. захар, 8 с.л. брашно и т.н.

Дано си ме разбрала.

Опичаш пандишпановия блат в тавичка с постлана хартия намазана леко с олио. Пробваш с клечка за зъби дали е изпечен като отваряш фурната едва когато е зарозовял. Не бързаш да го вадиш. Първо гасиш фурната, отваряш вратата и го оставяш така да си отдъхне в нея. Вадиш тавичката внимателно, без да го друсаш и удряш рязко в плота. Оставяш на стайна температура да се охлади 5 мин. и чак тогава с помощта на вестник го обръщаш, отлепяш хартията в/у , която се е пекъл и аранжираш в поднос. Заливаш със сладкото и поръсваш с орехите. За особен разкош и гости може да объркаш сладкото с разбита малка кутийка сметана за сладкиши. Може и да се сиропира с малко размито в топла вода сладко. Може да се поръси и с кокосови стърготини или други ядки.
Пандишпановият блат може да се изпече в правоъгълна тава и да се оформи на руло.

Приятен апетит!
Виж целия пост
# 9
Благодаря за чудесните рецепти Hug
Виж целия пост
# 10
Постен сладкиш с решетка от вишни/кайсии/

Продукти:

2 к.ч кисело мляко;
1 ч.л сода бикарбонат;
2 к.ч захар;
1 к.ч олио;
3 1/2 к.ч брашно

Сладко по избор -при мен от вишни.

Всичко се обърква  с телена бъркалка ,да стане кексово тесто.
Изсипва се в малка тавичка ,намазнена и поръсена с брашно.
Върху тестото с помощта на лъжичка се прави "мрежа" от някакво сладко.
Слага се във фурната да се пече на 180 град. до готовност
за ок. 20 мин.

Може преди да се сложи във фурната ,да се поръси със счукани орехи , които леко се притискат към тестото.

източник: БГ мама


СЛАДКИШ БУБЕТО- източник блог "В кухнята съм"/Много сполучлив

1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. захар-1 ч.ч за любителите на по сладичкото
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. сладко-най добре с домашно сладко
1 пакетче от 10гр канела-може и 1/2 пакетче
3-4 с.л. какао
1+1/2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето, добавете киселото мляко с шупналата в него сода, олиото, захарта, канелата и какаото. Добавете пресятото брашно, разбъркайте докато се поеме цялото. Добавете сладкото. Изсипете в постлана с хартия тавичка и печете на 180-200градуса до готовност (проверявайте с дървено шишче). Изчакайте сладкиша да изстине преди да го нарежете. По желание поръсете с пудра захар.
Виж целия пост
# 11
Постен сладкиш с решетка от вишни/кайсии/

Продукти:

2 к.ч кисело мляко;
1 ч.л сода бикарбонат;
2 к.ч захар;
1 к.ч олио;
3 1/2 к.ч брашно

Сладко по избор -при мен от вишни.

Всичко се обърква  с телена бъркалка ,да стане кексово тесто.
Изсипва се в малка тавичка ,намазнена и поръсена с брашно.
Върху тестото с помощта на лъжичка се прави "мрежа" от някакво сладко.
Слага се във фурната да се пече на 180 град. до готовност
за ок. 20 мин.

Може преди да се сложи във фурната ,да се поръси със счукани орехи , които леко се притискат към тестото.

източник: БГ мама

Това ми хареса че е бързо,лесно и ефектно, но нещо ме усъмни мярката КАФЕНА ЧАША?
Виж целия пост
# 12
Рецептата е за малка тавичка. Чашата за кафе ,която ползвам е от дуралексовите/140-150 мл/.  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Това е рецепта на един много лесен и сполучлив кекс:

Кекс със сладко (без яйца):
1/2 кофичка кисело мляко
1ч.л. сода (равна)
1ч.ч. непълна олио
1ч.ч. захар
1ч.ч. сладко (1 бурканче от пюре)
канела
орехи
брашно

В купа изсипвам всичко, разбърквам и слагам в тавичка, която предварително е намаслена. В тетрадката ми е записано, че се пече на умерена фурна първо отдолу, за да бухне и след това се включва и горния реотан. Аз лично пускам фурната на 180 градуса с вентилатор и направо пека и отгоре и отдолу, не се занимавам много, много.
Кексът става изключително бързо, вкусен  е, по- вкусен ставал, когато попрестои, но досега не му се е случвало, за да кажа вярно ли е  Party С това количество става сравнително малко кексче, ако обичате високите кексове, може би е по- добре количеството на продуктите да се удвои.
Виж целия пост
# 14
Със сладко от кайсии правя само "ДАМСКИ КАПРИЗ"- получва се безотказно винаги  Peace.
Моята рецепта е почти като тази: http://kulinaria.bg/recipes/sladkish-damski-kapriz, в тестото слагам бакпулвер вм. сода, добявям ванилия, маслото може да се замени и с маргарин. Орехите отгоре често ги пропускам.
Най- много ми харесва, когато блата е с дебелина 2-3 см (не повече), но... въпрос на вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия