Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти

  • 201 231
  • 301
# 120
не зная защо не се виждат newsm78 а ето така дали ще стане? :

http://community.webshots.com/photo/549523809/2537308360087369696wgzJQn

http://community.webshots.com/photo/549523809/2642155760087369696caoTkl
Виж целия пост
# 121
http://maktub.dir.bg/_files/t5_196870.jpg
http://maktub.dir.bg/_files/t5_196868.jpg

хмм... newsm78 аз ги виждам Thinking
Виж целия пост
# 122
Анна - прекрасна е!   bouquet Много ми хареса идеята с брашляна по стените - как го направи? А глазурата ти готова ли е?   bouquet

Maktub- и твоя кекс е чудесен - а идеята за купола е много оригинална - жалко че не се е получил - може би следващия път, трябва да го подпреш с нещо - може би две картонени лентички на кръст, ще свършат работа!   bouquet
Виж целия пост
# 123
Той се счупи още като го махах от "формата" - купичка, обвита с фолио и намазана с малко олио... счупи се, защото самото фолио/станиол имаше гънки, в които беше влязал карамела и при махането се начупи....  Thinking
Виж целия пост
# 124
Анна - прекрасна е!   bouquet Много ми хареса идеята с брашляна по стените - как го направи? А глазурата ти готова ли е?   bouquet
благодаря ти. Simple Smile бръшляна го направих с готов айсинг за писане. то точно така се води: "writing icing". в малки тубички е, рисува се удобно с тях, стават тънки линии. А иначе тортата е покрита с готов айсинг. Само го разточих и я обвих . Кулите също са от айсинг.

Виж целия пост
# 125
Анна, страхотна торта !
Абе има всичко в това чужбинско, ние тук правим чудеса от храброст за да изобретим фондани, глазури за разточване и тем подобни.
Какво им пречи и на нашите да внасят, и да се предлагат на повече места тези хубавини се чудя  Thinking.
Виж целия пост
# 126
Анна, страхотна торта !
Абе има всичко в това чужбинско, ние тук правим чудеса от храброст за да изобретим фондани, глазури за разточване и тем подобни.
Какво им пречи и на нашите да внасят, и да се предлагат на повече места тези хубавини се чудя  Thinking.

благодаря ти.  Simple Smileда, Зори, така е. И аз се чудя защо не се внасят такива неща в Бг. Ако трябваше сама да си подготвям глазурите / едната, пък втората, пък единия цвят, пък  другия, пък не знам си какво/ едва ли щях да се захвана с тази торта. Хем щях да загубя сума време, а и не е сигурно дали щях да нацеля правилната гъстота на глазурите и  т.н.
Виж целия пост
# 127
Anna тортата е супер  newsm10
Maktub браво за шоколадовата украса. И аз съм замислила следващата торта да е с пеперуди  newsm53
Аз пробвах да направя надпис - с тъмен шоколад изписах честит рожден ден и го оставих да стегне във фризера. После отгоре се опитах да го запълня изцяло с бял шоколад, но тъмния ми се разтече  newsm12 Идеята ми беше да се получи нещо като табела. Как трябва да процедирам за да не се получава това размазване?
Виж целия пост
# 128
Момичета да ви питам нещо. Като правите покритие от маршмелоуз, не ви ли става брашняно? Аз го правя с български дъвчащи бонбони, но все си мисля, че няма да има голямо значение. При мен проблемът идва от пудрата захар. Нали след като се разтопят бонбоните се добавя пудра захар, за да се сгъсти сместа. После като я разточвам, пак слагам пудра захар върху плота, защото иначе ми лепне независимо колко се е втвърдило. В резултат винаги разточения пласт е като набрашнен (реално е напудрозахарен). Ако леко го забърша с нещо влажно се оправя, но веднага поема от водата и омеква много.  Sad
Сега съм се запенила и правя едни рози за събота. Нищо лошо, ама седят едни такива заскрежени... Чудя се как да ги оправя. newsm78
Чак сега виждам въпроса ти.
С две думи - другият път като правиш тези фигурки, вместо пудра захар, използвай нишесте за готвене. Като се приготвят и изсъхнат фигурките, полепналото се изчетква лесно с малка четчица. (аз ползвам тази, с която си мажа тавите - измита и подсушена, естествено)
Виж целия пост
# 129
В момента правя тортата за рождения ден на дъщеря ми и от бонбоните маршмелоуз правя бюстие,шал и т.н и не изсъхва така хубаво(от петък съм ги направила)
Мисля че сложих достатъчно пудра захар!Каква е причината newsm78
Виж целия пост
# 130
И при мен беше така при първия опит. Все пак опира до количеството на пудрата захар. Направи нова доза и сложи повече - ще изсъхне за една нощ!
Виж целия пост
# 131
Момичета да ви питам нещо. Като правите покритие от маршмелоуз, не ви ли става брашняно? Аз го правя с български дъвчащи бонбони, но все си мисля, че няма да има голямо значение. При мен проблемът идва от пудрата захар. Нали след като се разтопят бонбоните се добавя пудра захар, за да се сгъсти сместа. После като я разточвам, пак слагам пудра захар върху плота, защото иначе ми лепне независимо колко се е втвърдило. В резултат винаги разточения пласт е като набрашнен (реално е напудрозахарен). Ако леко го забърша с нещо влажно се оправя, но веднага поема от водата и омеква много.  Sad
Сега съм се запенила и правя едни рози за събота. Нищо лошо, ама седят едни такива заскрежени... Чудя се как да ги оправя. newsm78
Чак сега виждам въпроса ти.
С две думи - другият път като правиш тези фигурки, вместо пудра захар, използвай нишесте за готвене. Като се приготвят и изсъхнат фигурките, полепналото се изчетква лесно с малка четчица. (аз ползвам тази, с която си мажа тавите - измита и подсушена, естествено)

Мерси, Хапке! И аз мислех за брашно или нишесте, но предполагам, че така няма да стават за ядене, а сега сестра ми сума време си огризва подарената й за рождения ден роза.  Mr. Green
Wel даде една добра иделя да се намаже глазурата с глюкоза (която аз естествено пак видоизмених в сладко от круши, защото само тоа имах под ръка) и се получи наистина много добре. Виж само как лъщи.  Wink
Виж целия пост
# 132
Наистина е красиво с глюкоза.
Но и с нишесте става за ядене. Така направих тортата - цици, сигурно си я виждала - цялата се изяде.
Виж целия пост
# 133
Сладкарите мажат отгоре глазурата с олио за да блести. Поне така съм чела, но не съм пробвала още.
Виж целия пост
# 134
Наистина е красиво с глюкоза.
Но и с нишесте става за ядене. Така направих тортата - цици, сигурно си я виждала - цялата се изяде.

Така ли? newsm78 В такъв случай излиза, че нишестето е дори по-добрия вариант, защото иначе става много сладко. Ще опитам сладващия път. Благодаря!  Sunglasses
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия