Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти

  • 201 222
  • 301
# 45
Lidiana, за фалшивият марципан - просто слагаш още пудра захар за да е като по-твърд пластелин.
За покритието от marshmellows бонбони - в рецептата там количеството е голямо, защото е за покритие на триетажна торта, но на около 450г бонбони са слага около 900 г пудра захар, така че може да се намали поне на половина. Слагаш бонбоните с 2 лъжици лимонов сок, да  се разтопят в микровълновата печка(ако нямаш, на водна баня), като преди това намасляваш съда в който ще ги разтопяваш. Слагаш в дъбока купа половината от захарта(много добре пресята) и внимателно наливаш разтопените бонбони. Може да си помогнеш с миксер или робот но с приставка за месене на тесто, защото е доста гъсто. Постепенно прибавяш и останалата захар, като вече месиш с ръце. става доста твърдо тесто. От него можеш да правиш също фигурки или да го сложиш на много добре посипана с пудра захар дъска и да го разточиш на тънка кора(не забравяй постоянно да посипваш с пудра захар - като брашно при точене). Тортата трябва да е намазана с маслен крем отгоре и отстрани(където ще слагаш покритието) - други кремове не са подходящи, защото разводняват покритието.

Kalina, следващият път си купи в повече бои за яйца(но на прах) и спокойно можеш да ги използваш - за Степчетата вече са ти казали.

Luluto, много красива торта(много ми харесва цвета)!   bouquet При теб проблема е бил същият - трябвало е да сложиш още захар. Иначе, да покритието е сладко, но всихки подобни покрития са сладки - и марципан и фалшив марципан и глазурите, защото се правят с много захар! Но важно е че сте доволни от резултата - изглежда много вкусно!
Виж целия пост
# 46
Тортата е много сладка! smile3501Браво! newsm74Ако искаш можеш да я покажеш и в специалната тема за торти.
Виж целия пост
# 47
здравейте.и на мен много ми харесват тортите.вчера направих розички и листенца от фалшивия марципан.а днес ще правя тортата-утре правим погачка на малкия ми син.ще я снимам тортата да ви се похваля.извинявам се че пиша без главни букви но го кърмя...простено ми е.темата е страхотна.следя я с интерес.браво на наталина.страхотна е че споделя толкова интересни неща Hugлек ден на всички
Виж целия пост
# 48
Chereshka, къде е тази тема, че нещо не мога да я намеря?
Виж целия пост
# 49
Моите любими торти Flutter
Виж целия пост
# 50
Днес майка ми се обади и ми каза, че ми е намерила боя за сладкиши - течна. Магазинчето се намира на "Женския пазар", от Екзарх Йосиф към Лъвов мост, от дясната страна преди черквата. Магазинчето е за сладкарски изделия и украси.
Гледам, че всички търсите боя, дано съм била полезна.
Виж целия пост
# 51
Там е проблема, 4е и аз използвах течен оцветител и марципана така ми омекна и стана толкова лепкав, че беше мъка да се работи с него. за другите цветове които ми трябваха труших корнфлейкс, бонбони, какво ли не, само да е сухо, оцвети се, но не беше така наситено.
това за степ4етата е добра идея, но тук не знам ще намеря ли.
а за боята за яйца, сигурни ли сте че е безвредно? може ли да се яде след това или украсата трябва да се изхвърли?
Виж целия пост
# 52
За какво ти е да правиш марципан, като с бонбоните става супер? При това те са си цветни, няма нужда от боя. Днес си купих някакви други, също желатинови, защото не намерих маршмелоуз. Боята я използвам за тесто и крем. Ако стане сполучлива тортата ще я покажа.
Виж целия пост
# 53
http://www.modernthaifood.com/carve/carve2.html http://www.sitca.net/thai_fruit_carving.htm
http://www.borner.ru/carving/lessons
Страхотни украси #Crazy
за карвинг изкуството става на въпрос Simple Smile  Grinning Simple Smile Grinning
Виж целия пост
# 54
Здравей  la4ezar,

Не се сърди, но все пак темата е за украса на торти, не съм сигурна, че мястото на тези линкове е точно тук! Карвинга е наистина виш пилотаж в кулинарното изкуство, за съжаление е трудно приложим в ежедневието!

Поздрав!  Grinning
Виж целия пост
# 55
Вчера мъжо  ми донесе от тези бонбони-сложих един в микровълновата-ама той става като дъвка и като го оставиш минутка и вече е като камък-сега да попитам-трябва да го разтопя докато стане течност или му трябва по-малко от минутка в микровълновата и после веднага слагаш захар-така ли.И друго-моите бонбони са шарени-вие разделяте ивиците ли за да станат по един цвят?А Лулу-ти този лила от де го извади???
Виж целия пост
# 56
В английската рецепта пише - за една минута на най-висока степен. Иначе, да трябва да стане течна маса.

Ако не разделиш ивиците, глазурата няма да е бяла, но с  неопределен цвят. Но ако ще я боядисваш, това не би трябвало да е проблем!
Виж целия пост
# 57
Наталина здравей! Би ли ми превела рецептата на тази торта моля?
http://www.good-cook.ru/tort/tort_146.shtml
Виж целия пост
# 58
За блатовете са необходими - 11 белтъка + 4 чаши захар
За крема: 600-700 сладкарска сметана, 1 1/2 прясно мляко, 3 чаши захар, 6 жълтъка, ванилия и/или 3 с. л. коняк

Тортата е много лесна. Правят се 7 блата от белтъчена маса,начертаваш си кръгове с диаметър  28, 24, 20, 16, 12, 8 и 4см от хартия за печене. Оставяш да изсъхнат във фурна загрята на 90-100°. най-добре по 2, макс. 3 наведнъж. Завършекът горе е във форма на целувка.


през това време се сварява крема. Оставя се 1/3 от него за украса, а в осаналият се слагат начукани орехи и предполагам стафиди(не съм сигурна). След това мажеш винаги по-малката кора и залепяш за долната. После украсяваш с останалият крем на розички и бодваш някаква украса.

Това е набързо(малкия не ме оставя на спокойствие
). ако има нещо неясно, пиши!
Виж целия пост
# 59
И едно процедурно предложение: защо не се закове темата, за да я намираме при нужда newsm78

това е много добър въпрос и аз се канех да го задам  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия