Коледа 2012- 3 част

  • 58 228
  • 749
# 675
Не, цветарски магазин - два  Grinning .
Черпим клиентите, а освен това майка ми организира курабиени партита, които тази година придобиха голяма популярност и ще са поне 4-5 отделни тура, понеже не може да съберем толкова народ в кухнята Simple Smile .
Събираме се приятели, кой с деца, кой без, започваме наобед с месене, точене и после до късно украсяваме. Няма такава мацаница и после още толкова време чистим, ама е супер забавно!

Цялата работа тръгна от тази тема, преди много години, когато за първи път я прочетох и си викам айде и аз да правя. Бях 8-ми клас и баща ми като се прибра не можа да повярва какво вижда  Laughing . И така вече няколко години, малее, меденките ги спукваме от правене направо, миналата година аз и майка ми, без да преувеличавам, направихме около 50-тина дози.
Е, мама нейните всичките сама си ги меси, от моята част десетина ги меси баба  Grinning .
Супер весело ще е .Браво за идеята.  bouquet
Виж целия пост
# 676
avocett  - Много се радвам на такива хора  Hug Аз правя малко и раздавам почти всичко - две дози ванилени кравайчета и една меденки за сега. Довечера ще пека линцерки Heart Eyes Обаче проблемът е друг - само се въртя край тях и отварям кутиите "да проверя" дали са омекнали, как миришат и т.н. и все по някоя сладка се озовава в устата ми Blush
Виж целия пост
# 677
Момичета, много бърз въпрос, който е задаван и аз съм чела май отговора, но не съм сигурна: Меденките на Джема в загрята фурна ли ги слагаме и на колко градуса печем - умерена фурна е около 180 градуса, нали? Съжалявам, знам, че е питано и отговаряно, просто не искам да объркам. Запомнила съм ,че е в студена фурна и на 180 градуса, ама така ли беше?  newsm78 Тъкмо разтопих меда и захарта и тази вечер се надявам да се отчета с 2 дози Simple Smile
Виж целия пост
# 678
avocett, newsm81 smile3501

*Precious*- 180 градуса, загрята фурна.
Виж целия пост
# 679
Мерси много за експресния отговор!   bouquet Hug
Виж целия пост
# 680
Момичета, много бърз въпрос, който е задаван и аз съм чела май отговора, но не съм сигурна: Меденките на Джема в загрята фурна ли ги слагаме и на колко градуса печем - умерена фурна е около 180 градуса, нали? Съжалявам, знам, че е питано и отговаряно, просто не искам да объркам. Запомнила съм ,че е в студена фурна и на 180 градуса, ама така ли беше?  newsm78 Тъкмо разтопих меда и захарта и тази вечер се надявам да се отчета с 2 дози Simple Smile

Пробвах ги за първи път тази година, пекох на 160 градуса загрята предварително, екстра им беше! Та се възползвам да благодаря на Джемма!  bouquet
Avocett ми скри шапката! ooooh! За сладките с черешки, можеш да ги направиш предварително, като другите сладки, те са захаросани и не им пречи да престоят. Но как ще ги транспортираш всички тия сладости?...
Мерси и на Наталина  bouquet, направих покривчето, вкусно нещо, влиза в любими!
Виж целия пост
# 681
avocett , разсмя ме момиче , и за сетен път се уверих колко е малък светът  Laughing
 Малко оф, обаче вие ще ме разберете  Embarassed
 Най-редовно ходя да си купувам целофан от цветарския магазин на avocett в Капана- не за цветя, а като черпя някой с мъфини старателно увивам , че и фльонга слагам. Обаче последния път направо шашнах жената като казах , че искам няколко листа от рози, че ще си правя шоколадови листа. Че после и донесох , а тя ме попита дали нямам сладкарница  Wink Сега разбирам, че съм попаднала на сродна душа, макар че са две дамите в магазина. Едната обаче сподели, че и дъщеря и прави мъфини! Аплодисменти за такава дъщеря !
 Сега по същество по темата след лиричното отклонение - днес изпекох двойна доза от линцерите на nudel33, но малко се изложих - попрепекох ги. Да си кажа и че съм доволна от маслото на Бор чвор и звездата на Уилтън за линцери.
Виж целия пост
# 682
Avocett, поздравявам те за усилията и ентусиазма!   Simple Smile
Виж целия пост
# 683
С олио. В рецептата не пише нищо за масло или маргарин!
Ох, обърках ги с меденките на Джули. Blush Сега се чудя кои да направя. На Джемма или на Джули. Thinking
Виж целия пост
# 684
Момичета имам питане и ще съм благодарна за  отговор  Praynig
Направих Ванилените кравайчета на Нудел33,спазих точно рецептата, но тестото ми стана като една лепкава смес,не гладко тесто ,което може да се меси на топка.Няма описание към рецептата на  процес на приготвяне,а съм забравила на Наталина кравайчетата как ставаха. ooooh!
Бихте ли казали как изглежда сместа като тесто или лепкава,да знам дали и трябва още брашно.Аз  сложих в хладилника за сега сместа.
Виж целия пост
# 685
Миналата и по миналата година правих на Джули, но на Джемма са по-хубави за мен! Hug
Виж целия пост
# 686
stefina, не съм правила тази рецепта, но със сигурност трябва да е нелепнещо тесто, не може да бъде да е като каша,слагай още брашно.
Виж целия пост
# 687
Благодаря за отговора Джемма.
Виж целия пост
# 688
Миналата и по миналата година правих на Джули, но на Джемма са по-хубави за мен! Hug

Ще направя  утре на Джемма, но после и на Джули. Mr. Green
Замесих рохличките и утре ще докладвам какво е станало.
Ще правя и линцеровите сладки и бисквитки с шоколад.

За първи път ще правя такива неща за Коледа. Blush
Виж целия пост
# 689
Направих меденките на Джули  ooooh! малкия не ме остави докато ги правих...само се тръшка, рева :/
Следващият път ще гледам да има някой вкъщи преди да правя каквото и да било. Иначе и аз смятам да пробвам меденките на Джема  Peace Мен ме притеснява, че няма да се изядат  Tired
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия