Коледа 2012- 3 част

  • 58 206
  • 749
# 690
Здравейте дами,от много време ви следя и само попивам от вашето майсторство,но сега когато дойде ред и аз да запрятам ръкави в кухнята имам малко въпроси!
-направих тестото за линцерите но стана толкова лепкаво че не се точеше и не ставаха никакви форми,какво ли му е малко(всички продукти са мерени до грам по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889)?
-фондана върху меденките с какво се лепи?
благодаря предварително на тези който решат да ми помогнат със съвет  Praynig
Виж целия пост
# 691
Може ли линк към рецептатата - меденки на Джема?

Гледах на 1 стр но не я видях !
Виж целия пост
# 692
avocett , възхищавам се на ентусиазма ти Hug Hug
А сега имам въпрос  -малките ванилови кравайчета ,които ги прави днес мисля -по коя рецепта са и колко бройки ти излязоха  Praynig
Виж целия пост
# 693
Може ли линк към рецептатата - меденки на Джема?

Гледах на 1 стр но не я видях !

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg19713814#msg19713814

Малко ни разлюля тук- 4.8 магнитут, чудя се през нощта ако има по-силен трус, как да опазя сладките. Crazy

krisi80, добави още малко брашно. Защо непрекъснато се притеснявате за консистенцията на тестата? Едно време всичките ми рецепти бяха с- брашно колкото поеме. Не мерехме, не теглехме. Естествено е, че трявба да се получи нелепнещо тесто и да може да се точи.
Виж целия пост
# 694
Използвах рецептата на Наталина и от една доза излезнаха 73 бройки.
Постя и не съм ги опитвала, но имам съквартирантка от Австрия, която е пораснала с тези сладки и моите много й харесаха Simple Smile !
Единственото нещо, което направих различно, е, че след като оформих кравайчетата както си бяха с тавата ги сложих в хладилника за половин час, после вадя и веднага във фурната, запазиха си формата идеално.

gypsy, благодаря ти за отговора, значи може още утре да ги направя? Иска ми се утре да направя наведнъж меденките, джинджифилови сладки и тези с черешите и да мирясам, че само за сладки мисля, а уж уча за изпити .
Виж целия пост
# 695
Може ли линк към рецептатата - меденки на Джема?

Гледах на 1 стр но не я видях !

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg19713814#msg19713814

Малко ни разлюля тук- 4.8 магнитут, чудя се през нощта ако има по-силен трус, как да опазя сладките. Crazy

Благодаря Джемма!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 696
Здравейте дами,от много време ви следя и само попивам от вашето майсторство,но сега когато дойде ред и аз да запрятам ръкави в кухнята имам малко въпроси!
-направих тестото за линцерите но стана толкова лепкаво че не се точеше и не ставаха никакви форми,какво ли му е малко(всички продукти са мерени до грам по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889)?
-фондана върху меденките с какво се лепи?
благодаря предварително на тези който решат да ми помогнат със съвет  Praynig
Сложи в хладилник за по дълго време.
Виж целия пост
# 697
Честит първи сняг момичета   bouquet.Вече наистина ми е коледно.
Виж целия пост
# 698
Използвах рецептата на Наталина и от една доза излезнаха 73 бройки.
Постя и не съм ги опитвала, но имам съквартирантка от Австрия, която е пораснала с тези сладки и моите много й харесаха Simple Smile !
Единственото нещо, което направих различно, е, че след като оформих кравайчетата както си бяха с тавата ги сложих в хладилника за половин час, после вадя и веднага във фурната, запазиха си формата идеално.

И аз сега направих тестото. Някой по напред в темата беше споменал някаква цифра от 150бр.Дали е същата рецепта?
След утрешното сладкоправене ще имам 7 белтъка. Какво да ги правя, не ми се хвърлят. newsm78
Виж целия пост
# 699
Благодаря Vela сигурно става въпрос за линцерите,това ли смяташ че ще помогне?
Виж целия пост
# 700
Благодаря Vela сигурно става въпрос за линцерите,това ли смяташ че ще помогне?

Да за линцерите. В рецептата пише ,че трябва да престои тестото в хладилник 1 час, но може да му е малко. Рецептата ми хареса и си я запазих.
Аз утре ще правя линцери ,но по друга рецепта и там пише 2 часа да престои в хладилник.
Казах на милото че сладките които ще правя утре ще са за коледа.А той ми отговори ,че щели да се развалят и ще ги изядем , а после де правя други. Joy
Виж целия пост
# 701
Влизам при вас с удоволствие Hugи аз като вас бъркам разни вкуснотии .Темата е страхотна.
Виж целия пост
# 702
Аз лепих фондана с вода за меденките, с една четчича, съвсем леко намокрена (  в никакъв случай напоена обилно). Ако някой има друга техника да сподели.
Виж целия пост
# 703
Колко време след като се извади от хладилника се оформя тестото за ванилените кравайчета на Наталина? Моето е твърдо като камък - абсурд да го правя на цилиндър.
Виж целия пост
# 704
След утрешното сладкоправене ще имам 7 белтъка. Какво да ги правя, не ми се хвърлят. newsm78

Аз правих също по рецептата на Наталина, с белтъците направих така наречените "забравени" сладки, но сега не помня от къде взех рецептата, някой ако може, да даде линк. Тях не съм ги снимала, но са много вкусни.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия