За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 472
  • 735
# 30
Стискамееее ....А ако ти е останал блат - по съвет на момичетата от тортената тема можеш да изрежеш тънички лентички и да обвиеш тортата с тях за още по-добра изолация на сметановия крем. Успех!
Виж целия пост
# 31
Извадих от фризера заешки дроб- 1 кг. В каква марината да запазя за утре половината?
Ще го пека на скара.
Виж целия пост
# 32

Момичета, знам, че някои от вас имат опит с бутер тестото от "Лидл" и искам да попитам следното - какъв е начинът да го разделя на две части, за да ползвам само половината? Има ли начин изобщо?
Виж целия пост
# 33

Момичета, знам, че някои от вас имат опит с бутер тестото от "Лидл" и искам да попитам следното - какъв е начинът да го разделя на две части, за да ползвам само половината? Има ли начин изобщо?
Режеш го с нож на две. Но не може пак да се замразява.После съхраняваш в хладилник. На опаковката пише колко време. Тестото е много хубаво.
Виж целия пост
# 34
Здравейте ако замеся тесто за питка вечерта и го сложа в хладилника  до сутринта  дали ще ми стане питката  като другите на конци  притеснявам се да не превтаса


В хладилник едно тесто втасва много бавно и няма как да превтаса за една вечер.
Виж целия пост
# 35

Благодаря, Тя! Simple Smile Чудех се дали може да стане без да го размразявам, но явно ще си го правя цялото.

Задавам още един идиотски въпрос и преставам да тормозя днес - когато правите пилешка каша с гъби, как точно постъпвате с гъбите? Трябва да се сварят предварително и да се добавят заедно с пилешкото месо, така ли?
Виж целия пост
# 36
Задавам още един идиотски въпрос и преставам да тормозя днес - когато правите пилешка каша с гъби, как точно постъпвате с гъбите? Трябва да се сварят предварително и да се добавят заедно с пилешкото месо, така ли?
времето за приготвяне на месото и гъбите е различно. свари месото , обезкости го. направи си кашата и добави месото към нея. известно време да си къкрят заедно. подправки - по желание.   bouquet
Виж целия пост
# 37
  chef Запис да не ви изпусна, много ценни съвети давате!   bouquet
Виж целия пост
# 38

Благодаря, Тя! Simple Smile Чудех се дали може да стане без да го размразявам, но явно ще си го правя цялото.
Количеството тесто в едно пакетче, не е чак толкова много. Аз го пробвах преди 2 седмици, чудесно се получи, но от едно пакетче изкарах 8-10 средно големи банички. В нашия случай - крайно недостатъчни. Embarassed
Виж целия пост
# 39
Мами, дайте някаква рецепта с елда, четох в нета, но намерих само за каша и със зеленчуци ... изобщо елдата може ли да се готви в манджи или не  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 40
Мами, дайте някаква рецепта с елда, четох в нета, но намерих само за каша и със зеленчуци ... изобщо елдата може ли да се готви в манджи или не  Rolling Eyes

Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace
Виж целия пост
# 41
записче от мен    chef
Виж целия пост
# 42
Мами, дайте някаква рецепта с елда, четох в нета, но намерих само за каша и със зеленчуци ... изобщо елдата може ли да се готви в манджи или не  Rolling Eyes

Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace

labrex , първо я запичам и след това я сварявам, така ли? А преди това да я мия ли? Сигурно са я лазили буби  Mr. Green
А тип плов и блини не знам какаво е, но запеканка ще направя ....
Виж целия пост
# 43
Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace
labrex , първо я запичам и след това я сварявам, така ли? А преди това да я мия ли? Сигурно са я лазили буби  Mr. Green
А тип плов и блини не знам какаво е, но запеканка ще направя ....

Значи, слагаш на огъня един тиган, аз такъв с незалепващо покритие, сипваш елдата в него и запичаш, като от време на време разбъркваш. Може и да не се запича, не е задължителен тоя момент, от рускини съм научила, че като се запече, ставала по-вкусна, преди направо я варях. Появява се един приятен аромат, ще го усетиш, за кратко е, бързо става. А по-нататък както е написано в рецептата. Peace
Виж целия пост
# 44
  chef Запис да не ви изпусна, много ценни съвети давате!   bouquet
newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия