За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 459
  • 735
# 45
Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace
labrex , първо я запичам и след това я сварявам, така ли? А преди това да я мия ли? Сигурно са я лазили буби  Mr. Green
А тип плов и блини не знам какаво е, но запеканка ще направя ....

Значи, слагаш на огъня един тиган, аз такъв с незалепващо покритие, сипваш елдата в него и запичаш, като от време на време разбъркваш. Може и да не се запича, не е задължителен тоя момент, от рускини съм научила, че като се запече, ставала по-вкусна, преди направо я варях. Появява се един приятен аромат, ще го усетиш, за кратко е, бързо става. А по-нататък както е написано в рецептата. Peace

Ако е от кафявите аз не запичам. Измивам хубаво. Сварявам вода на котлона, слагам елдата и като кипне изключвам. След 2 часа е ммммм..... С домат, сиренце и зехтин.
Виж целия пост
# 46
Извадих от фризера заешки дроб- 1 кг. В каква марината да запазя за утре половината?
Ще го пека на скара.

само с подправки поръси.
Виж целия пост
# 47
Цитат
kikitooo в Пет., 23 Ноем. 2012, 14:04
Бързо действаш.Ок,ще чакам резултата с нетърпение,но ми се струва,че грешката е в моя телевизор.Ти ще кажеш утре.

kikitooo, снимах я тая вечер, от вчера на обяд до днес вечерта е стояла в хладилник, отсъствахме от къщи. Няма вода, нито е разредена. Половинката ми разви някаква теория, която много не схванах, че домашното мляко се цвикосвало повече от магазинното, нещо такова........Не мисля, че в тебе е вината, щом ти се е сгъстила при правенето, вероятно е нещо от продуктите. Аз си мислех, че с домашно мляко е най-добре. А тая течност, предполагам, може да се изсипе и останалото ще си е наред? Може би някой, дето е по-наясно с млеката, ще има обяснение. Ето така изглежда на вечерната, не много добра, снимка:

Виж целия пост
# 48
Извадих от фризера заешки дроб- 1 кг. В каква марината да запазя за утре половината?
Ще го пека на скара.

само с подправки поръси.

Брей, къде продават такова чудо в магазините? 1 кг предполагам е купено? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 49
В Метро се продава, 15 лв/кг, испански. Но, заслужава си. Съвсем малко му трябва на скарата, която предварително е намазана с мазнина. Аз снощи забравих и малко залепна, но не се разпадна.
Виж целия пост
# 50
Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace
labrex , първо я запичам и след това я сварявам, така ли? А преди това да я мия ли? Сигурно са я лазили буби  Mr. Green
А тип плов и блини не знам какаво е, но запеканка ще направя ....

Значи, слагаш на огъня един тиган, аз такъв с незалепващо покритие, сипваш елдата в него и запичаш, като от време на време разбъркваш. Може и да не се запича, не е задължителен тоя момент, от рускини съм научила, че като се запече, ставала по-вкусна, преди направо я варях. Появява се един приятен аромат, ще го усетиш, за кратко е, бързо става. А по-нататък както е написано в рецептата. Peace

Ако е от кафявите аз не запичам. Измивам хубаво. Сварявам вода на котлона, слагам елдата и като кипне изключвам. След 2 часа е ммммм..... С домат, сиренце и зехтин.
Благодаря ви момичета, запретвам ръкави  Hug
Виж целия пост
# 51
  bouquet запис и веднага въпрос:
Може ли да се направи пилешко /пресни бутчета и крилца/ с бял ориз и праз в глинен гювеч? Ще стане ли ако сложа всичко сурово и после накрая да махна капака да се запече? Водата 1:3 ли да бъде пак както в печено в тава?
Виж целия пост
# 52
Пеп-4о, нещо се загуби тая седмица  Laughing
 Да се отчета , мисля че тук бистрихме студентските пурички . Седнала съм пред тавата и нагъвам ли, нагъвам  Embarassed  Имах един мармалад от сливи, дето се бях престарала откъм гъстота, та ми свърши идеална работа + малко и с локум и орехчета като кифлички.  Първата тава обаче ги попрепекох, много бързо се изпичат в моята фурна. Ма поне сравнявах , сравнявах, сравнявах като как ми харесват повече  Mr. Green Извод - харесаха ми със захар в тестото, следващия път само малко ще я намаля до половин чаша. Благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 53
Момичета ,да ви питам ,някъде из рибните магазини в София ,виждали ли сте Чернокоп скоро време?
Доял ми се е ,но не се сещам и замраазен да съм виждала напоследък  newsm78 .
Виж целия пост
# 54
Пеп-4о, нещо се загуби тая седмица  Laughing
 Да се отчета , мисля че тук бистрихме студентските пурички . Седнала съм пред тавата и нагъвам ли, нагъвам  Embarassed  Имах един мармалад от сливи, дето се бях престарала откъм гъстота, та ми свърши идеална работа + малко и с локум и орехчета като кифлички.  Първата тава обаче ги попрепекох, много бързо се изпичат в моята фурна. Ма поне сравнявах , сравнявах, сравнявах като как ми харесват повече  Mr. Green Извод - харесаха ми със захар в тестото, следващия път само малко ще я намаля до половин чаша. Благодаря за рецептата!

правилно, поне си сравнила как ще ти харесват най-много  Peace
нямаше ме само от четвъртък   Wink
Виж целия пост
# 55
  bouquet запис и веднага въпрос:
Може ли да се направи пилешко /пресни бутчета и крилца/ с бял ориз и праз в глинен гювеч? Ще стане ли ако сложа всичко сурово и после накрая да махна капака да се запече? Водата 1:3 ли да бъде пак както в печено в тава?

ориза ще ти се развари, превари, разкашка.  Пиле с ориз не си с трува в гювеч да правиш.
Свари пилето, после запържи за 2 мин. (до изцъкляне) ориза, залей с врелия бульон, + пилето и да се изпече във фурната
Виж целия пост
# 56
Този път ви изтървах ooooh!.
Искам да замразя карфиол и пащърнак. Трябва ли да се бланшират?
Виж целия пост
# 57
А аз все още си търся изпитана рецепта за мекици с мая...и искам да се науча и да ми се получават Thinking
Виж целия пост
# 58
Бутер тестото от Лидл как се ползва?
Оставих го да се размрази, но не зная до каква степен... разлигави се яко.... Трябва ли да го точа, тези пластове отделят ли се някак....  newsm78
Виж целия пост
# 59
  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия