За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 498
  • 735
# 60
точи се  да, то е топка тесто. Ти от него ли купи (замразеното) или от охладеното им?

А аз все още си търся изпитана рецепта за мекици с мая...и искам да се науча и да ми се получават Thinking

ето, http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/500-1-1-1-2-3-1-42.html ама много изпитана е.

ето и на Танита уличните http://tanitaang.blogspot.com/2007/12/blog-post_10.html (разликата е, че в моите има 2-3 лъж. кис.мляко)
Виж целия пост
# 61
  chef мерси
Виж целия пост
# 62
Момичета ,да ви питам ,някъде из рибните магазини в София ,виждали ли сте Чернокоп скоро време?
Доял ми се е ,но не се сещам и замраазен да съм виждала напоследък  newsm78 .
Да добавя и още едно питане ,на някой да му се е налагало да си купува ново уплътнение за капака на тенджерата под налягане?Ако се прецака ,има ли от къде да го сменя или си купувам нова тенджера?
Виж целия пост
# 63
Да добавя и още едно питане ,на някой да му се е налагало да си купува ново уплътнение за капака на тенджерата под налягане?Ако се прецака ,има ли от къде да го сменя или си купувам нова тенджера?
ако по сервизите няма ще ти е трудно да намериш из магазините.
ако е кръгло има някакъв шанс да се намери из предприятията , но в повечето случай ги правят (уплътненията) с неправилна форма.

Виж целия пост
# 64
Бутер тестото от Лидл как се ползва?
Оставих го да се размрази, но не зная до каква степен... разлигави се яко.... Трябва ли да го точа, тези пластове отделят ли се някак....  newsm78
Ако е замразено от предната вечер слагам в хладилника да се размрази. Трябва да е от хладилник когато го разточваш. Работи се бързо, т.е. първо подготвям всичко останало и чак тогава се заемам с тестото.
Виж целия пост
# 65
Мариновам св ребра, част от тях ще опека на фурна за днес, другата част мисля да прибера във фризера...маринатата е от соев сос, червен пипер, щипка кимион, соев сос, мед, олио искам да сложа и пресован чесън, но не знам при дългия престой във фризера няма ли да накъртва от чесъна след това при печене? Да слагам или не, това е въпроса  Laughing. Какво друго да добавя към маринатата, вино нямам.
Виж целия пост
# 66
няма да накъртва. Олио можело да не слагаш, че са ребра, ама нищо, свършила. Бира? Твърд алкохол малко? имаш ли нещо? Ако е сладък, още по-добре.
Виж целия пост
# 67
За бира ще притичам до магазина,  твърд - ракия (домашна) и разни ликьор с ужасен аромат на сироп за кашлица.
Мерси много, брулвам чесъна вътре   bouquet
Виж целия пост
# 68
Може ли да помоля за рецепта за магданозени кюфтета ?  Hug
Виж целия пост
# 69
Карфиолът замразявам след предварително бланширане за 1-2 мин, изстудявам и във фризера. Пащърнак не съм замразявала, трудно го намирам.
Виж целия пост
# 70
Момичета и момчета.....имам малко тиква....Иска ми се нещо да я направя, но не печена и не на тиквеник. Не съм правила мъфини с тиква, крем, та ако може нещо подобно, изпитано от вас.......
Виж целия пост
# 71
Мъфините с тиква, мед и орехи на Танита  Heart Eyes замразявам си винаги дози за тях във фризера.
Виж целия пост
# 72
Пащърнак не съм замразявала, трудно го намирам.

замразявам, обелен, нарязан на ситно, направо в манджата/супата слагам после.

ето кюфтенца от магданоз http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/1-2.html тук на топчета, може да сплескаш и пържиш.
Виж целия пост
# 73
давайте съвет докато не съм се метнал зад бързия влак  Laughing
спука ми се йенската тава докато карамелизирах захар. всичко изтече на стъклокерамичния плот.
излишно е да казвам,че цялото количество е вече на бетон. та въпросът е  с какво и как да го махам ? препарати няма да свършат работа. остава стържене.  newsm78
Виж целия пост
# 74
давайте съвет докато не съм се метнал зад бързия влак  Laughing
спука ми се йенската тава докато карамелизирах захар. всичко изтече на стъклокерамичния плот.
излишно е да казвам,че цялото количество е вече на бетон. та въпросът е  с какво и как да го махам ? препарати няма да свършат работа. остава стържене.  newsm78


Бонгоооооооооооо.........леле - мале........спирам бързия влак веднага!!!! Не може да го допуснем това да се метнеш.......Сещам се - дали да не сложиш препарат и да изчакаш да подейства? Като периодично гледаш да е мокро, че да се разтвори захарта? А дали би ти помогнала тази шпатулка, която върви с печката? При мен върши много добра работа в критични ситуации......


Благодаря за тиквата! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия