За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 552
  • 735
# 90
Бонго, само стържене ще свърши работа. От опит го казвам, аз пък разсипах захар направо върху работещия котлон.  Crazy Що стъргане му стъргах и накрая, когато голяма част бях махнала вече чистих с препарат за стъклокерамика. Няколко пъти.
Успех!
Пък крема, все ще го преглътнеш някак. Hug
Виж целия пост
# 91
Да добавя и още едно питане ,на някой да му се е налагало да си купува ново уплътнение за капака на тенджерата под налягане?Ако се прецака ,има ли от къде да го сменя или си купувам нова тенджера?
ако по сервизите няма ще ти е трудно да намериш из магазините.
ако е кръгло има някакъв шанс да се намери из предприятията , но в повечето случай ги правят (уплътненията) с неправилна форма.


кръгло е .
Виж целия пост
# 92
Цитат
kikitooo в Пет., 23 Ноем. 2012, 14:04
Бързо действаш.Ок,ще чакам резултата с нетърпение,но ми се струва,че грешката е в моя телевизор.Ти ще кажеш утре.

kikitooo, снимах я тая вечер, от вчера на обяд до днес вечерта е стояла в хладилник, отсъствахме от къщи. Няма вода, нито е разредена. Половинката ми разви някаква теория, която много не схванах, че домашното мляко се цвикосвало повече от магазинното, нещо такова........Не мисля, че в тебе е вината, щом ти се е сгъстила при правенето, вероятно е нещо от продуктите. Аз си мислех, че с домашно мляко е най-добре. А тая течност, предполагам, може да се изсипе и останалото ще си е наред? Може би някой, дето е по-наясно с млеката, ще има обяснение. Ето така изглежда на вечерната, не много добра, снимка:


Благодаря,че си направи труда...освен да пробвам с купено мляко.....ама като има домашно,не знам.Освен да се реша и да пробвам.
Виж целия пост
# 93
аз пък бях преглътнал плота . кремчето не си го давам  Joy
след малко ще му видим сметката. добре ,че пицата поне стана иначе щяхме да си умрем от глад.
теглих и едно фото за всеки случай. но не е качествено.  #2gunfire
Виж целия пост
# 94
Цитат
kikitooo в Пет., 23 Ноем. 2012, 14:04
Бързо действаш.Ок,ще чакам резултата с нетърпение,но ми се струва,че грешката е в моя телевизор.Ти ще кажеш утре.

kikitooo, снимах я тая вечер, от вчера на обяд до днес вечерта е стояла в хладилник, отсъствахме от къщи. Няма вода, нито е разредена. Половинката ми разви някаква теория, която много не схванах, че домашното мляко се цвикосвало повече от магазинното, нещо такова........Не мисля, че в тебе е вината, щом ти се е сгъстила при правенето, вероятно е нещо от продуктите. Аз си мислех, че с домашно мляко е най-добре. А тая течност, предполагам, може да се изсипе и останалото ще си е наред? Може би някой, дето е по-наясно с млеката, ще има обяснение. Ето така изглежда на вечерната, не много добра, снимка:


Благодаря,че си направи труда...освен да пробвам с купено мляко.....ама като има домашно,не знам.Освен да се реша и да пробвам.
А тази майонеза дали може да се направи с друго, освен с пасатор? Например в робота? Може би в блендера  newsm78
Виж целия пост
# 95
А тази майонеза дали може да се направи с друго, освен с пасатор? Например в робота? Може би в блендера  newsm78

♥snow_angel♥ , с миксер няма да стане, в блендер не съм пробвала. Peace

И към kikitooo, за да съм коректна - оставих нарочно малко майонеза в хладилника, обикновено не се задържа, най-много ден-два, днес в длабчинка имаше малко течност, може би 1/4 ч.л., но имаше. Да припомня, че е правена а 23.11. Ами, наклоних съдчето и я изсипах, капчици бяха. Майонезата обаче си е гъста, без никакви промени, така че това не може да е проблем. Някъде в руските теми пишеше, че може да се съхранява до 10 дена в хладилник. не съм пробвала, просто не стои толкова у нас, но вероятно е възможно да се отделя някаква течност, важното е, че самата майонеза не е разводнена. Така че, ако с домашното мляко е същото, т.е. гъста майонеза, но отгоре някъде отделена течност, изсипвай я просто, все си мисля, че с домашното мляко ще е най-добре, т.е. най-полезна, вероятно и по-вкусна. Peace
Виж целия пост
# 96
labrex, аз имах в предвид да пробвам в купата на робота с ножовете
Виж целия пост
# 97
labrex, аз имах в предвид да пробвам в купата на робота с ножовете

♥snow_angel♥, просто не съм я правила по тоя начин, ако не ти е жал за продуктите, пробвай. Може и да ги намалиш пропорционално. Peace
Виж целия пост
# 98
labrex, аз имах в предвид да пробвам в купата на робота с ножовете

♥snow_angel♥, просто не съм я правила по тоя начин, ако не ти е жал за продуктите, пробвай. Може и да ги намалиш пропорционално. Peace
Ами най-добрата ми приятелка успя да ми счупи пасатора, така че ще я пробвам тази майонеза в най-скоро време (може би дори още довечера) и ще докладвам резултата от блендер и робот Simple Smile Благодаря за инфото (и вкусната рецепта)   bouquet
Виж целия пост
# 99
Чета перипетиите на Бонго и му съчувствам истински!!!  Миналата седмица ми се наложи да чистя цялата кухня от едно вряло желе от дюли. Плисна се, докато го затваряхме в бурканчета, заля кухненския плот, потече по шкафа от долу, по плочките на пода. А от горе на  всичко го бяхме направили по-гъсто от колкото трябва. И като изстина за секунди, стана твърдо като камък. Гъбата залепваше по него, даже мокра с вряла вода... ooooh! Успях да изчистя с абразив - май Бинго беше, и яко търкане. Две гъби и два парцала отидоха в кофата...
Бонго, надявам се, че си успял да изчистиш плота и че работи...
Виж целия пост
# 100
Да се запиша, че нещо ви изпуснах.
Виж целия пост
# 101
Египетската торта в колко см. тава я печете.Ще идва вече и нейния ред.
Виж целия пост
# 102
Египетската торта в колко см. тава я печете.Ще идва вече и нейния ред.

В рецептата пише 26 см, но и в малко по-малка става.
Виж целия пост
# 103
Египетската торта в колко см. тава я печете.Ще идва вече и нейния ред.

В рецептата пише 26 см, но и в малко по-малка става.
Благодаря ти аз мислех в 28см  ooooh!  bouquet
Виж целия пост
# 104
Блатовете на египетска торта се получават доста тънки така или иначе, изобщо няма да стане в 28 см, според мен. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия