Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

  • 77 774
  • 743
# 720
Пълен провал с червеното кадифе, даже и снимките не станаха smile3518. Блатовете станаха много тестени и сбити, не вярвам това да е нормалният им вид, поне на снимките не изглеждаха така cry. Когато забърках сместа беше много пухкава, не знам какво обърках , уж всичко по рецептата направих! Ако някой се сеща какъв може да е проблема , моля пишете?

Гарантирам ти, че е от печенето. Аз си имам една смотана фурна и за да се изпече равномерно блата, трябва да й застана на челна стойка  #Cussing out.
Ако имаш вентилатор винаги го включвай, той върти въздуха и по този начин блата се изпича равномерно.

МаринаД, много сладка тортичка  Heart Eyes.
Виж целия пост
# 721
Пълен провал с червеното кадифе, даже и снимките не станаха smile3518. Блатовете станаха много тестени и сбити, не вярвам това да е нормалният им вид, поне на снимките не изглеждаха така cry. Когато забърках сместа беше много пухкава, не знам какво обърках , уж всичко по рецептата направих! Ако някой се сеща какъв може да е проблема , моля пишете?

Гарантирам ти, че е от печенето. Аз си имам една смотана фурна и за да се изпече равномерно блата, трябва да й застана на челна стойка  #Cussing out.
Ако имаш вентилатор винаги го включвай, той върти въздуха и по този начин блата се изпича равномерно.

МаринаД, много сладка тортичка  Heart Eyes.

Ми може да не е само от печенето. Възможно е да е допуснала грешка при смесването на съставките, а това за този тип блатове е от огромно значение. Аз никога не пека на вентилатор, защото вероятността блатът да се надигне много в средата е значително по-голяма, тъй като много рязко се надига топлият въздух, хванат в тестото. За равномерно печене е най-добре да се пече на горен и долен реотан. Специално за блатовете.
Иначе вентилаторът е перфектен за кекс, питки и други, при които търсим обем...
Виж целия пост
# 722
Росио, според мен нещо в печенето не ти се е получило Sad Като гледам рецептата и на Хулиганка е същата като тази, по която аз съм ги правила. Като цяло основната разлика в рецептите за червено кадифе е в масления продукт - едните са с масло , другите с олио и едните за с прясно мляко, а другите с батърмилк.

Маринче, страхотни кълбета си направила!

Диди, супер новини, чакаме близнаците на финала!

Да каже и аз за пудрата захар, че откакто ползвам тази от Илчовски винаги ми се получава фондана!

Открих и аз вече новата година с две тортички.

Вътре е ванилови платки и ванилов крем


И един пистолет, който много ме измъчи, това е най-трудната 3Д торта, която съм правила. Покрита е с шоколадово тесто , предварително оцветено с черна боя.

Вътре е с блатовете от Червено кадифе, без да слагам червената боя, в комбинация с шоколадов ганаш с животинска сметана, определено става много по-хубав, отколкото с растителната.


Мариета
, все се каня да те питам ти как точно приготвяш шоколадовото тесто?

Вчера моят Калоян имаше имен ден и направих торта, без да я декорирам, но една приятелка ме скастри да не оставям детето без украса и за два часа само това успях да измисля. Даже като я разрязахме установих, че съм забравила да я намажа с маслен крем  Rolling Eyes, но за няколко часа фонданът леко се беше разтопил, може би защото вътре е шоколадова.
Виж целия пост
# 723
дитсън, благодаря отново. аз намерих твоята рецепта. но какво е това голди микс? иначе кондензирано мляко имам, тук едно руско намирам

също така честито за новината. сигурна съм, че скоро ще има още една новина

марина, супер кълбета. напомни за баба ми, много подходяща и за нея, жалко, че само снимка бих могла да и пратя Simple Smile
Виж целия пост
# 724
Такам... рождения ден на съпружието мина с вкусна и малко неугледна торта... а сега е време да помисля за тортата за моят рожден ден. Simple Smile Ще съм благодарна да ми предложите някоя рецепта - лесна и без много врътня, че 3 дни след моят празник е и по-големият - дъщеря ми става на 4 и си е поръчала "голяма торта с Мини и принцеса". ooooh! От сега съм в чуденка как ще ги докарам и двете..но да видим дали пак ще се излагам, или може да е по-сносен резултата. Wink

Гледам това Червено кадифе...дали ще е прекалено голяма лъжица за мен? newsm78

ditsan, честита ти хубава близнашка новина - ще има да въртиш торти по 2, освен с хелоу кити. Heart Eyes

ani_d, пистолетът ти много ми харесва - като истински е! А летящия балон е прекрасна идея за рождения ден на сина ми през май...ама дали ще го докарам?! Thinking

МаринаД, и твоите кълбета прежда са невероятни!

Аз вероятно никога няма да докарам някоя торта така прекрасно да изглежда, ама поне желание не ми липсва. Laughing
Виж целия пост
# 725
ditsan, благодаря за коментара на моята тортичка. Съгласна съм за цвета на покритието и листата. Трябваше листата да ги направя от по-тъмно зелено. За заека гледах от тук http://www.yaplakal.com/uploads/post-3-13571695033539.jpg, моя стана по-дебел но мисля че горе долу съм го докарала Simple Smile
Виж целия пост
# 726
Благодаря ви момичета за отговорите.. Hug  bouquet
Виж целия пост
# 727
ani_d, много добро начало си дала на новата година  Peace чудни тортички, много радват Simple Smile

Tony_st, червеното кадифе никак не е сложно според мен и не вярвам да ти се опре, ако спазваш точно рецептата...така че кво пречи пък да пробваш  Simple Smile
Виж целия пост
# 728
Пълен провал с червеното кадифе, даже и снимките не станаха smile3518. Блатовете станаха много тестени и сбити, не вярвам това да е нормалният им вид, поне на снимките не изглеждаха така cry. Когато забърках сместа беше много пухкава, не знам какво обърках , уж всичко по рецептата направих! Ако някой се сеща какъв може да е проблема , моля пишете?

две страници преди твоя пост аз се оплаквах от същото
Виж целия пост
# 729
Пълен провал с червеното кадифе, даже и снимките не станаха smile3518. Блатовете станаха много тестени и сбити, не вярвам това да е нормалният им вид, поне на снимките не изглеждаха така cry. Когато забърках сместа беше много пухкава, не знам какво обърках , уж всичко по рецептата направих! Ако някой се сеща какъв може да е проблема , моля пишете?

две страници преди твоя пост аз се оплаквах от същото

Няма начин при едни и същи съставки, технология, фурна, Т на фурната, тава, време за печене и прочие важни детайли да има толкова драматично различен резултат. Всеки сам си познава стила на готвене, но се случва да не се отбележат някои неточности и така въпросът си остава да виси в графа с отговор "кой знае Thinking"

Правила съм го само по тази рецепта, която на практика си е вариация  на какаов, маслен блат, но с боя, която съм замествала от ентусиазъм с редуциран сок на червено цвекло:

Red Velvet Cake baking911
За 2 форми от по 9х2 инча, или една 13х9х2 инча.

Продукти
2 чаши универсално неизбелено брашно. Измерете като напълните чашите с лъжица и изравните.
½ чаша натурално какао. Измерете и пресейте.
2 чл бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол

1 чаша бътърмилк, добре разбъркано; може студено от хладилника (1 супена лъжица лимонов сок и чашата допълнена с прясно мляко, след около 15 мин = бътърмилк)
1 с.л. ванилов екстракт (няколко капки ванилова есенция)
4 с.л. течна червена боя (същото количество концентрат от сок от цвекло – изцеждаш, редуцираш до няколко лъжици) Ако ползвате суха, добавете вода, за да се запази количеството течност в рецептата.


1 ч.ч.  масло (2 малки пакетчета, или едно голямо от 250); може студено.
1 ½ ч.ч. захар

4 големи яйца, може студени от хладилника.

Инструкци

1.   Разположете решетката на фурната по средата и включете да загрее до 180С. Ако използвате тъмен, незалепващ или стъклен съд, намалете малко тази Т.
2.   Обилно намазнете формите с маргарин или растителна мазнина.
3.   В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Пресейте. Смесете млякото с оцветителя и ванилията.
4.   Разбите с миксера маслото на бавна степен до омекване. (Ако е студено маслото, ще се загрее от бъркането за около минута) Дабавете, бъркайки, на тънка струя захарта. Накрая увеличете скоростта на средна и бъркайта 2 минути. Спрете и огребете от стените със шпатула.
5.   С миксера на слаба степен добавяйте яйцата едно по едно и бъркайте по 20 сек след всяко от тях. След като сте добавили и последното, увеличете миксера на средна скорост и бъркайте 2 мин. (Ако яйцата са били студени, сместта може да се пресече, от загряването при бъркането ще се оправи) Накрая се получава пухкава смес.
6.   С миксера на слаба степен добавете брашното на 3 части, редувайки го с млечната смес на 2 части, като започнете и свършите с брашно. Ако млякото е студено, сместта ще се пресече, но при добавянето на брашното ще се оправи.

Добавяйте брашното и млякото без много да се бавите между добавянията, за да не преразбиете сместта.

След последното добавяне спрете миксера, огребете стените. Пуснете пак на слабо и бъркайте около 30 сек. Спрете. Не преразбивайте. Сместта е гъста и пухкава.
7.   Със шпатула разбъркайте сместта 1-2 пъти в случай, че има останало брашно.
8.   Разпределете брашното във формите. Леко загладете. Печете 20-30 мин или докато отгоре е сравнително твърдо и съвсем леко поддава при натиск, усеща се леко пружиниране в средата. Ако пробвате с клечка, по нея може да има няколко полепнали трохи, но не и тесто. Извадете от фурната на решетка за около 10 мин. Извадете от формата и охладете напълно върху решетката, с правилната страна нагоре.

Виж целия пост
# 730
Tony_st, червеното кадифе никак не е сложно според мен и не вярвам да ти се опре, ако спазваш точно рецептата...така че кво пречи пък да пробваш  Simple Smile

Нищо не пречи - освен да изхвърля после полученото. Mr. Green

Записах си рецептата на dimitrina73 и да се надяваме, че на обикновената ми фурна тук без вентилатор ще ги докарам блатовете.....щото като чета момичетата, на които не са им се получили добре... Thinking

Добавих си и линка на ani_d пак за тази торта, пък да видим след месец как ще ми се получи и дали няма да питам и аз - какво обърках. Laughing
Виж целия пост
# 731
може ли някой да даде отзив за някой от тези молдове. искам да си купя за дребни розички и не знам кой да избера. май повече ми харесва на алфабет (втория), но го няма в магазина и трябва да се поръча



или



благодаря
Виж целия пост
# 732

Мариета
, все се каня да те питам ти как точно приготвяш шоколадовото тесто?
Шоколадовото тесто си го приготвям супер лесно, рецептата сама съм си я измислила, всъщност сбирщина от рецепти, които съм чела, ако шоколада ти е хубав няма начин да не стане.
5 черни шоколада от по 100гр. разтопявам на водна баня или в МВ
един пакет бонбони маршмалоус - трябва да видя какво количество е, но мисля че са 300 гр. - разтапям и тях
5 суп. лъж. мед.
Бъркам хубаво да стане хомогенна смес и оставям на стайна темп. да стегне. След няколко часа става страхотно тесто. Ако го ползваш на другия ден, може да го сложиш в МВ за малко, за да ти омекне.
От това количество се получава тесто около 700 гр, което спокойно стига за покриването на торта с диаметър 30см.

Ето как изглежда върху торта:
Виж целия пост
# 733
Мариета, благодаря ти, аз го правя основно по рецептата на Ванчето, като слагам само глюкоза, без машмерлоу, но ще пробвам и по твоя начин. Много ми хареса точно тази торта и затова те попитах!
А шоколадът, който използваш с колко процента какао е, защото установих, че и това има значение май  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 734
Ако ти кажа, че купувам най-евтиния шоколад - 33 цента  Blush... пише, че съдържа минимум 50% какао. Просто съм намерила хубав шоколад, защото съм пробвала и с други и ми се пресече тестото.
Ето така изглежда шоколада, в Бг не знам дали го има:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия