Здравословно хранене за децата - 8

  • 41 390
  • 460
# 360
Разбира се, че има пресни фурми.

Фурмите принципно се обират още зелени и твърди. Всъщност "зелени" е само условно казано, защото неузрялата фурма е жълта на цвят. Продават се и така, твърди, заедно с клончето. На стайна температура узряват (т.е потъмняват и омекват) за няколко дена. Заради високото съдържание на захар не се развалят. Могат да изкарат дълго време, точно като мармалад си стоят.
Виж целия пост
# 361
В Промаркет до нас. Както казах, едва вкъщи като ги отворих ги видях какви са. Дори не знаех, че имало пресни. Разкошни са! Утре ще си взема още една кутия  Embarassed

Искам да ви питам нещо, знаещи момичета.
Чувала съм, че за деца не било хубаво да се готви в глинени гювечета. Отделяло се някакво вредно вещество от глината ли, от глеча ли. Та, може ли тогава в гювечета от огнеупорно стъкло?  Rolling Eyes

да, и аз имам стандартни гювечета, не трябвало да са гледжосани... Някакъв лак отвътре е това, който бил токсичен. Познайте дали ги ползвам вече (от около 1-2 г.)  Sick
Виж целия пост
# 362
Имам гювечета от йена глас и тях ползвам. Нямала съм от другите, но си мисля, че ше се мият по-трудно  Mr. Green
Виж целия пост
# 363
Имам гювечета от йена глас и тях ползвам. Нямала съм от другите, но си мисля, че ше се мият по-трудно  Mr. Green
И аз ползвам такива от йенско стъкло (но харесвам повече храната, приготвена в глина). Не се мият по-трудно. Големият ми гювеч е глинен - ползвам го от време на време.
Виж целия пост
# 364
в гледжта на някои глинени гювечета се съдържа олово и затова не се препоръчва да се ползват за готвене. ако гледжта е без олово - няма проблем.

в готварския подфорум има голяма тема кои съдове са здравословни и кои не. Peace
Виж целия пост
# 365
Благодаря за информацията, чудесни сте!  Hug
Ще ползвам стъклените гювечета значи. В глинените готвя за нас и проблеми не сме имали, но знам ли. За детето се замислих  Rolling Eyes
За фурмите - според мен са от типа на хинапа и мушмулите, които се берат твърди и се оставят да узреят и омекнат.

Вчера дадох една обелена и намачкана фурма, намазана на малко парченце хляб. Малчо омете всичко за нула време, много му се услади. То си е като филийка с мармалад направо. Повече не посмях да му дам, защото нали казахте, че фурмите образували газове.

Исках да ви питам от кога мога да му давам сусамов тахан и нахут? Или направо - хумус. Трябва ли нахутът първо да е обелен или просто да го смеля много фино? Сусамовият тахан алерген ли е?
Аз, да си призная, съм пристрастена към него. Бъркам си го с мед. Толкова е вкусно!  Embarassed
Виж целия пост
# 366
Сусамът е чест алерген, задръж според мен. С нахут правя яхнии, ние го ядем на салата с домати и маслини, мазала съм на филийка пасиран със зехти. Беля го след варене.
Виж целия пост
# 367
Благодаря за съвета, няма да бързам със сусама значи.
Ще пробвам с малко нахут.  Simple Smile
Виж целия пост
# 368
За глинените съдове сега чувам че има олово в тях!  Crazy  Като бях по майчинство почти всеки ден готвех в големия гювеч. А какви вкусни картофки стават там..... Ех, сега като знам, няма да смея да го ползвам.
Как мога да разбера в кой съд има олово и в кой не?
Виж целия пост
# 369
Зимна розар на колко ти е детето?
моето нахут не яде, но яде разни неща с нахутено брашно.
от сусамов тахан има алергия и се обрива около устата. от цели зрънца сусам няма проблем, защото те преминават без да бъдат усвоени...

Ани, незнам.
предполагам, че старите съдове са с олово.
Виж целия пост
# 370
На година и 13 дни е.  Simple Smile
Виж целия пост
# 371
Най- много олово човек приема с храната- риби, гъби, субпродукти, гледжосаният гювеч е най- малкият проблем, все пак не готвите всеки ден в него. Специално ние само зимата разни тежки гозби като капами.
Виж целия пост
# 372
По темата за гювечетата, питах един приятел, на който баща му правеше това, сега сестра му, в тях имат огромни пещи. Той ми обясни, че ако нямат покритие се развалят много бързо.
Сега зависи и какво е покритиети де. Аз имам едно голямо, но от доста време готвя или в керамични или в стъклени съдове.
Виж целия пост
# 373
Правих на мушмурока картофи с масло, яйце и сирене в стъклено гювече. Станаха чудесни, а и той много ги хареса.  Simple Smile
Виж целия пост
# 374
защо не даваш орехи  newsm78

защото не съм намерила читави, т.е. да не са от САЩ, на достъпна за мен цена.
друга причина няма.
аз му давам всичко, което ние ядем, но той си избира какво да яде.


А това защо ? Не купуваш храни от Щатите по принцип или има някаква по-конкретна причина ?
Всяка година по това време ни снабдяват с повечко пекани с черупки от там, направо си умираме за тях ...
То това е и един от много малкото американски продукти, към които засега съм без резерви .....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия