Коледа 2012 - 5 част

  • 90 139
  • 704
# 645
 Честита Коледа бъдете живи и здрави.
 Ето нещичко и от мен, хич не ми остава време да си сваля снимките.Щолен, рохлички, линцери и виненки с локум и орехи.Всичко много се хареса.
Виж целия пост
# 646
Днес, влизайки в книжарница Хеликон ( Пловдив на главната улица), с изненада установих, че на касата продават...формички за курабийки!
 Все за някого може да е от полза това инфо. Имаше звездички, елхичка, камбанки, тройки цветя, листа, конче-люлка...Обаче ми се видяха скъпички - към 6лв.
Виж целия пост
# 647
catty m, покритието е от роял айсинг!
Виж целия пост
# 648
Здравейте! Представям ви една коледна идея, която е чудесно допълнение към празничната атмосфера - с вида и с аромата си.
Надявам се да ви хареса!  smile3525

http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2012/12/blog-post_29.html

Поздрави!
Виж целия пост
# 649
Честира Коледа на всички и весело посрещане на Новата Година.
Страхотни неща сте сътворили.
Ето и част от тазгодишните ми сладки / нямам снимани всички, тъй като се унищожаваха мигновенно/

Сладки
Виж целия пост
# 650
wafi, всичките изглеждат прекрасно!
 Сума ти време зяпах снимките и да те питам нещо за звездичките с портокалово желе. Колко време преди Коледа могат да се направят и желето изсъхва ли ( в смисъл позволява ли да се нареждат една върху друга сладките) ?
 Sugar-че, когато бях малка и баба правеше такива гердани и ги ползвахме даже за чай. Но сега с тези химии - само да ги мирише човек!
 Вчера видях в магазин да се продават лимонови корички за сладкиши с малък срок на годност ( не бяха сушени, а като кандирани) - не посмях да взема .
Виж целия пост
# 651
Момичета,за всички вас newsm20.Мнооооого ви благодаря ,че ви има.Желая на всички вас весели празници  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 652
bilqna_69, тъй като и аз правих портокаловите звездички, да си кажа опита. Два дни ги оставих да съхнат аз и после не са ми залепвали, но пък и не съм ги редила точно една върху друга, а само леко се застъпваха.
Аз така и не снимах в къщи, но ги щракнах на едно гости (та ми е лоша снимката), че ги снимаха и други.  Wink Та ето да онагледя обяснението си за подредбата на звездичките.

Виж целия пост
# 653
Благодаря,Morena! Меденките ти са много весели  Laughing А какво е това дългото в чинийката  Blush
 А колко дни преди Коледа могат да се направят?
Виж целия пост
# 654
Simple Smile Благодаря,Биляна, а дългите са италиански кантучини по рецепта на Йоли. Ако питаш за звездичките, аз ги правих седмица някъде преди Коледа, но според мен и по скоро могат да се ядат, маслени сладки са, няма мед, който да ги стяга. Подобни са на ванилените кравайчета, като са топли са супер трошливи.
Виж целия пост
# 655
Още ни държи Коледния дух.  Grinning Вчера направих едни линцери, за които не ми стигна времето преди Коледа.
Весело посрещане на Новата година!
Виж целия пост
# 656
bilqna_69 аз правя звездите 2-3 дни преди коледа. Като ги "полея" с желето оставям така няколко часа да се стегне добре и прибирам в метална кутия, като между всеки ред слагам фолио или хартия хем да не залепват, хем да запазят влагата за по дълго. Ако се държат повече време отворени или се направят прекалено рано желето става като гума. На мен най много ми харесват през първата седмица докато са още влажни.
Виж целия пост
# 657
Благодаря,wafi!
 Нали все гледаме да спестим време покрай Коледа, та се надявах да могат да изтраят повече . Опасенията ми, че щом са с желе са по-нетрайни,  се оказаха верни.
Morena, миналата година правих кантучини с ядки и сушени плодове и много ми харесаха. Тази година не успях с времето, но ми стана интересно за твоите ( на Йоли). Тези, които правих не са с мая. Можеш ли да направиш разликата с мая и без мая - във вкуса ли е или  в консистенцията ( ама как го казах... )?
Виж целия пост
# 658
Честира Коледа на всички и весело посрещане на Новата Година.
Страхотни неща сте сътворили.
Ето и част от тазгодишните ми сладки / нямам снимани всички, тъй като се унищожаваха мигновенно/

Сладки

На 7-мата снимка баница ли е или нещо друго и ако е друго може ли рецептата  Embarassed
Виж целия пост
# 659
Биляна, смятам, че с мая разликата ще е повече в консистенцията, отколкото във вкуса. И определено мисля, че без мая са по интересни. Ако все пак се правят с мая, според мен ядките трябва да са по на ситно (докато иначе са цели), за да не стоят на дъното. Иначе са точно с ядки и сушени плодове (при мен червена боровинка).
За портокаловите звездички само да вметна и, че за снимка са по хубави докато са прясно заляти с желето. Съвсем различно изглежда като се стегне, а като е прясно е по-обемно.

И коледен дух, а и инерция ни държи според мен.  Laughing
Аз също за нова година ще прявя едни сладки (oстанаха неосъществени за Коледа) и едни пармезанови пръчици, пък и ей тази тарталетка, че имам сини сливи от Коледата, а и рикота, която да употребя. Simple Smile


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия