Коледа 2012 - 5 част

  • 90 117
  • 704
# 15


     Tatitt , благодаря за темата!

 Вчера правих сладките "Ангелски очи", намерих рецептата на Мариета.Тестото стана ужасно сухо и трошливо.И тогава си спомних благите майчини съвети на Наталина, която хиляди пъти ги е писала.Започнах да добавям жълтъци докато тестото не стана като описаното в рецептата и се получиха страхотни сладки.

 Благодаря мила, Наталина, за търпението ти да пишеш едно и също нещо толкова много пъти, че да се набие и в моята глава! Laughing  bouquet Heart Eyes
Виж целия пост
# 16
Tatitt, благодаря за темата.

Mamagemelar, и моите меденки са подобни Hug Колкото - толкова, важното е, че е от сърце Heart Eyes
Виж целия пост
# 17
mimi0585 сложих всичко както е по рецептата с тази разлика че глюкозата ми е от аптеката , а не от магазина. Ей това последното много късно го прочетох.
Виж целия пост
# 18
тъкмо се престраших да пробвам да направя фондан, защото няма за кога да го чакам ако  поръчвам....ама с вашите опити нещо ме достраша  newsm78 Глюкоза купих от магазин за диетични храни. Има ли значение какъв глицерин ще взема от аптеката?
Виж целия пост
# 19
  bouquetблагодаря за новата тема
Виж целия пост
# 20
тъкмо се престраших да пробвам да направя фондан, защото няма за кога да го чакам ако  поръчвам....ама с вашите опити нещо ме достраша  newsm78 Глюкоза купих от магазин за диетични храни. Има ли значение какъв глицерин ще взема от аптеката?
Не глицерина си е един. Добре си направила ,че си взела от магазин глюкозата.От аптеката е като вода. Иначе лесно се прави.
Виж целия пост
# 21
мерси за отговора, ще опитам да направя малко количество за проба и ще пиша за резултата , че имам и боички , да видим какво ще направя, че детето иска като на Бианка  коледните картички! Whistling Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
Сигурно е питано 100 пъти, но ... Коя рецепта е подходяща за къщичка?  Embarassed
Виж целия пост
# 23
Сигурно е питано 100 пъти, но ... Коя рецепта е подходяща за къщичка?  Embarassed
аз миналата година по тази на Джули направих и издържа почти цяла година без да се пука !а и са вкусни меденките и ароматни от тестото!
Виж целия пост
# 24
mimi0585 сложих всичко както е по рецептата с тази разлика че глюкозата ми е от аптеката , а не от магазина. Ей това последното много късно го прочетох.
Ето къде е проблема. Това е ТЕЧНА глюкоза, нали?! Това е съвсем различно. Можеше да замениш глюкозата с евтин купешки мед - той съдържа почти само глюкоза. Опитвала съм - получава се.

С течната просто няма шанс - сори Sad

Малко помощ за Ella:

1. Много внимаваш с желатина - разтопяваш на водна баня бавничко и да не заври. Оставяш да се поохлади.
2. Пресяваш хууубаво пудрата (поне 2 пъти). Желателно на Оберон - най-фина е.
3. Слагаш 2/3 от пудрата и в средата сипваш течните съставки, като последно слагаш желатина.
4. В робот става чудесно, ако иамш такъв.  Peace
5. Остави тестото леко лепкаво - винаги можеш да доомесиш с пудра, ако е нужно. След като престои ще прецениш по-добре.  Peace
Виж целия пост
# 25
При нас нстъпи момента за линцеровите сладки   bouquet
Виж целия пост
# 26
И аз да се запиша в новата темичка, та да следя всички красоти, които публикувате. Тези дни ще правя меденките, линцеровите сладки и естествено любимите рохлички. Благодаря ви момичета за споделените вкусни рецепти и опит  newsm51

-spam172-
Виж целия пост
# 27
Да не ви изпусна. Simple Smile
Аз вчера правих медена къщичка с тестото за меденки на Джемма.Но за първи път тестото стана като на люспи,мазно(като че олиото му изби).Досега не ми се е случвало,а съм го правила поне 8-10 пъти.
Засега няма какво да снимам,че каквото и да приготвя - изчезва Laughing
Виж целия пост
# 28
Един страхотен туториъл за Щолен руло с марципан.  Heart Eyes
http://www.stumbleupon.com/su/1V5TXT/bobbiesbakingblog.com/blog/ … -recipe-tutorial/
Виж целия пост
# 29
Има ли в сега  някъде масло на промоция или аз в манията си започнах да си въобразявам ? Благодаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия