Пости 2013

  • 80 633
  • 752
# 705
blackisback, мога да споделя от личен опит, че за кюфтета вместо яйце по време на пост използвам сварени овесени ядки или ориз, който не е изплакван преди варене  и е сварен в студена вода и в двата случая се отделя" спояващо вещество" .Овесените ядки отделят слузесто вещество , а оризът - нишесте.
Аз също не купувам готови бульони на кубчета , а използвам сушени зеленчуци, или във водата, която завира, за попарване на соевата кайма, пускам лук, целина, морков, пащърнак, стъбла от магданоз.. и после ги вадя-могат да се пасират и добавят към сместта после по желание или да се замразят отново пасирани и да се слагат по-малко, там където ни трябва бульон.

По-горе кюфтенцата, които правих са само с овесени ядки и малко боб. Опекоха се стегнато.

Ама...всъщност към каймата се добавят овесените ядки? И водата, в която те са врели е различна от тази, в която се вари лук, целина и тн.? Или и те завират при ядките и после с тази вода се попарва каймата?

Не е проблем във врящата вода да се изсипят заедно овесените ядки и соевите гранули и да се изключи котлона, разбъркваш и покриваш с капак да се задушат и да поемат цялата вода.Ако е прекалено сухо, можеш да добавиш малко вряла вода, ако пък ти е рядка сместта, добави боб, картоф, нахут-сварени предварително разбира се, или винаги можеш да добавиш галета . А можеш и да отцедиш. Имай пред вид, че когато сместта се охлади се сгъстява допълнително-овесените ядки, слизестите вещества  "стягат".На мен винаги ми се получава нормално влажна смес.
Виж целия пост
# 706
Roya,

Това е един много популярен и тук преди време сладкиш със суха смес от по една чаша брашно, захар и грис, масло и около килограм плодове. Реди се масло - суха смес - плодове- суха смес - плодове - канела - масло.
В моя случай брашното е от лимец, захарта е кафява, маслото е заменено със зехтин. Плодовете са микс от сини сливи, настъргана ябълка и едно изостанало сладко от грозде.

Много ти благодаря, още тази вечер ще го направя и ще докладвам   bouquet А колко време го печеш ориентировъчно  Simple Smile
Виж целия пост
# 707
Пече се около 50 мин на 180 градуса. Може да се провери към 30-тата минута и, ако е сухичко (зависи от плодовете понякога), да се долее малко вода.
Виж целия пост
# 708
Здравейте,възможно ли освобождаване от пост за няколко дни с разрешението на отец?
Виж целия пост
# 709
Здравейте,възможно ли освобождаване от пост за няколко дни с разрешението на отец?

Разбира се - говорете със свещеника.
Виж целия пост
# 710
Най-сетне и аз опитах авокадо. Ами все ви чета и реших да пробвам. Мъжът ми го хареса, ама на мен хич не ми допадна вкусът му. Нещо ми е много странно, хем го овкусих с копър, зехтин, лимон и сол. Не ми хареса определено.
Правих баница с ябълки , халва и орехи. Стана чудесна. Тя е сред любимите баници у дома  chef
Виж целия пост
# 711
Здравейте,възможно ли освобождаване от пост за няколко дни с разрешението на отец?

Разбира се - говорете със свещеника.
Благодаря за бързия отговор.
Виж целия пост
# 712
Най-сетне и аз опитах авокадо. Ами все ви чета и реших да пробвам. Мъжът ми го хареса, ама на мен хич не ми допадна вкусът му. Нещо ми е много странно, хем го овкусих с копър, зехтин, лимон и сол. Не ми хареса определено.
Опитай да го добавиш към класическа зелена салата или салата домати и краставици Peace Peace
Виж целия пост
# 713
Здравейте.Аз да се включа с едно питане. По време на постите използвате ли соев сос и в какви ястия го прибавяте?
Виж целия пост
# 714
Цитат
Здравейте.Аз да се включа с едно питане. По време на постите използвате ли соев сос и в какви ястия го прибавяте?
да, използваме го у дома, най-често като готвим ориз, но понякога и с пържени картофи ни върви
Виж целия пост
# 715
Рядко ползвам соев сос, но го прибавям към храната, когато готвя готовия микс "Китайски зеленчуци" с макарони или кус-кус.

Менюто ми за тази вечер (и близките дни Laughing) е спанак яхния с много лук, малко морков, стрък чесън, и всичко това щедро овкусено с джоджен.

Тази смес може да се ползва и като плънка за мекици-калцоне Laughing. Много вкусни стават Peace. Опитайте.
Виж целия пост
# 716
Правих баница с ябълки , халва и орехи. Стана чудесна. Тя е сред любимите баници у дома  chef

Кателинка, моля те сподели рецептата за тази баница. Ако искаш може и на лични Peace
Авокадото само по себе си и на мен ми е безвкусно, но виж, добавено към горепосочените салати става друго нещо Mr. Green
Виж целия пост
# 717
Цитат
Правих баница с ябълки , халва и орехи. Стана чудесна. Тя е сред любимите баници у дома

Кателинка, моля те сподели рецептата за тази баница. Ако искаш може и на лични

Ами правя я с готови кори. На една кора слагам олио, малко захар (защото и халвата е сладка) и орехи. Отгоре слагам още една кора и пак я поръсвам с олио, натрошена тахан халва и настъргани и отцедени от сока ябълки. От всичко слагам по малко, защото иначе като сложиш всички неща и ще стане много плънката. След това двете кори ги навивам на руло и ги слагам в тавичката или прави или като вита баница. По същия начин правя и всички останали кори. Пече се около 35-40 минути при около 180-200 градуса, хубаво е да се поизсуши, но не прекалено. Това е да ви е сладко Hug
Виж целия пост
# 718
Привет и от мен! Рядко влизам, но съм с вас. До сега съм готвила леща, боб, гювеч, тиквички с ориз, картофи, зеленчукови кюфтета. Още не ми се е приискала соя. С храната нещата вървят добре, но боря други страсти... Sad
Виж целия пост
# 719
.....С храната нещата вървят добре, но боря други страсти... Sad
оххх ... и аз така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия