Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 69 400
  • 737
# 15
Запис от мен, с една изстрадана и измъчена тортичка, която хич не харесвам, ама толкоз - за 2 часа, толкоз Sad
sissil1, много добре те разбирам. Миналата година бяхме в подобно положение и хич не беше гот
sansilНа мен тортата за майкат ти страшно ми харесва, независимо, че няма общо с оригинала Simple Smile Чиста изработка. Другата също е много изчистена и добре направена технически, но нещо динозаврите можеше малко повече да ги пипнеш.
Назад в старата тема няма да се връщам, само ще набия канчето на ani_d за целулитния балон  Heart Eyes
Ето и моят повод да ми се набие канчето Simple Smile)))


А ето тук от известно време развивам един дълбоко теоретичен труд за основите на печенето, видовете съставки и блатове. Ако някой му е интересно, може да се зачете. За мен лично това е много полезно: http://vaklina.blogspot.com/p/blog-page.html Линковете водят към съответните статии.
Виж целия пост
# 16
благодаря за отзивите за молдовете рози, ще взема от този, който има в магазина на съседната спирка

отлага се тортата, която щях да занеса на едно гости, но пък ни поканиха на 2 детски рождени дни, идеална възможност да се упражнявам, не че някой ме е молил да му нося торта Simple Smile
за единия имам идея за космически кораб, който ще седи изправен в/у тортата. искам да попитам, да го подпра ли с нещо отдолу, да промуша един шиш и нещо като тънка подложка? смятам да го направя от блат, крем, блат, крем, изрязани на кръгчета и се опасявам, че ще натежи

марина, с какъв инструмент се правят такива фитили
сансил, мишока, на мен и трите торти ми харесват, такива хубави ръбове и изглаждане. тройката в сребърно е много хубав акцент
Виж целия пост
# 17
Вместо запис- срещнах назад вариант на крем-крем  Оле с мляко +разбита течна сметана ,та вкусен ли става и стегнат крем ,пудра захар има ли нужда в допълнение?
Виж целия пост
# 18
Ох, отново съм пропуснала доста неща от предната тема.

Маринче, преждичката ти е страхотна и изобщо празник за мен са тортите ти!

Ани, добро начало на новата тортена година, успех ти желая. Пистолетът е много достоверен.

sansil, много чиста работа, изчистено и прецизно. Тортата за майка ти е елегантна и красива. Динозавърската е страхотна, предстои ми и на мен такава и ми е страховито какво ще спретна.

Ваклинче, тази тема ми е вече ултра мега изчерпана и смятам да преустановя направата на подобен род торти. Твоята е  много изчистена, което ми харесва, но по колите определено има какво да се изчиства. Матю е малко със страховит поглед, а той всъщност е един добряк. Абе като се загледам - тортата ми харесва на пръв поглед и това е важното, защото вярвам, че Калоян си я е харесал и познал кои са симпатягите върху нея.

Сега да ви пусна аз една торта, за да не съм без хич, а другите ми неща могат да се видят или във ФБ или във Фликър. Няма смисъл да товаря темата.


Three Little Pigs Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

Виж целия пост
# 19
Хайде и аз в новата тема Simple Smile

pashic, за крема дето питаш, аз слагам 2 крема Оле на около 500-600мл мляко, и около 300-400мл течна сметана. Сметаната трябва да е много добре разбита,  че иначе много се разтича Simple Smile В този вариант може да му сложиш и малко желатин, въпрос на избор Simple Smile Когато млякото е по-малко може и без желатин. А колкото дали е вкусен, аз лично си го харесвам, не съм имала оплаквания Simple Smile
Виж целия пост
# 20
 На мен крема с Оле ми стана любим.Не е много тежък.Пробвах различни варианти, слагам му шоколад, крема сирене.В последните две торти сложих банани, а за детенцето замразени горски плодове и целувки между блатовете.Невероятен крем е.Търпи всякакви промени, но задължително с желатин.
Виж целия пост
# 21
Ха за много години и от мен! И честито на именниците от отминалите дни.

И за да не съм само с гол запис, ето някои от последните ми тортички. За някои нямаше време за снимки, че ги правих на бързи обороти.








Виж целия пост
# 22
Хайде и аз в новата тема! Simple Smile Ванче   bouquet

Сансил, отново перфектни изпънати торти Simple Smile

Мишоче, тъкмо се чудех, абе никой ли не го вижда тоя целулит Simple Smile Ама си имам оправдание - тортата не е измазана с маслен крем  Shocked забравих  Embarassed Обърната е от една кръгла купа и колкото е изгладена от крема, толкова. Такова чудо не ми се беше случвало - да забравя да си измажа тортата  Confused
Ти не знам какво не й харесваш на твоята торта - Матю много ме кефи, голям сладур е . А и с тези 2 часа изби рибата. Аз тоя тъп балон два часа му правих само тези четири ленти, пък ти цяла торта !

Марулкеее, какво да кажа вече не знам, ама все още намирам по някоя дума във ФБ.

Пепи, всички са готини, но тази с пингвините ми е любима!

И на мен много ми харесва крема с Оле! Ето го моя вариант за бърз крем с Оле



Давайте идея за торта Вълкът и седемте козлета! И най-вече тоя вълк ка да го правя?  newsm78
Виж целия пост
# 23
Рае, не мога да кажа със сигурност как би се държал меринге маслен крем в жегите като измазване, защото едната торта беше за февруарско предизвикателство, а и аз така и не докарах стабилно, гладко измазана и покрита торта за цялата си "кариера"Simple Smile
Сещам се само да споделя, във връзка с влажните места, от които доста тук са се оплаквали, че скоро ми попадна рецептата за гъмпейст на СК.Уоли с агар-агар. Той твърди, че е по-подходяща за влажни райони. Би трябвало да я има в сайта му - свободен достъп.
Виж целия пост
# 24
Привет, момичета,
кои от фонданите мога да сложа като основа за вафлена картинка? Иска ми се да не стои много тежко и твърдо.
И друго - тъй като картинката ще бъде само отгоре, мога ли да не слагам лепило или "Кристалина"?

Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 25
Благодаря ви Ani,Julliqna,deedee83 Hug-записах си и трите варианта !!!
още 1 въпрос когато добавяте към какъвто  и да е крем течен шоколад нутела,затопляте ли го леко да се смеси при разбиването по-лесно?
Виж целия пост
# 26
Привет, момичета,
кои от фонданите мога да сложа като основа за вафлена картинка? Иска ми се да не стои много тежко и твърдо.
И друго - тъй като картинката ще бъде само отгоре, мога ли да не слагам лепило или "Кристалина"?

Благодаря предварително!

Може въобще да не слагаш фондан ако не искаш. Иначе всеки е подходящ. Картинка се лепи много добре и върху маслен крем. Аз обикновенно с него мажа върху фондан или просто измазвам тортата , лепя картинката и после довършвам с декорация от сметана. Обаче отгоре задължително трябва да има кристалина. Така омеква по-добре и цветовете са по-свежи.

Ето картинка върху фондан, като под картинката е намазан маслен крем: http://pepiy.multiply.com/photos/photo/6/69
http://pepiy.multiply.com/photos/photo/6/156
http://pepiy.multiply.com/photos/photo/6/179
http://pepiy.multiply.com/photos/photo/5/111

Ето и само върху маслен крем и после завършшена със сметана: http://pepiy.multiply.com/photos/photo/6/149
http://pepiy.multiply.com/photos/photo/5/253
http://pepiy.multiply.com/photos/photo/5/87


Виж целия пост
# 27
Благодаря ви Ani,Julliqna,deedee83 Hug-записах си и трите варианта !!!
още 1 въпрос когато добавяте към какъвто  и да е крем течен шоколад нутела,затопляте ли го леко да се смеси при разбиването по-лесно?

По-скоро гледам да е с близка температура до крема, иначе може да се пресече.
Виж целия пост
# 28
Пепи,благодаря!
Много полезно ми беше инфото  с платките,аз съм слагала само върху фондан. Peace
Тортите са ти много изпипани,с пингвинчетата ми стана фаворит!
Виж целия пост
# 29
Благодаря! На мен от "кукибуки" ми казаха само върху фондан и аз се притесних да не се разтече върху друго покритие. Дори се притеснявах дали има разлика между реакцията с различните видове фондани (този на Наталина примерно е без глицерин).
Ако може да не е фондан, бих пробвала глазурата с кондензираното мляко, защото ми е далеч по-вкусна. Дали ще стане? И... кристалината може ли да се замени с нещо, направено в домашни условия, за да не ходя сега да търся?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия