За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 29 972
  • 730
# 705
Преди време от форума за снимай покажи какво сготви днес взех една рецепта за нещо като пица, но направена в питка от тези купените дето са като хляб. Е убих се и сега не мога да я намеря. Някой може ли да помогне.
Виж целия пост
# 706
Да ви питам готвите ли замразено рибно филе и как го приготвяте Rolling Eyes Мнооого отдавна купувам само охладена рибка и то цяла.Е,то колко всеки път е охладена и прясна не се знае,но все пак...
Ако е бяло филето, режа на по-малки парчета и брашно, яйце ,галета. Отвътре сочно, отвън хрупкаво  става.
Виж целия пост
# 707

Да ви питам готвите ли замразено рибно филе и как го приготвяте Rolling Eyes Мнооого отдавна купувам само охладена рибка и то цяла.Е,то колко всеки път е охладена и прясна не се знае,но все пак...

Вкъщи РИБА В ЛУЧЕНА ПАНИРОВКА. Heart Eyes
Виж целия пост
# 708
Дали ще има някакъв проблем, ако замразя яхния с кюфтета? Как мислите? Simple Smile

welldone, това хлебче ли имаш предвид?

Виж целия пост
# 709
Дали ще има някакъв проблем, ако замразя яхния с кюфтета? Как мислите? Simple Smile

welldone, това хлебче ли имаш предвид?



Не, замразявай смело.

Някой питаше за тесто за пица.
Вкъщи харесваме тесто за пица Боби - втасва само 30 минути
1 кг. брашно
2 пак. суха мая
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2-3 с.л. олио
1 с.л. оцет
400 гр. кисело мляко + 1 ч.л. сода
1 яйце
200 мл прясно мляко
Приготовление
Сухите съставки се смесват и се прави кладенче. Прибавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Остовя се да втаса за 30 минути. Гарнира се по желание.

Тази бърза пица, мисля че беше на labrex също много често я правя:
8 с.л. с връх брашно
2 яйца
4 с.л. заквасена сметана или кисело мляко
4 с.л. бира или прясно мляко
Приготовление
Всичко се разбърква и се изсипва в намаслена тавичка. гарнира се с лютеница (кетчуп), домати, салам, сирене, кашкавал и т.н. по желание. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.

И бърканата пица:
1 яйце
1 пак. суха мая
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 ч.ч. брашно
Приготовление
Всичко се разбърква с лъжица. Изсипва се в голяма тава, намазана с масло и се разстила на тънко. Оставя се да престои 20 минути. Реди се плънка по желание. Пече се в силно загрята фурна до готовност.
Виж целия пост
# 710
Момичета помагайте , търся рецепта за крем в чашки, от рецептата си спомням, че се загрява прясно млеко с начупен шоколад на котлона. Който се сети да пише.Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 711
...Може ли да ми препоръчате рецепта за пилешко бон филе , нещо на фурна и да става бързо и да не е сухо:) Имам течна сметана за готвене и топено сирене.
Ани, у нас много харесваме едно ястие (върти ми се, че го споменавах неотдавна...) със свинско бонфиле, но с пилешко също би било хубаво. В йена редя на редове - месо, задушени гъби, топено сирене и квасена сметана. Като най отгоре замазвам плътно със сметана, да се получи капак. Пека на слаб огън обичайно, но ако времето припира и на по бърз действам.


Това е тестото, което у нас се ползва за пица:

350 г брашно
15 г мая
250мл топла вода
40 мл олио
щ. сол

За тавата на фурната става такава дебелина:



Виж целия пост
# 712
Онна, Морена, мерси   bouquet
Виж целия пост
# 713
Здравейте ,момичета...имам питанка....донесоха ми от село един голям пуешки бут и се замислям за някаква идея за нещо сушено...не целия бут,ами да изрежа по-големи парчета и да ги направя нещо....има такива рецепти за свинско и телешко,ама това птиче месо дали би позволило подобна обработка.......ако някой има идея-с благодарност бих я приела Hug
Виж целия пост
# 714
бута е жилаво и ципесто месо. Прави се от свинско, но там е доста голям бута и могат да се отрежат парчетата между две ципи  newsm78 как го казах, но се получават едни прилични до 2кг парчета, които нямат ципи и сухожилия. А пуешкия бут е по-малък и има.
Ако имаш хубаво и много проветриво място и при теб е студено, по-добре го осоли целия бут и сложи да съхне.
Иначе от пуйки сме правили кълцано месо, с подправки, пълнено в гушата на пуйката (получава се една топка ), но ако намериш широки черва за луканка - може и в такива да се напълни.
Ако все пак е достатъчно голям и успееш да изделиш парчета без сухожилия - в прясол за 18ч. (че бързо поема) и после суши. Такова сме правили от гърдите - бялото месо, но те са доста по-дебели (и еднакви на дебелина) - съхнат за 5 дни.
Виж целия пост
# 715
бута е жилаво и ципесто месо. Прави се от свинско, но там е доста голям бута и могат да се отрежат парчетата между две ципи  newsm78 как го казах, но се получават едни прилични до 2кг парчета, които нямат ципи и сухожилия. А пуешкия бут е по-малък и има.
Ако имаш хубаво и много проветриво място и при теб е студено, по-добре го осоли целия бут и сложи да съхне.
Иначе от пуйки сме правили кълцано месо, с подправки, пълнено в гушата на пуйката (получава се една топка ), но ако намериш широки черва за луканка - може и в такива да се напълни.
Ако все пак е достатъчно голям и успееш да изделиш парчета без сухожилия - в прясол за 18ч. (че бързо поема) и после суши. Такова сме правили от гърдите - бялото месо, но те са доста по-дебели (и еднакви на дебелина) - съхнат за 5 дни.

....ами около 3кг е....може би наистина ще осоля едно-две по -големи парчета месо - те се покриват целите със солта и си стоят така 18ч,предполагам.....и след това се провисват да съхнат......благодаря за идеята,Пепчо....като/ако стане нещо-ще свиркам за обратна връзка/може ли Stuck Out Tongue/.... Grinning
Виж целия пост
# 716
може, разбира се, винаги готова за обратна връзка  Wink
Виж целия пост
# 717
Момичета,

какво мога да направя с варена тиква? Нещо не върви у дома в този си вид  Tired
Виж целия пост
# 718
мъфини - едни примерни с мед http://pep-4o.blogspot.com/2011/11/blog-post_26.html
тиквен миничийзкейк в микровълновата по Роси http://pep-4o.blogspot.com/2013/01/blog-post_29.html - много бърз е така та м
тиквено-портокалов кисел http://pep-4o.blogspot.com/2010/12/blog-post_05.html
и каквито кремчета се сетиш със заквасена сметана, със или без бисквити, бишкоти и тн
Виж целия пост
# 719
Момичета,

какво мога да направя с варена тиква? Нещо не върви у дома в този си вид  Tired

Да добавя и МНОГО ВКУСЕН СЛАДКИШ С ТИКВА.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия