За които обичат баници(разновидности)

  • 26 457
  • 59
# 45
Днес научих една рецепта за "МЛЕЧНА БАНИЦА". Още не съм я пробвала (чакам корите ми да се размразят).
Ето и рецептата:
нареждам в тава кори за баница като ги набирам, да има въздух между тях, поръсвам ги с разтопено масло и ги слагам във фурната да се препекат....
Виж целия пост
# 46
разбивам 3-4 яйца с около половин литър мляко, зависи колко са корите. добавям захар на вкус и ванилия. като покафенеят корите, заливам ги със сместа и пак пека.
Ако някой го е пробвал може да сподели (благодаря на миз за рецептата) Heart Eyes
Виж целия пост
# 47
БАНИЦАТА С ГЪБИ е страхотна.
Ние си облизахме пръстите, а татко АХИЛ помоли лично да похваля майстора-готвеч Coeur
. Wink

БРАВО! БРАВО! БРАВО!
Като имаш време пускай още безмесни ястия.
Виж целия пост
# 48
Цитат на: Honda
..............
Ако някой го е пробвал може да сподели .........


Хондич, баницата е една от любимите ни. правя я много често, щото Иво я обожава. получава се много добре. предполагам, че ще ти хареса.
Виж целия пост
# 49
Цитат на: Anna
.... предполагам, че ще ти хареса.
И аз така предполагам, щото рядко има нещо дето да е сладко и да не ми хареса Wink  Grinning .Май ще я ям утре се  очертава. Още си мръзнат горките корици Sad
Виж целия пост
# 50
Да се отчета за Млечната баница. Направих я, хапнах я и съм МНООООГО доволна Sunglasses .Много ми наподобява едно време баба (бог да я прости) ми правеше така ювка с такава заливка, но чак сега като го опитах се сетих  Heart Eyes Благодаря на миз за предоставената рецепта Heart Eyes
Виж целия пост
# 51
За любителите на сладките баници:

1 - 2 пакета - според големината на тавата готови кори Бела или Фамилия
Плънка: 4 бр. яйца
             1 ч.ч. кисело мляко
             1 ч.ч. захар
             3/4 ч.ч. олио
             1 ч.л. бакпулвер
             1/2 ч.ч.натрошени орехи

1 пак. краве масло

Сироп - 2 ч.ч. вода
            2 ч.ч. захар
            по желание 2 - 3 капки ромова или лимонена есенция

Всички продукти за плънката се разбиват с миксер, като орехите се слагат най - накрая и не е необходимо много да се бъркат със останалите продукти. В намазана тавичка се слагат корите една по една нагънати като ветрило. След това отгоре се заливат равномерно с плънката. Нарязва се баницата и се залива с разтопеното  пакетче краве масло.
Така направената баница се слага да се пече на 180-200 градуса фурна,която може и предварително да не е нагрята. Готова е когато се зачерви хубаво отгоре.

Сиропа за сиропиране - пропорциите варират може да сложите 3ч.ч.вода+3ч.ч.захар - си го приготвяме предварително и когато баницата поизстине се залива с топлият сироп. Или може - топъл сироп - студена баница и обратно. Изчаква се поне 2 часа за да дръпне хубаво сиропа и
Добър апетит!

Смятам,че ще ми харесате сладката баница - време за приготвяне около 1 час!
Виж целия пост
# 52
Искам да ви предложа една баница, която се прави в нашето семейство от времето на брабаба ми, е малко съм я изменила разбира се.
БАНИЦА С КАЙМА
Единствената разлика от баницата със сирене е плънката.
Половин килограм кайма се кавардисва с една глава лук, нарязана на ситно, и малко кимион за аромат.
Реди се като друга баница, като плънката се разделя и се слага на две места. След като се нареже се залива с две яйца+малко мазнина+вода. Пече се около 40 минути.
Надявам се да ви хареса, ако решите да я опитате
Виж целия пост
# 53
 Rolling Eyes    Shocked   разбихте ме с тези баници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Яде ми се БГ баница!!! #Crazy
Виж целия пост
# 54
Да се отчета за Млечната баница. Направих я, хапнах я и съм МНООООГО доволна Sunglasses .Много ми наподобява едно време баба (бог да я прости) ми правеше така ювка с такава заливка, но чак сега като го опитах се сетих  Heart Eyes Благодаря на миз за предоставената рецепта Heart Eyes
Тез рецептички - с кори и с юфка, и аз ги писах съвсем скоро тук - много сполучлива става млечната баница, и доста по-вкусна, ако корите са предварително запечени, както си направила и ти.
Виж целия пост
# 55
Ето я и моята млечна баница:

Продукти:
1 пакет кори
1 пакетче краве масло (разтопено)
половин литър прясно мляко (топло)
1 чаша прясно мляко (студено)
3 яйца
1 чаша захар
4 лъжици брашно
3 ванилии
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и се сипват в топлото (не горещо) мляко. Брашното се размива на кашичка в студеното мляко и се изсипва в топлото мляко с яйцата. На много слаб котлон с постоянно бъркане се сварява крема. Щом се сгъсти се маха от котлона и се прибавят ванилиите.
В намазнена тава се редят кори и плънка последователно като се ръси и от разтопеното масло.
Пече се на 180с около 30-35 минути.
Поръсва се обилно с пудра захар, докато баницата е гореща.
Консумира се задължително добре охладена!
Да ви е сладко!  Grinning

Виж целия пост
# 56
БАНИЦА"Асорти"
Нарязват се два-три картофа на кубчета като за мусака, т.е. дребнички. Нарязват се два праза или пресен лук, гъбки, морковчета на лентички, тиквичка на кубчета и една глава стар лук. Всичко това се запържва в много малко мазнина (примерно две лъжици), за около 2-3 минути, после му се добавя половин чаша вода, къри, чубрица , малко черен пипер и ври около 10 минути, докато стане гъсто, т.е. водата се поеме от зеленчуците. Като поизстине му се настъргва кашкавал, слага му се едно яйце, всичко се обърква добре и се слага в хладилника за 10-15 минути.
После вземате един пакет кори за баница и процедирате така: първият лист се намазва с разтопено масло и по по-тесния край се слага плънка. Навива се на рулце. Прави се второ рулце по същия начин. После в трети лист, намазан с малко се слагат първите два заедно и се навива на по-голямо руло. Така в тавата се нареждат едно до друго 6-7 такива рулца, набучкват се с игла за да не се пукат листата, нарязват се на банички, намазват се листите с масло отгоре, поръсват се със сусам и се пече около 45 минути до около час, докато порозовеят корите.
Виж целия пост
# 57
Кажете рецепта за баница с кайма? Яла съм преди години и много ми хареса
Виж целия пост
# 58
Mikkey, погледни 5 постинга по нагоре от твоя  Grinning
Виж целия пост
# 59
Една рецепта за не точно баница с кайма:
кайма, лук, малко червен пипер, домати/доматено пюре, гъби, кисели краставички, чушки съставят плънката, Леко запържвам лука, след това чушки, гъби, каймата, малко червен пипер и доматите. На края добавям краставичките. Като изври водата от доматите редя кори,плънка. Заливам с яйце разбито с газирана вода.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия