Crock Pot -мнения, рецепти

  • 388 390
  • 2 747
# 1 365
Ще посрещаме коледа извън къщи. И за това ще се наложи да пека хляб в крока. Някой да сподели опит.  newsm78

Мислех си за нещо подобно като оформление
http://tanitaang.blogspot.com/2008/10/blog-post_02.html
само че ще трябва да е без кашкавал, за да спасим трдициите за бъдни вечер.
Виж целия пост
# 1 366
А аз искам да помоля за рецепта за вкусна плънка за пуйка ( без кестени, ако може).
 Решила съм тази Коледа за първи път в живота ми да сготвя пълнена пуйка с кисело зеле и то благодарение на новата придобивка, Досега винаги съм избягвала да пека големи парчета месо или цели птици от страх да не останат сурови или сухи. Но тази година знам, че всичко ще е вкусно и добре задушено благодарение на Crock Pot  Laughing
 Но, за да бъде вкусно имам нужда от вашите напътствия -  маринова ли се предварително месото;
трябва ли да се завари предварително или се слага сурова; рецепта, ако може за плънката и тя полусурова ли се слага или напълно готова се пълни ? Ето такива въпроси ми се въртят из главата  Laughing
Виж целия пост
# 1 367
Ах , най-сетне успях да прочета цялата тема!!! Няколко въпроса към дамите с опит:
1. Имам един буркан със зелеви листа и искам да направя сарми, постни и с месо. Интересува ме колко вода  слагате. Аз обикновено готвя 1 чаша ориз с 3.5 чаши вода (ползвам кафяв басмати ако има някакво значение) малко по-бавно се готви от белия ориз. Отбелязах си, че е добре да се сложи фолио под капака, мисля препоръка на Пепчо. За колко време и на коя степен?

2. Като печете цяло пиле с кожата ли го слагате или я белите? Овкусявате ли предварително? Мазнина? За колко време печете?

3. Имам 4 свински пържоли с кокал, идеи?

Благодаря сърдечно
Виж целия пост
# 1 368
тази рецепта за пуйка ми изглежда супер
http://angellovescooking.blogspot.com/search?q=%D0%BF%D1%83%D0%B9%D0%BA%D0%B0


Пилето  го печа с кожата, аз имам навика да го овкусявам от предната вечер, просто така ми харесва, да си дръпне сол и подправки, слагам масло под кожата на гърдите, печа за 4ч на силната степен.
Това пиле съм го правила и много ми харесва
http://angellovescooking.blogspot.com/search?q=%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5

за пържолите, може да ги овкусиш, запържиш за малко в тиган и след това ги слагаш с гъби и малко водичка (изплавяш тигана в който си ги запечатила), пак на втора степен за 4 ч. Като станат готови, 30 мин. преди да изключи уреда, може да сгъстиш сосчето с лъжица брашно, разбито в малко студена вода. Стават си страхотни пържоли с гъбен сос.
Виж целия пост
# 1 369
Ах , най-сетне успях да прочета цялата тема!!! Няколко въпроса към дамите с опит:
1. Имам един буркан със зелеви листа и искам да направя сарми, постни и с месо. Интересува ме колко вода  слагате. Аз обикновено готвя 1 чаша ориз с 3.5 чаши вода (ползвам кафяв басмати ако има някакво значение) малко по-бавно се готви от белия ориз. Отбелязах си, че е добре да се сложи фолио под капака, мисля препоръка на Пепчо. За колко време и на коя степен?


водата към обикновения ориз е 1/1.5 до 2 части (ако остане течност - правя сос) . Не мога да кажа колко време, защото аз като правя, правя пълно гърне, което е с 2 буркана листа, но пробвай на І за 5 часа или ІІ за 4, щом ти е 1 буркан листа.
Виж целия пост
# 1 370
misha777, сърдечно ти благодаря   bouquet   И аз имах идеята да бъде пуйката опечена заедно със сърмички, но ще преценя на място като видя дали ще има място около нея .
За утре приготвям постни лозови сърмички по гръцки, които да задуша през нощта.
Виж целия пост
# 1 371
Нашето най-любимо цяло пиле в крока е ето това - http://kateolynch.com/home/spicy-crockpot-whole-chicken/. Не намалявайте нито солта, нито подправките (освен лютото, ако някой не обича много пикантно). Става пикантно и доста прилича на пиле на грил като вкус (предполагам, че съвсем като него ще стане, ако се пъхне във фурната да се запече кожата). Тъй като ползвам домашно пиле (или поне близо до домашното), което е около 2,5-2,7 кг, обикновено ми трябват 6-7 часа на слабо. С бройлер вероятно посоченото в рецептата време ще е ок. Ако се остави да седи наръсено с подправките за една нощ преди това, е още по-вкусно, но обичайно не се сещам да го направя. Ако се пъхне част от подправките под кожата също става по-вкусно, но не е задължително - аз съм мързел и просто го ръся с подправковата смес и пак си става супер.
Виж целия пост
# 1 372
Благодаря ви дами! супер сте
Виж целия пост
# 1 373
Попаднах на тази рецепта и ми хареса:

Лучено чътни (чатни?)

8 глави лук, нарязани на полумесец,
1 люта чушка
2 дафинови листа
200 гр. кафява захар
150мл балсамико
150мл червено вино.
4 часа на бързо или 8-9 на слабо.
Готовото чътни още горещо се налива в буркани.
Виж целия пост
# 1 374
направо си ми го докарва на конфитюр от лук, ще стане
утре в Лидъл има слоукукъри, от тяхната марка, 3.5 л-49 лв, да знаете  Grinning
Виж целия пост
# 1 375
направо си ми го докарва на конфитюр от лук, ще стане
утре в Лидъл има слоукукъри, от тяхната марка, 3.5 л-49 лв, да знаете  Grinning
Пепчо, мерси за информацията. Ще ида да го видя, да беше поне 4.7 Simple Smile Марката на Лидл има добри ревюта в Германия.
Виж целия пост
# 1 376
ние имаме други уреди с тази марка и сме доволни. наистина е малък де, но все на някой ще му върши работа.
Виж целия пост
# 1 377
Няма да е утре а на 22.12 и е до изчерпване. Вместимост 3,5 л , 200 W и 3 години гаранция. И аз имам уреди на тази марка и съм много доволна. Чудя се дали да не го купя за майка ми, че я запалих покрай моя.

Аз докато си чакам големия уред експлоатирам малкия. Вече правих оризов пудинг /мляко с ориз/ и кюфтета по чирпански. Станаха страхотни. Обмислям днес с какво да го напълня.  Wink
Виж целия пост
# 1 378
Няма да е утре а на 22.12 и е до изчерпване.

 Laughing напред съм с времето
Виж целия пост
# 1 379
Хляб не съм правила в бавната тенджера, защото имам машина за хляб, предполагам обаче, че като кексовете, ще трябва да се сложи във форма или най-малкото да се облече с хартия за печене. Кексовете се пекат на силна степен 1-2 часа, докато дървената клечка започне да излиза суха и с кърпа под капака, за да не им капе.

Любимите ми пържолки правя така. Приготвям си плънка според инструкциите на кутията. Не знам в БГ дали се продава, само за Коледа си играя да правя прясна плънка. Подправям си пържолките и ги запичам набързо в тигана, защото иначе ми изглеждат много анемични. След това ги намазвам или с ябълково сладко или с такова от червена боровинка. Нареждам отгоре плънката. Завивам във фолио и в бавната тенджера на ниска степен 6 часа или на висока 4 часа. Ако нямате от съответните сладка може да сложите тънко нарязани ябълки. Ако нямате плънка може да сложите каквото искате: гъби, лук, кашкавал. Изобщо каквато комбинация ви харесва. Едновременно с месото слагам и цели картофи за гарнитура. Надупчвам ги с вилицата и ги обтривам с олио и сол, увивам ги във фолио и те в тенджерката заедно с пържолките. Едно от най-лесните и любими ястие ми е Simple Smile

Малко по късно ще се включа с рецепти за плънка и пуйка, но от сега мога да ви кажа, че плънката най-хубаво става когато се пече отделно, а не в птицата иначе стои много разкашкана. Аз обичам да я правя на топчици, като кюфтенца. В птицата само за аромат подправки и цитрусови плодове слагам. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия