Crock Pot -мнения, рецепти

  • 388 289
  • 2 747
# 15
Ние смятаме лятото да си купим, тъй като работим по 16 часа и наистина не ни остава време да готвим. А да не казвам как се хранихме миналото лято...от време на време хапвахме готвено, през останалото каквото падне.  Confused
Иначе родителите ми си купиха крок пот  мисля, че е 5.5л с таймер и са изключително доволни.  Доста често го използват, а лятото ежедневно.

За рецепти това намерих : http://slowcooker.bg/recipes/   Peace
Виж целия пост
# 16
И моя е без таймер, от по-простичките, но аз и без това го включвам само като съм вкъщи.
Както пише Пеп-4о, ако ще се ползва без надзор е по- добре с таймер.
Допада ми и това че няма изпарения, къкрене, бъркане, отваряне на прозорци да се проветрява и не мирише из кухнята така, както ако се пригорвя на котлон.
Зълвата си купи на "Morphy Richards" и е доволна. В същност всички работят на един принцип и който не може да си позволи по-скъп модел, алтернативи има с по-евтини уреди.
Телешко, Руладини, Свинско
Аз заредих сега гулаша за утре.

Виж целия пост
# 17
точно така.  Ако е без таймер, може да се остави включен на І (бавната степен), вместо на ІІ и така не след 8 часа, ами и след 12 да се прибере, ще има топло ядене и тогава ще го изключи.  Или някой из къщи, само да го изключи... Намират се разни начини.  Гледайте вместимостта  Peace от там зависи колко порции ядене ви трябват и дали да остане за още веднъж (ако някой ще си вземе на другия ден от същото ядене).
Освен това гледайте съдовете какви са - има от различни материали.


тези уреди от сайта на http://slowcooker.bg/Crock-Pot.html  трябва да се продават с  книжка с тези рецепти  Peace  като изключим това след 7-8 зареждания му се хваща цаката  Peace
Виж целия пост
# 18
Аз съм решила за себе си да взема големия,с програматор ,на цена 200 лв. Вярно,скъпичко ми е ,но пък се надявам да го ползвам с години. Ще ми бъде ценен помощник,че с нашите ремонти ,които продължават вече година и половина .... и краят им не се вижда....  Tired

Иначе за рецепти ще разчитам на Пеп-чо и други мили съфорумки. Има и такива в руски сайтове.   chef
Виж целия пост
# 19
Моят е голям с програматор, ползвам го за всичко от пържоли до сладка  Grinning Един от най-любимите ми кухненски уреди заедно с оризоварката. Даже и 13-годишната ми дъщеря се запали да пробва няколко рецепти в него.
Виж целия пост
# 20
tunata, те, там от другата старна на "голямата локва" имат разни такива дето ние тук не сме и ги чували.
Сподели малко идейки, че ми е интересно за пържолки и дриг вид месца.
Нали трябва да се приготвя с течност, в смисъл все е като манджа newsm78
Снимай моля те твоето тенджУре да го видя.
А сладкото как се сгъстява като няма изпарение?

Уреда е просто много удобен за една домакиня, аз и без това го експлоатирам непрекъснато Mr. Green
Виж целия пост
# 21
че ми е интересно за пържолки и дриг вид месца.
Нали трябва да се приготвя с течност, в смисъл все е като манджа newsm78

неее, Маце, как като манджа Naughty едни ребра  като правих  почти си ги бях загорила, защото за пържоли и ребра и такива меса (вкл. салтимбока дето правя вътре ) слагам съвсееем мъничко вода. И съвсем не  става като варено. Та на това парче гърди беше, сложих 50-70 мл. и вместо да включа на 1, съм включила на 2. Е като се прибрах след 10 часа  бяха само на мазнина, всичко изпарено и дори месото залепнало долу, но пък бяха мноого вкусни. Отивам да вадя едни ребра аз  Laughing https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/269534_32 … _1148543805_n.jpg  ето го преди да го затворя https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3221189988302&set=o. … ype=1&theater
ето и агнешкото печено там http://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_20.html - сочно и крехко, няма помен от варено. 
Десерти лулуто прави вътре - има пудинг, крем карамел, чийз кейк.

ще чакам tunata да сподели за сладката.
Виж целия пост
# 22
Ами, matze, най-вече са по-големи  Mr. Green, че нали сме малко мегаломани от тая страна на локвата, ама иначе предполагам са същите. Ето го хубавеца на мама:



6 литра е и има таймер за 4,6,8 и 10 часа и после се включва да държи яденето топло. Само дето моя струваше 40 долара, какви 200 лв, тия там са престъпници! Аз много дълго време нямах, щото съм проста коза явно и си мислех, че чак пък и тая джаджа не ми трябва, докато колежките ме подхванаха и казаха, че сигурно съм единствената жена в САЩ без крокпот  Grinning
Не е задължително да става като манджа, зависи колко течност сложиш. Аз много правя ребра също и т.нар. "pulled pork". Ако харесвате барбекю сос, това е най-лесното - слагаш едно свинско филенце, изсипваш едно шише барбекю сос и готвиш около 6 часа. Хубаво става с повечко лук, но принцесата обичала аромата на лука, но не и как го усещала в устата си, та аз слагам лук и чесън на прах. После просто го разделяш на конци с 2 вилици и го натрупваш в разрязано хлебче. Сервира се със зелева салата:



Много типично американска вечеря и злоядият звяр си умира за тези сандвичи. Тя преди няколко дена готви пиле с портокалов сос, ще пусна рецептата ако някой се интересува.

пеп-4о, сладкото се готви като всичко останало. По-добре става мармалада по мой скромен опит. Бях пускала тази рецепта в темата за консервирането:

1 кг ябълки
1 кг круши
1 ч. кафява захар (добре натъпкана, моята е 235 мл)
1 пръчка канела (нямах и поръсих канела на прах, на око)

Обелете и изчистете ябълките, смелете на пюре в кухненски робот или блендер. Изсипете в Crock pot-а заедно с канелата и варете на High 4 часа. Извадете канелената пръчка, сипете обратно в робота и отново смелете (аз наврях пасатора направо в Crock pot-а). Върнете обратно, прибавете канелената пръчка и варете докато покафенее и се сгъсти (още около 4 часа на High). Moже да се запази в хладилник без стерилизация до 3 седмици или да се замрази до 3 месеца. За стерилизиране не знам колко време му трябва. 8 часа звучи адски дълго, но като се има пред вид, че си се готви само, е много лесно. Аз го  разбърках може би 4-5 пъти през цялото време. Дозата е съвсем малка, Crock pot-а  може да поеме поне 4 пъти по толкова. Стана много вкусно, ламите вече  го ометоха. Мисля да пробвам и с манго и сливи.


Е, пробвах. Стана страхотно с манго и с тиква. На това тук му казват apple butter или какъвто там плод сложиш butter. Сладко правих от сливи, и то стана добре. Може направо да се утрои дозата за моя размер.
Виж целия пост
# 23
Привет!  Grinning
Идвам да се похваля- от 2 дни съм горд собственик на
Cookworks 6.5 Litre Slow Cooker - Silver   Heart Eyes




Купих го от продавалника,нов ,с разкъсана опаковка  Laughing за 63 лв + 5 лв доставка. Идеален е !  Heart Eyes Няма таймер ,но е нов,голям и готви страхотно.  Heart Eyes  chef
Снощи заредих боба,тази сутрин имам сготвено за 2 дни. Станал е на мозък-цели зрънца,а като ги пипнеш с лопатката за готвене се размазват... Crazy    chef
Пепи,благодаря за наставленията!     bouquet  Heart Eyes
Виж целия пост
# 24
и аз снощи сготвих боб, Ванче  Laughing  подстрека ме ти, сетих се, че бях взела един нов за проба, днес ще ида да заредя количество   Peace
Виж целия пост
# 25
Много лесно се готви в крок-пота. Просто и  лесно!  Laughing
Снощи те послушах и кипнах боба със содена вода,после бухнах всичко  в тенжерата ,даже и солта и тази сутрин цялата къща миришеше на вкусен боб!  chef Heart Eyes
Замислям да приготвя едни картофки с масло .   chef
Виж целия пост
# 26
запис да следя темата, че съм се наточила и аз за един крок пот - само място е добре да му намеря в кухнята:)
Виж целия пост
# 27
   В момента съм сложила едно голямо парче свинско, залято с BQ сос и мнооооого мъничко мазнина да се пече за 8 часа. Това е по идея на tunata  smile3525 newsm51 smile3525 . Ще напиша утре как се е получило.
Виж целия пост
# 28
   В момента съм сложила едно голямо парче свинско...

Ще чакаме отзиви! Simple Smile
Виж целия пост
# 29

Моля, за рецептата  Hug

[Много типично американска вечеря и злоядият звяр си умира за тези сандвичи. Тя преди няколко дена готви пиле с портокалов сос, ще пусна рецептата ако някой се интересува.




Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия