Crock Pot -мнения, рецепти

  • 388 683
  • 2 747
# 2 685
Как печете тиква и патладжан в  Crock Pot ?
Миналата седмица пекох за първи път тиква в крока и така ми хареса, че през няколко дена правих 3 пъти.
Тиквата я нарязах на не много големи парчета, поръсих ги със захар, на око, не мисля да е било повече от половин чаена чаша и пуснах за 5 часа на слабо. Като свърши времето запекох малко във фурната за около 15 минути. Тиквата беше плътна и сладка.

А вода добави ли?
Виж целия пост
# 2 686
Как печете тиква и патладжан в  Crock Pot ?
Миналата седмица пекох за първи път тиква в крока и така ми хареса, че през няколко дена правих 3 пъти.
Тиквата я нарязах на не много големи парчета, поръсих ги със захар, на око, не мисля да е било повече от половин чаена чаша и пуснах за 5 часа на слабо. Като свърши времето запекох малко във фурната за около 15 минути. Тиквата беше плътна и сладка.

А вода добави ли?

Предполагам, че не е добавяла вода. Аз варя тиква по подобен начин в обикновената тенджера на котлона без да добавям никаква вода. Тя си пуска от захарта като престои малко, а в Крока се готви бавно и със сигурност ще си отпусне течност.
Виж целия пост
# 2 687
Мама Раче, както е писала SilverDream, вода не съм добавяла нито капка. Като се изпече, на дъното се е отделя около един пръст сладък сироп и после с него допичам тиквата във фурната  Hug
Виж целия пост
# 2 688
Ир, как правиш кьопоолу и лютеница?

Аз скоро в крока правих пилешко с прясно зеле, страхотно!!! Всичко сложих сурово.
Виж целия пост
# 2 689
Ир, как правиш кьопоолу и лютеница?

Аз скоро в крока правих пилешко с прясно зеле, страхотно!!! Всичко сложих сурово.


    Лютеница никога не съм правила, купувам българска ("Хорце"), тук има в арабските магазини  Grinning.

   Кьопоолу - печа си патладжаните и чушките по вече описания от мен начин. Блендирам (за по-лесно) зеленчуците, прибавям пресован чесън, наситнен магданоз, сол и олио/зехтин. Слагам и много малко прясно изцеден лимонов сок. И ... да ти е сладко  Party Party Party. Понякога прибавям и лъжица хубава майонеза, но рядко.
Виж целия пост
# 2 690
Aз днес сварих картофи за 3 часа на силно - станаха идеални  Whistling
Виж целия пост
# 2 691
От няколко дни чета ли чета и колкото повече чета толкова повече се обърквам. Искам да си взема уред за бавно готвене на ниска температура.
Някой има ли този http://slowcooker.bg/product/46/crock-pot-5-7l-digitalen.html?
Какво готви в него /аз знам какво искам да приготвям в него(има няколко неща, които искам да готвя дълго на ниска температура), просто да се ориентирам за всичките му възможности/?
Отделя ли много миризма при готвене?
Сам ли се изключва като изтече настроеното време за готвене /тъп въпрос, но някъде по темите имаше нещо по темите за таймерите на кукърите/?
Ми май това е основното. Много ще съм благодарна ако някой ползващ го сподели реално мнение, че съвсем се обърках от модели и марки.
Виж целия пост
# 2 692
От няколко дни чета ли чета и колкото повече чета толкова повече се обърквам. Искам да си взема уред за бавно готвене на ниска температура.
Някой има ли този http://slowcooker.bg/product/46/crock-pot-5-7l-digitalen.html?
Какво готви в него /аз знам какво искам да приготвям в него(има няколко неща, които искам да готвя 

аз имам  този. И готвя в него всичко, което готвя и в другия уред, който е стария модел, не дигитален. И в него можеш да си сготвиш всичко,  което се готви  в слоукукърите - все неща, които сме изписали назад  по страниците. По-добре кажи твоите, които искаш да готвиш на ниска Т*. Защото възможностите му са много.
Не излъчва миризма по време на готвене, осве при готвене на кисело зеле Simple Smile Този модел изключва сам, да. Настройчавш времето за работа и след като изтекат часовете - той спира. Но продължава да подгрява яденето още 4 часа - т.е. в това време почти си готви.
Иначе мненията на всички ни тук, ползващи уреда, са реални.
Виж целия пост
# 2 693
аз имам  този. И готвя в него всичко, което готвя и в другия уред, който е стария модел, не дигитален. И в него можеш да си сготвиш всичко,  което се готви  в слоукукърите - все неща, които сме изписали назад  по страниците. По-добре кажи твоите, които искаш да готвиш на ниска Т*. Защото възможностите му са много.
Не излъчва миризма по време на готвене, осве при готвене на кисело зеле Simple Smile Този модел изключва сам, да. Настройчавш времето за работа и след като изтекат часовете - той спира. Но продължава да подгрява яденето още 4 часа - т.е. в това време почти си готви.
Иначе мненията на всички ни тук, ползващи уреда, са реални.
Много благодаря за бързия отговор. Поръчах го. Основно като за начало искам да правя костен бульон, но ако мога после и друго да готвя в него докато съм в офиса ще е супер...ще се възползвам от всичките ви рецепти да се образовам как се работи с такъв уред Hug
Виж целия пост
# 2 694
Честито! Grinning
Със сигурност ще ти е чуден помощник в готвенето. Моя е без таймер и не мога да го оставям, но пак го ползвам много. И най-хубавото е, че и мъжа ми се научи.   Mr. Green Готви страшен джолан с кисело зеле крока.
Виж целия пост
# 2 695
Как ви завиждам, че си ги ползвате. Моите домашни не харесват сготвеното в крока и вече 2 години си седи, ползван само 5-6 пъти. Ако някой има интерес - от този модел е http://slowcooker.bg/product/54/rezerven-sad-crock-pot-5-7-l-sote.html
Виж целия пост
# 2 696
И у нас така, но сега варя в него цвекло, за салата Simple Smile Ей за такива неща го ползвам Wink
Виж целия пост
# 2 697
Интересно, и ММ нещо не го харесва уреда, чудя се защо ли  newsm78 Всичко което приготвя в крупа омита, апъв все недоволства.... не му разбирам проблема  Thinking

Иначе за варене на зеленчуци ми е много любим. В него варя картофи, моркови, цвекло, царевица, сега обмислям и едно сочни крок пот пържоли да направя, ама се чудя за рецепта.
Виж целия пост
# 2 698
И ММ не харесва напоследък  сготвеното в слоу кукъра.  Sad В началото уж всичко му харесваше, наричаше го "вълшебната тенджера", а сега... мъжка му работа. Каза, че имал киселини.  ooooh! Харесва поне боба, сготвен в тенджерата, както и тиквата.  Peace
п.п. Утре ще сваря жито за Задушница в слоу кукъра.
Виж целия пост
# 2 699
Хаха, и ММ не харесва резултата, но аз си мисля, че е защото моите позволени съставки са ограничени поради алергии и диета и просто няма как да се промени вкуса на сготвеното без брашно и други неща... шеговито ги нарича "шрек" манджи - все били блатни;))))  Със сигурност домати от буркан дълго готвени в него не са ок и за мен...Но опре  ли до сготвено месо- няма равен - разпада се по кокала и всичко сме доволни;))))
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия